PDA

View Full Version : BDP7500B2 - Startup issues



velociraptor
10-30-2011, 12:51 AM
Hello.
I have issues with startup on my BDP7500B2.

When I play a movie (on a disc or USB flash drive - I tried both) for cca 10 -20 minutes and than turn the unit off, it won't turn back on. It freezes at startup (the display on the unit says "PHILIPS"), the TV set (I have a Philips 32PFL6605H/12) won't automaticly switch over to HDMI, and when I do it manually I'm stuck with the PHILIPS welcome screen. I left it like that for a few minutes, nothing happened. Switched it off (stand-by) and on again - same thing. Unplugged it, switched on again - same result. Left it on stand-by for 30 min, turned it on - it starts like nothing happened - everything works.
I watched another clip for a few minutes, tried to switch the unit off and on again and the whole horror repeats. I waited half an hour and it worked again. Then I tried to switch off and on immediately - it worked perfectly.

Can this be an overheating issue? The unit is connected to the TV via HDMI and that is it! No extra speakers, LAN, Wi-Fi,... it has room to "breathe" and is just warm to touch.

The unit is brand new and this is really frustrating :(

I didn't upgrade the firmware yet (It came with Ver. 1.52 I believe) I would like some feedback before I do that and/or claim warranty!

kwinnie
10-31-2011, 08:43 AM
Hi velociraptor,

to my experience, even when you are just calling the call centre for query, they will make sure you have the latest version FW before diagnose you further...

Do you want to try?
http://www.philips.co.uk/c/blu-ray-dvd/7000-series-3d-playback-wi-fi-ready-black-aluminium-bdp7500b2_05/prd/;jsessionid=4BC73269FE34A2B96E7931463F3F0AF2.app10 1-drp2?t=support

IMPORTANT: MAKE SURE YOU DO NOT HAVE A DISC INSIDE YOUR DISC TRAY DURING USB UPGRADE. OR ELSE, YOU RISK TO HAVE A CORRUPTION OF YOUR DEVICE.

velociraptor
11-18-2011, 09:58 PM
Well, I called in the webstore that sold me the BDP, and they agreed to swap it with a new one (same model). This one works perfectly. I gues the other one had some manufacture issues...