PDA

View Full Version : TELETEXT fails after NetTV



bta
04-13-2011, 10:33 PM
Hi everybody,

as reported for previous SW-versions, there have been problems with Teletext after using NetTV.
See http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?811-Teletext-after-update and http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?825-TELETEXT-fails-after-you-have-used-Net-TV-(2010-TV-SW140.25).

In the SW 140.34 the failure is still present at my 40pfl7605H/12 and it is reproduceable!

0.) Watch TV (in my case DVB-C)
1.) Home -> NetTV -> OpenInternet
2.) Open http://hbbig.com
3.) Every 4th to 5th time I open hbbig.com the screen stays white. If this happens goto 4. otherwise goto 1. (some times the white screen error can be faster reproduced if "load again" from the options menu is choosen when hbbig has loaded normal)
4.) Press broswerbutton once -> sound from current running broadcast comes back but the scrren stays white.
5.) Press browserbutton again until TV picture comes back instead of white screen (should not need mor than two additional hits at browserbutton).
6.) Press browserbutton once more -> choose TELETEXT and ... nothing; TELETEXT fails!
7.) Workaround by Dutchtronic (http://www.supportforum.philips.com/member.php?48-Dutchtronic): Home-> Scenea (see http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?811-Teletext-after-update&p=4129&viewfull=1#post4129)
8.) Press ok and you will back at current TV broadcast.
9.) Press browserbutton -> choose TELETEXT and it works.

I have done this two times yesterday and four times just right now.

Now Philips its up to you to repair this bug - we have found it.
Hint from my side: it seems that choosing scene restarts something, that is not restartet afer return from NetTV, so have a look which functions are called :).

Confirmation of the 10 steps by other users is welcome.

regards
bta

Nettle
04-14-2011, 09:47 AM
Nice point.

I'll verify it even in mine one.

regards

Philips
04-14-2011, 01:38 PM
In the SW 140.34 the failure is still present at my 40pfl7605H/12 and it is reproduceable!


regards
bta

Thank you BTA for testing! It seems that specific Net TV use can still affect the Teletext function.
(Note: The TV will always restore from this, after power off/on).

To be fixed!

Toengel
05-08-2011, 04:56 PM
Hi,

the 66x6 TV series got an firmware update (Q5551_0.9.19.0 (Date published: 2011-05-06)) with an interessting entry:

>> Teletext is not working.

Hope that fixed the problem and this will be backported to the 2010 series!

Toengel@Alex

Alicia
05-08-2011, 08:01 PM
Hi,

the 66x6 TV series got an firmware update (Q5551_0.9.19.0 (Date published: 2011-05-06)) with an interessting entry:

>> Teletext is not working.

Hope that fixed the problem and this will be backported to the 2010 series!

Toengel@Alex

I saw another interesting one in the list :

>> Intermittent sound lost while watching TV or a connected device via HDMI.

Or is it that non-fix that us 2010 model owners already have ?