PDA

View Full Version : Keyboard now works, but slideshow not working properly on iPad 2



Muccie
05-15-2011, 07:13 PM
The updated remote-app for iPhone now supports the keyboard when the iPhone is set to German or French language BUT the slide-show does not show photo's in higher resolutions.

a_Tom
05-16-2011, 06:11 AM
Hi

which Player/HTS/TV do you use and what exactly do you mean by "higher resolution"?
Up to which Resolution does it work?

Muccie
05-16-2011, 06:42 AM
I have a Philips HTS 5590 and a 46 PFL 9705.

Using the Slide-show option in the Philips Remote Control app works on the iPhone 4 but on the iPad 2 photo's with a higher resoltion (I mean: larger .jpg's, larger files sizes (remember: pictures are stored in different formats on the iPhone and iPad, the "magic" of iTunes) and there is some kind of "connection" between larger file sizes and resolution) are NOT shown on the TV.

Thus: a photo stored on the iPhone 4 is shown, same photo from the iPad 2 is NOT shown. Strange enough this is not consistent: some photo's from the iPad2 are shown (also larger ones) but most not. From the iPhone 4 all photo's are shown in the slide-show on the TV.

Again: to me it looks like there is a file-size limitation in the app, since the picture stored on the iPad are "larger" in file-size than the same ones stored in the iPone (at least when I look in iTunes, the size of all the pictures on the iPhone 4 is smaller thant on the iPad2, but I syn all my photo's to these 2 devices).

Toengel
05-16-2011, 06:59 AM
Hi,

maybe you can offer 1 or 2 images as download so Philips can reproduce this behaviour...

Toengel@Alex (Toengel@Alex)

a_Tom
05-16-2011, 02:56 PM
its weird that the exact same Photo has a different file size on an iphone than on an iPad, never heared of this, however which filesize does the Photo have on the iPad?

Muccie
05-16-2011, 08:58 PM
Depending in the resolution of the display, iTunes syncs with different "qualities": the size of the photo's DB on my iPhone4 is higher than on my iPad4. On the 3GS and my older iPod Touch, the database size is smaller. Will test this tomorrow in extent.

Philips
05-23-2011, 12:58 PM
Hi,
maybe you can offer 1 or 2 images as download so Philips can reproduce this behaviour...
Toengel@Alex

Hi Mucci,

As requested already a few times via PM, please send us some of these photo's so we can test (nettv.forum@philips.com).
Or if the problem is already solved, please let us know here.
Tnx in advance for your efforts....

Regards,

Muccie
05-23-2011, 03:11 PM
Picture just sent to Philips by email ! Curious to the outcome ! No PM's received, will check if they landed in spam.

Philips
05-24-2011, 11:37 AM
Picture just sent to Philips by email ! Curious to the outcome ! No PM's received, will check if they landed in spam.

Hey Muccie,

File is received and already forwarded to development.
I'll keep you informed on the outcome.

Regards,

Philips
05-24-2011, 02:16 PM
Muccie,

We've probably found the cause: "If you want to push an image of exactly 1024x768 on an iPad (1 or 2), the TV will show a black screen (while these images work on iPhone 3 & 4). Other image sizes seems to be okay on an iPad. If the non-working 1024x768 image would be resized to some other resolution, the image will be shown on the TV".

Please confirm if this is what you meant?

Muccie
05-25-2011, 07:35 AM
Indeed, that is what I meant !

Most pictures from the iPad2 are shown, all picutures from the iPhone4 are shown. The TV does show a "black screen" with for example the picture I have sent to you.

So yes, your description is exactly how it is, now a "cure" for this.....


Greetings from Munich

Muccie
05-30-2011, 09:10 AM
Since the app update from last week Saturday "it" works now from an iPad2 as well !! Topic closed !! Thnx Philips !!