PDA

View Full Version : New firmware released for HTS3510, HTS3511E, HTS3520, HTS3530, HTS3540.



Philips - QK
01-12-2012, 03:42 AM
*Related Product Model/Chassis:*

HTS3510/12
HTS3510/51
HTS3510/55
HTS3510/78
HTS3510/93
HTS3510/94
HTS3510/98
HTS3511E/94
HTS3520/05
HTS3520/12
HTS3520/51
HTS3520/55
HTS3520/94
HTS3520/98
HTS3520X/78
HTS3530/05
HTS3530/12
HTS3530/93
HTS3530/98
HTS3540/12
HTS3540/51
HTS3540/93
HTS3540/98

*Details:*

HTS3510 / HTS3511E / HTS3520 / HTS3530 - *V70 software release*

Latest software V70 solved the following:

-Improved MP3 playback performance

HTS3540 - *V21 software release*

Latest software V21 solved the followig:

-Improved MP3 playback performance

HeathO
09-17-2012, 07:34 PM
I am trying to upgrade the firmware of my HTS 3520/55 via USB. The system does not run the unzipped files (unzipped to root directory and no other files) - what do I do now?

Toengel
09-18-2012, 07:46 AM
Hi,

only to be sure - you also extract the folder? The USB stick should look like:

USB-Stick:\UPG_ALL\htsxxxx.bin

Toengel@Alex

HeathO
09-21-2012, 05:00 PM
Hi

I extracted the files to [usb:\upg_all] folder but it does nothing. I can see the folder on the HTS and that is all. Nothing auto runs either.

Toengel
09-21-2012, 07:01 PM
Hi,

be sure, that your stick is formatted with FAT (not FAT32 if possible). The folder UPD_ALL need to be in uppercase.

Toengel@Alex

agogo
10-02-2012, 06:08 PM
I have exalt same problem with my newly bought Hts5543/12--seeing the folder but no further,really stupid! I don't know if philips know what they are doing at all.The situation just looks so unprofessional....

Oscar
10-03-2012, 10:30 AM
Go to advanced settings, and here select software upgrade and select USB. You are now looking into browse USB but this does not help you...

agogo
10-03-2012, 01:11 PM
I don't understood you lines sir! In hts5543 there's not such setting like upgrade....

Oscar
10-03-2012, 02:00 PM
Ah ok, though in advanced settings iption is there as by other HTS and BDP devices.

What happens if you 4.Press 'USB' on the remote control
5.A dialogue will now appear - follow the instructions to update the software of your HTS.

Do you get any dialogue and what happens then?

agogo
10-03-2012, 02:17 PM
no sir! but just the folder and when i press enter or ok it does nothing but saying return

agogo
10-03-2012, 02:19 PM
"when i press usb it start to read to the file or the folder but after 2seconds in stop and say "return

Oscar
10-03-2012, 02:31 PM
Ok...lets try some more, for sure you took the coorect firmware (as we are in a thread for the HTS3xxx series), just checking..

Then you followed exact steps as described of how to get the firmware:

Important:

* Do not press any buttons or interrupt the mains supply during the upgrade, otherwise the HTS may become defective.

* Make sure that your Home Theatre System recognizes the USB storage device before you try to upgrade the firmware. You can verify this by copying an image file to the USB device and trying to reproduce it with the HTS.

* Use a FLASH based USB storage device (e.g. a thumbdrive) that complies with the Mass Storage Class protocol and has a capacitiy of less than 160 Gb. External hard disk drives (HDD) take a while to start up, which makes them unsuitable for a firmware upgrade.

* Make sure that that no other files are stored on your USB storage device. Files that do not belong to the upgrade package may cause the process to crash.

Proceed as follows to upgrade the firmware:

1.Download the latest firmware from the Philips support website (www.philips.com/support)
- If there is no firmware available for download, it means that your HTS has the latest firmware installed.
2.Unzip the file and place the extracted files on a USB flash storage device.
3.Switch on the HTS and when it is running, insert the USB flash storage device.
4.Press 'USB' on the remote control
5.A dialogue will now appear - follow the instructions to update the software of your HTS.
Important: Please remember to delete the upgrade files on the USB before you connect it again to prevent the set performing the upgrade a second time. Please make sure there is no disc in the tray before you perform the software upgrade.

agogo
10-03-2012, 02:43 PM
Thanks a lot for your time.but see,i have done the recommended procedures several time but the same old thing.my system do read read the imges i used to verified it as to if it can read my usb,but with the upgrate it just remain dead....

Oscar
10-03-2012, 02:55 PM
And "normal"playback of MP3 or picture work ok via USB or neither?

agogo
10-03-2012, 03:05 PM
"via usb"..

agogo
10-03-2012, 03:06 PM
...music files and image do work via the USB port.

Oscar
10-03-2012, 03:06 PM
Mean can you watch pictures or anything with the USB and that works ok?

