PDA

View Full Version : Np2900/12



Sesio
11-26-2011, 03:01 PM
My player updated a while ago, and now I have big problems using it.
After shutting it down, it does not react to the remote when wanting to turn it on.
I have to pull the plug to restart completely and then it responds again.

How to solve this issue?

felix19
11-26-2011, 11:14 PM
This is a known issue of the current firmware. While using the library mode, pushing the stop button before shutting it down prevents the freezing for my unit.

Sesio
11-26-2011, 11:59 PM
Does not work for me in radio-mode, sadly.

Sesio
11-27-2011, 01:17 PM
Same as with my tv, updates taking stuff down, instead of making them better.

Come on Philips, do better, make me proud as a Dutchman.

Philips - Gary
11-28-2011, 12:16 PM
Hi Sesio & felix19,

I'm sorry to hear you are having problems with your NP2900.

I would like to look into this issue for you so would appreciate it if you could provide current firmware version installed on the unit. You can locate the firmware version by following this route through the player's menu:

Settings (on remote) > Information > Software Version

Please note: It is very important to check the firmware version in this way to determine if any updates you have attempted were successful and to aid in our investigation.

Kind regards,

Gary

Pacman
11-28-2011, 12:44 PM
Hi Sesio and Felix,

This morning software Version B16.20S has been released and it looks like this is solving the issues you described!!!

Please download it and see if it helps :)

Bye

k1200rs
11-28-2011, 01:08 PM
Hi Sesio and Felix,

This morning software Version B16.20S has been released and it looks like this is solving the issues you described!!!

Please download it and see if it helps :)

Bye


It does indeed, it worries me or even concerns me that Gary from Philips was not aware of this generic and very impacting issue...and seems equally not aware of this new firmware that seems addressing the problem.

Pacman
11-28-2011, 01:14 PM
I think this has maybe to do with the integration from one forum (café) to this one :cool: that will or is taking place now..

I found the info back there

Bye

Philips - Gary
11-28-2011, 02:07 PM
Hi k1200rs,

I'm sorry to hear you have concerns over my post. I would like to assure that all moderators in the Sound Forum have in-depth knowledge of the products and are aware of the associated firmwares although we are awaiting an archive of the open issues on the Streamium Cafe and your patience is appreciated during the ongoing migration.

I have responded in more detail to your concerns via a private message so please check you notifications inbox for more information.

Kind regards,

Gary

Sesio
11-29-2011, 04:48 PM
Newest update solved my problem, so thanks all.

Philips - Gary
12-01-2011, 11:59 AM
Newest update solved my problem, so thanks all.

I'm glad to hear it Sesio, I hope you enjoy the network player.

Kind regards,

Gary

Stylo
01-14-2012, 07:51 PM
Same Player, different Problem.
_____________________________
Hi there,
since a while I have a problem with my NP2900/12 [firmware:V B16.20S]. During the playback of a radio station or even the MP3-player [AUX] the NP2900 stops the music and jumps into the "HOME" Menu.

Any of you observed the same?
What could be the reason?
It's quite annoying. Sometimes it happens after 1min and in the other case it takes longer.

I'd appreciate it if any of you could help me with this issue.
Thanks
S

k1200rs
01-17-2012, 07:06 AM
It happens to me as well, but after a very long time (when the device has been playing a radio for hours) hence it does not really upset me. This might be due to your LAN as it also happens when playing music files. I think that when the communication is disrupted it goes to the main screen. You can test that by disconnecting your server, switching off your router or disconnecting your NP2900 from the LAN, I think that for all these cases it will go back to the home screen.

der.muella
06-10-2012, 04:50 PM
Hi Gary,

I just purchased the NP2900/12. I do have the same problem as mentioned above. When I shut it down (pushing the power button long; no standby mode) and turn it on again, I get a white screen and the radio freezes. I do have to unplug it and switch it on again. Everything else is working fine.

I checked the software version and tried to update it. Version is up to date (B16.20S) though.

Any advice and/or help?

Thanks a lot!

Kind regards,
Torsten