PDA

View Full Version : USB recording sync problem



JohnVC
02-28-2013, 01:35 PM
Hi everybody, my name is John and I'm completely new here.

I have bought a 46pfl8007k/12 about six months ago and I have this weird problem while recording on a external USB HD. After a few minutes the sound (and subtitles) seems to lost sync with the image. The gap seems become more and more in time to approximately 15 seconds, then the sound stops completely and resumes after some time back in sync with the image. The whole process starts again after a few minutes. It seems to happen only when I record a movie and does not appear when recording another program. Mostly the channel is 2BE, a Belgian (flemish) broadcaster.
Their movies start always very late in the evening, that's why I prefer recording and watch the day after, but it always goes wrong.
Add. information:
-Drive hooked up on TV
-TV has latest FW
-provider TV-Vlaanderen (Sat. Astra1,2,3)
-CAM TV-Vlaanderen (latest FW) + Card
-Used different HD but no luck.
-Neighbours are recording the movies on a cable box (other provider) in HD format without any problem.

Anybody knows what is happening here?

My apologies for grammatical errors, english is not my native language.

Philips - Benedickte
04-18-2013, 10:34 AM
Hi everybody, my name is John and I'm completely new here.

I have bought a 46pfl8007k/12 about six months ago and I have this weird problem while recording on a external USB HD. After a few minutes the sound (and subtitles) seems to lost sync with the image. The gap seems become more and more in time to approximately 15 seconds, then the sound stops completely and resumes after some time back in sync with the image. The whole process starts again after a few minutes. It seems to happen only when I record a movie and does not appear when recording another program. Mostly the channel is 2BE, a Belgian (flemish) broadcaster.
Their movies start always very late in the evening, that's why I prefer recording and watch the day after, but it always goes wrong.
Add. information:
-Drive hooked up on TV
-TV has latest FW
-provider TV-Vlaanderen (Sat. Astra1,2,3)
-CAM TV-Vlaanderen (latest FW) + Card
-Used different HD but no luck.
-Neighbours are recording the movies on a cable box (other provider) in HD format without any problem.

Anybody knows what is happening here?

My apologies for grammatical errors, english is not my native language.

Hi JohnVC.

I can confirm i have passed the information on to the development.

Could you please try to set the audio to stereo before recording a movie next time and report back the result?

Thank you.
Best regards,
Benedickte

JohnVC
04-19-2013, 06:49 AM
Hi JohnVC.

I can confirm i have passed the information on to the development.

Could you please try to set the audio to stereo before recording a movie next time and report back the result?

Thank you.
Best regards,
Benedickte

Hi Benedickte,

Thank you for your answer.
I will try the stereo audio setting this evening and report back the result.

Best regards,

JohnVC

JohnVC
04-19-2013, 06:34 PM
Hi JohnVC.

I can confirm i have passed the information on to the development.

Could you please try to set the audio to stereo before recording a movie next time and report back the result?

Thank you.
Best regards,
Benedickte

Hello Benedickte,

I checked the audio settings and didn't have to change anything.
The setting was already stereo, with no additional custom settings.
Surround was already turned off, I don't have a home cinema system and I use the TV speakers.
Everything I don't need was already turned off.
No external devices are connected, except the USB-drive.

Best regards,

JohnVC

Philips - Benedickte
05-08-2013, 10:30 AM
Hello Benedickte,

I checked the audio settings and didn't have to change anything.
The setting was already stereo, with no additional custom settings.
Surround was already turned off, I don't have a home cinema system and I use the TV speakers.
Everything I don't need was already turned off.
No external devices are connected, except the USB-drive.

Best regards,

JohnVC

Hi JohnVC.

Thank you for the feedback. Make sure also the channel sound are set to stereo and not surround.

I have passed the feedback on and will get back to you when i get an answer.

KR,
Benedickte

Philips - Ina
07-18-2013, 11:49 AM
Hi JohnVC,

A new software update has just been made available:
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=46PFL8007K/12&slg=en&scy=BE

Please try to update your TV and perform a "cold start".

Please let me know if you are still experiencing this issue after the software update.

Best regards,
Ina