PDA

View Full Version : Samsung C7140 connected to 9705 TV



Marco
03-24-2011, 03:47 PM
I've connected a c7140 (Samsung) through HDMI on my philips 9705 tv.
A lot of times i lose the sound on the tv. I must turn off and on my tv to get the sound back.

Yesterday, I replaced the C7140 for a new one and have still the same problem.

I have firmware 032 on my philips and the latest V7 firmware on the samsung.

Does someone have the same configuration and problems?

2 weeks ago a philips guy replaced the mainboard on my 9705 TV for this problem with no effect.
Philips TV firmware Problem?????

Toengel
03-24-2011, 04:19 PM
Hi,

sound losses are also present in the actual firmware (HDMI connection). Should be fixed by the next firmware release 140.33 or 140.35 (Philips mentioned these two versions here in the forum).

Toengel@Alex

Marco
03-24-2011, 04:43 PM
Ok. Thanks for the quick reply.

Is the soundproblem also present if I connect the samsung through scart?
If not so, I have a workaround untill the firmware comes out.

Did Philips give a date for the new firmware release?

Toengel
03-24-2011, 05:02 PM
Hi,

you should try the SCART input - it should work...

Release will be "soon"...

Toengel@Alex

Nettle
03-24-2011, 08:53 PM
Did Philips give a date for the new firmware release?

Dear Marco,
considering that the sound drop issue was declared as "already solved" in the previous 2 frmware releases (but as you can see this is not true), the right question should be:
"Has Philips given a date for the decisive firmware version?".

Nothing else. regards

Marco
03-28-2011, 06:02 PM
3 days ago, the repair company from Philips support installed fw 140.33 on my TV.
In these 3 days the sound drops are history.

Toengel
03-28-2011, 07:24 PM
Hi,

nice - firmware 140.33 seems to be the "beta" one...

Toengel@Alex

Marco
03-28-2011, 07:26 PM
They told me that it is the final one, but it is not published on the website yet.

Nettle
03-29-2011, 08:21 AM
3 days ago, the repair company from Philips support installed fw 140.33 on my TV.
In these 3 days the sound drops are history.

Dear MArco,

are you memaning that is i disappeared? Is your issue related to he external device via HDMI or simply TV stand alone?

regards

Marco
03-29-2011, 08:37 AM
The sounddrops are disappeared. I had a lot of sounddrops from external hdmi devices.

Toengel
03-29-2011, 08:45 AM
Hi,

that >>sounds<< great!

Toengel@Alex

Marco
03-29-2011, 08:50 AM
Only "problem" now is that i must set the soundlevel on 24 on hdmi devices to get the same soundlevel as my tv at 18.

Toengel
03-29-2011, 08:52 AM
Hi,

this could also have another origin. Maybe you get from your HDMI 5.1 Sound and your TV has only 2.0 output. The 2.0 from multichannel input have less volume - consequently you need to increase tv volume. I don't think, that the TV samples 5.1 down to 2.0 - it takes only the two stereo streams...

Toengel@Alex

PS: Marco - did you get my PM?

Nettle
03-29-2011, 11:04 AM
The sounddrops are disappeared. I had a lot of sounddrops from external hdmi devices.

Great news! I hope i could be effective even for my PFL 8605 TV model.

regards

Toengel
03-29-2011, 11:11 AM
Hi,

we all hope that this long time issue is now solved...

Toengel@Alex

Marco
03-30-2011, 01:44 PM
Today I had the first sounddrop after installing version 033. The only thing I could do was to reboot the TV.

Toengel
03-30-2011, 04:41 PM
Hi,

well - than we hope that 140.33 will not be released officially...

Toengel@Alex

Nettle
03-30-2011, 07:57 PM
Today I had the first sounddrop after installing version 033. The only thing I could do was to reboot the TV.

Dear Marco,

after the reboot of the TV how was with the sound drop behavior?

What is sure is that even the 140.33 is not the solution to the problem.

regards

Toengel
03-31-2011, 01:03 PM
Hi,

please Philips, do NOT release a new firmware on 1st April... ;)

Toengel@Alex