PDA

View Full Version : Subtitles in .avi file (solution)



Sammio
02-20-2011, 10:04 AM
Manage to "add" the subtitles in .avi file. Here is how to do it.

In english...
http://www.afterdawn.com/guides/arch...ubs_to_avi.cfm

In finnish...
http://fin.afterdawn.com/oppaat/arki...edostoihin.cfm

It takes little work at the first time but its worth it. I encounter couple of broblems in the way but solved them with little thinking.:confused:

I`l be happy to help with the problems with the information i gathered during the process.

Not so hard after all. Hope this helps someone.
It is worth a try! :rolleyes:

Toengel
02-20-2011, 01:36 PM
Hi,

your links aren't working...

Toengel@Alex

Henry
02-20-2011, 01:46 PM
I think he means this article:
http://www.afterdawn.com/guides/archive/adding_subs_to_avi.cfm

Sammio
02-21-2011, 07:01 AM
Oh, sorry about the links.

Here is the other one.

Suomeksi. http://fin.afterdawn.com/oppaat/arkisto/tekstityksien_lisaaminen_videotiedostoihin.cfm

eXtr3me_07
02-28-2011, 09:32 AM
Hello, this is very useful and "funny", because.
Useful, because, it is a solution to see movies with subtitles on Philips tv, on the other side,
it is "funny", im being sarcastic, because, see a .avi movie in a Full HD TV is the worst thing since movies recorded on cinemas.
In a Philips Full HD tv, we want to see mkv at minimum, because there is quality in the file, we have motion plus and the use of all characteristics from the TV, not in a .avi file.
So, the problem is to add on subtitles, there is some programs, but it takes several hours to get it.
I think that the big solution for my and your TV, is to get a multimedia disk that makes FULL HD with an output of 1080P and start to see big quality.

NetDancer
04-12-2011, 08:53 PM
PS3 Media Server (a DLNA/UPNP media server) with Philips profile works like a charm for my 40PFL7605H (no PS3 required). It adds subtitles on the fly: No codecs installation, no additional soft, no wait at all.

I hope it helps.

kralizeck
04-12-2011, 09:33 PM
PS3 Media Server (a DLNA/UPNP media server) with Philips profile works like a charm for my 40PFL7605H (no PS3 required). It adds subtitles on the fly: No codecs installation, no additional soft, no wait at all.

I hope it helps.Ummm... interesting.
Do you know if the media server make transcoding?

NetDancer
04-13-2011, 12:58 AM
Ummm... interesting.
Do you know if the media server make transcoding?

Yes, if necessary. You can configure the transcoding conditions in the server, or activate transcoding at anytime from the tv itself (the server shows "virtual" subfolders on the tv with the transcoded version of the media files). Sorry about my english level.

pistoiaa
04-13-2011, 05:03 PM
PS3 Media Server (a DLNA/UPNP media server) with Philips profile works like a charm for my 40PFL7605H

I installed PS3 Media Server on my laptop, but what do you mean with "Philips profile"? Did you create a new profile (if so, how?) or did you already find a Philips profile on PS3 Media Server (if so, which version are you using?)

NetDancer
04-13-2011, 06:59 PM
I installed PS3 Media Server on my laptop, but what do you mean with "Philips profile"? Did you create a new profile (if so, how?) or did you already find a Philips profile on PS3 Media Server (if so, which version are you using?)

v1.20.412 - Includes a generic Philips profile that will autodetect your TV. Also you can tweak it to improve compatibility editing the Philips.conf file. Check PS3 Media Server forum for user examples & custom configurations from other users with Philips TVs.

I will post here my config if required, but it's nothing special.

pistoiaa
04-14-2011, 03:44 PM
Thank you NetDancer, I will try to download that Version, mine is currently 1.10.51