PDA

View Full Version : BDP5500, BDP5510 & BDP6100 Latest Firmware upgrade (V3.71) has been released



Philips - Marcus
03-14-2013, 10:28 AM
Product Model/Chassis:

BDP5500/05
BDP5500/12
BDP5500/55
BDP5500/93
BDP5500/98
BDP5500K/51
BDP5500S/51
BDP5500X/78
BDP5510/12
BDP6100/12


V3.71 includes the following changes:

• Improve playability of 3D discs such as Prometheus, Rio 3D, Ice Age 3 and Ice Age 4.
• Improve CEC feature – if the player is connected to a TV via HDMI connection, switching on the player would also switch on the TV.


Note: After upgrading the firmware, follow the steps below to reset the device to factory settings:

1. Switch off the player.
2. Switch on the player.
3. Go to Setup Menu (Do not go to Easylink / Preferences).
4. On the remote control press UP to scrolled to ADVANCED.
5. In ADVANCED, select RESTORE FACTORY DEFAULT.
6. The player would automatically restart.

RvC
03-15-2013, 03:35 PM
Hi,
I received an update through my wifi connection. Don't know if this was this new firmware?
Anyway: the problem is that the whole player does not operate anymore. So the software distribution seems not to be OK!

Ron

Toengel
03-15-2013, 03:48 PM
Hi,

did you leave a DVD inside during upgrade?

Toengel@Alex

neilski
03-16-2013, 04:08 PM
As I last said a few months back: "Performing a firmware upgrade while having accidentally left a disc inside the unit is enough to brick it?? "

This is beyond lame. I've written a lot of software in my time, and I'd die of shame if I wrote a piece of f/w upgrade code which failed to check for (let's face it: rather foreseeable) problems which would brick the player before performing the upgrade.

But the fact that this problem has been known about for ages and yet hasn't been fixed is a much bigger disappointment than the fact that it was there on day 1.

I can say that my experiences with my BD5500 mean that I won't be buying any more Philips kit...

JIT
05-04-2013, 06:56 PM
where can i download the firmware from ?

Toengel
05-05-2013, 12:16 PM
Hi,

go to the support website of your player - there you can download the update an the instructions.

Toengel@Alex

philvbrown
05-12-2013, 07:06 AM
Hi,

go to the support website of your player - there you can download the update an the instructions.

Toengel@Alex

Just wondering when the same update may be available for my player?

abbu sara
08-18-2013, 01:44 PM
please someone help me
i buoght a philips 3d blu-ray BDP5510/12 for 4 weeks ago. så i just wondering can i connect my computer to tv though wi-fi or i have to buy usb wi-fi connect media

Toengel
08-18-2013, 03:36 PM
Hi,

what do you want exactly? If you want to watch pictures, music and videos from your PC on your TV, then you need to install a DLNA server software on your PC (such as Plex Media Server, Twonky, Serviio,...).

Toengel@Alex

abbu sara
08-19-2013, 07:16 AM
i need help
no i mean If i want to Enjoy all PC media files on my TV screen with Wi-Fi, how do i connect it, is it ok if i use (philips Wi-Fi MediaConnect) i mean (Wireless USB Adapter for Philips Wi-Fi Ready TV) or not thanks

Sergio Lavinas
01-10-2014, 12:03 AM
Just after I had finished to upgrade the firmware, my BPD5500X/73 did not achieve the Smart Tv.
I've tried to return to the old firmware, but I had not sucess on it.
Tell me please: Do you know how to take out this new firmware from the BDP5500X/73?
I've tried to get response in Brazil but the dudes doesn't know what they are speaking to.
Thank you

Toengel
07-11-2014, 07:57 AM
Hi,

new firmware 4.02 is available (at least for BDP5500).

Toengel@Alex

Midrac
12-16-2014, 04:21 PM
I have used my Blu-Ray player (5500/12) for a few years without too many problems. It is connected to my television via a RCA-scart connection. Because of some Blu-Ray discs which suddenly stalled or froze, I looked on the website and was advised to upgrade the software which I did, and now suddenly I get the message that I have to view the same 'protected' Blu-rays via HDMI where I only have an RCA connection currently. What happened ? How can I return it to the RCA connection?

Toengel
12-16-2014, 08:51 PM
Hi,

it's not allowed anymore to output Blu-ray via analogue video outputs. Philips "was forced" to remove that feature.

Toengel@Alex