PDA

View Full Version : Keyboard mismatch between iPhone and TV screen



Yair
07-02-2011, 02:26 PM
did somebody noticed the problem that when you hit a key on the iPhone keyboard, for instance the letter "c", you get on the TV screen "2" or "b"

Toengel
07-02-2011, 07:47 PM
Hi,

did you installed the latest version of the app? Also did you installed the latest firmware (from the Philips support website) for your TV or BDP?

Toengel@Alex

Philips
07-03-2011, 08:22 AM
Dear Yair,

Can yo please give some more details of your setup?

What are the software versions of:
- your phone?
- your app?
- your TV?

What are the language settings of:
- your phone?
- your TV?

What is the modelnumber of your TV?

Best regards,
JuAn

Philips
07-04-2011, 11:11 AM
Explanation:
The problem is the difference in TV language and Smartphone language. If they don’t match, there’s a chance that you’ll get the mentioned behavior. As the Smartphone cannot extract the TV language, it needs to assume that they will be similar (which is very likely).

The key thing to know here is that the Smartphone isn’t actually sending characters, but just the (sms/text-style) ‘digits’ as if you’re controlling a physical remote control (so send the ‘2’ command one time, to get the ‘a’).
For instance, the French dictionary has more possibilities behind the digit “2” (a, , , b, c, 2), then the English dictionary (a, b, c, 2). To get the ‘b’ in French, you would have to press the ‘2’ digit 4 times. So the MyRemote is sending this 4 times as well. But if the TV language is set to English (in this example), those 4 ‘presses’ will cause the ‘2’ to appear on the (French) TV.

Unfortunately this is a restriction of the TV platform at this moment, we can impossibly prevent from happening (as we cannot tell which language is set in the TV).

So please set your TV and smartphone to the same language and check again. If you still have problems. let me know.

Regards,
JuAn.

Toengel
07-04-2011, 11:17 AM
Hi,

just a small suggestion:

Philips could extend the jointSpace (Smart TV) API by a litte function such as "getTvLanguageCode(int languageID)". Then MyRemote could ask at the beginning which language is set in the TV and could adapt the corresponding language in the App...

Toengel@Alex

tolgaakcan
07-04-2011, 11:58 AM
Thanks that is a great suggestion.. keyboard is always a problem.. Actually it shouldn't have to ask. It should correspond the codes..

Yair
07-05-2011, 10:42 AM
Dear JuAn

My iPhone has English keboard as well as Hebrew keyboard setting. iPhone version 4.3.2

My TV is set to English language.

TV model: 40PFL8605H/12
Ser. Nr: VN1C1022001813
SW: Q5551-0.140.37.0

The problem was not solved

Yair
07-08-2011, 06:20 AM
Still waiting for a solution

Thanx

Philips
07-27-2011, 01:33 PM
Still waiting for a solution. Thanx

I now see what you mean: Despite the English keyboard, the iPhone language is set to Hebrew and for MyRemote this language seems to be leading....

Talked to product management and this language mismatch has been acknowledged. It will definitely be improved in an update release later on.

Regards,
JuAn

Yair
07-28-2011, 04:30 PM
Thanks a lot. Please notify me when the new version is released

sjaak1
04-18-2012, 07:55 PM
I have the same problem. Has this been solved?
I installed all the latest software on TV and Iphone and synchronized the language settings. Model 32 PDL 7906.

Toengel
04-18-2012, 08:06 PM
Hi,

do you have the latest firmware on the TV and the latest MyRemote on your iPhone?

Toengel@Alex

sjaak1
04-18-2012, 08:17 PM
Yes. I just noticed that this mainly seems to happen with youtube. All letters are received as numbers by the TV. In other applications the keyboard seems to work.

Toengel
04-18-2012, 08:20 PM
Hi,

this is a known issue with the YouTube leanback.

Toengel@Alex