Oscar
10-03-2012, 03:10 PM
ok..............let me check around to see if I can find something more

HeathO
10-04-2012, 10:08 PM
I have the HTS 3520 unit.
The unit sees other files just fine on a FAT32 formatted usb drive. It just does not see the upgrade file.
I do not have an option under advanced settings for any "upgrade" - you must be referring to some other model.
Of your steps 1-5 listed, step 5 does not appear - there is no dialogue that comes up at all - nothing.

kwinnie
10-05-2012, 02:50 AM
I have the HTS 3520 unit.
The unit sees other files just fine on a FAT32 formatted usb drive. It just does not see the upgrade file.
I do not have an option under advanced settings for any "upgrade" - you must be referring to some other model.
Of your steps 1-5 listed, step 5 does not appear - there is no dialogue that comes up at all - nothing.

hi there, i dont have a HTS device but some BDP device.

looking into the upgrade read me file from the support website, the upgrade procedure seems to be a bit different with that of BDP. so after unzipping the firmware zip file, there are 2 folders 'for all other versions' and 'for v.12.10.40.48'. you may hv to choose the correct version first and then copy the bin file to your USB. Unlike BDP, moving the whole unzipped folder like 'UPG' or 'UPG_ALL' to the USB. Try just the bin file and see if this works.

agogo
10-05-2012, 01:19 PM
philips always used those device or setting that never exist or never found in any of the conventional ones to make tutorial,what a lie!

Oscar
10-05-2012, 01:24 PM
Hi agogo,

What is the version you are having currently on your device or did I ask you already..

agogo
10-05-2012, 01:33 PM
...hts5533/55

agogo
10-05-2012, 01:33 PM
And my system is HTS5543/12

Oscar
10-05-2012, 01:50 PM
Which software you have I mean.......

HeathO
10-06-2012, 04:17 PM
Hi
I originally extracted the files for "other" to the USB root directory and that didn't work. So then I posted my 1st message, where it was advised that it needs to be in a UPG folder and that didn't work either. So that is why I am stuck.

HeathO
10-06-2012, 04:18 PM
Hi
I originally extracted the files for "other" to the USB root directory and that didn't work. So then I posted my 1st message, where it was advised that it needs to be in a UPG folder and that didn't work either. So that is why I am stuck.

Toengel
10-06-2012, 05:08 PM
Hi,

the folder must be "UPG_ALL"... not UPG

Toengel@Alex

agogo
10-06-2012, 08:51 PM
it just wont and never work...

Oscar
10-08-2012, 09:33 AM
Hi agogo, still dont hear what your current version is.....

agogo
10-08-2012, 11:11 AM
The current version is "18.18.10.00" But that's not the reason why the upgrade just wont work but cos Philips lies--so cheaply made and so unprofessional software.I used to love Philips back in 1999 when i bought their classic deck.But now is all outdated given place to Samsung and LG.You can see that is not just me who has the same problem but the others too. Whenever i on my system it takes some seconds for the current to pass thru the who system before it will finally work like 1918....

agogo
10-08-2012, 11:16 AM
"And the software in question don't even exist here anymore for download cos philips realized that it has screw up bad for costumers" what a shame!

Philips - Remko
10-08-2012, 11:39 AM
Hi agogo,

I have send you a personal message. Please check your inbox.

Kind regards,

agogo
10-08-2012, 08:23 PM
I think i still have the one i downloaded prior....

kwinnie
10-09-2012, 04:54 AM
...hts5533/55

agogo, i dont quite understand here. because the thread here is meant for an upgrade to the below models, i dont see an upgrade for your HTS5533? Correct me if i m wrong.

HTS3510/12
HTS3510/51
HTS3510/55
HTS3510/78
HTS3510/93
HTS3510/94
HTS3510/98
HTS3511E/94
HTS3520/05
HTS3520/12
HTS3520/51
HTS3520/55
HTS3520/94
HTS3520/98
HTS3520X/78
HTS3530/05
HTS3530/12
HTS3530/93
HTS3530/98
HTS3540/12
HTS3540/51
HTS3540/93
HTS3540/98

agogo
10-09-2012, 11:53 AM
you mean to tell me that the HTS5543/12 update software i have downloaded here before it was removed is not from philips? or that there's not update software for HTS5543 at all?

Oscar
10-09-2012, 11:58 AM
Last update was from June looking on the forum it is 1.47.. You are in the wrong thread though but that does not matter.

If you have it how does it look like and what does it say looking thorugh your PC, it should say HTS5543.bin

agogo
10-09-2012, 08:41 PM
Sure it appears just like that.But after unzip to the USB storage,the "bin" at the end never seen.But i added it myself to complete it but still the system just wont go further than "seeing the folder and when press ok or enter cos it just wont tell me nothing,then it would say" previous" which mean "no further go back"....

Toengel
10-10-2012, 08:35 AM
Hi,

in the folder options of windows, it is possible to hide extensions of "known files". This could be the reason, why you don't see the *.bin extension.

Toengel@Alex

agogo
10-10-2012, 12:26 PM
...But how does this holdback philips software from going further if this is the hindrance? I don't think that the absence of the "bin" letters could in anyway obstruct the the normal update procedure since i added it myself anyway...But you are not offering any solution either here.Is so so sad!

wyneds
10-11-2012, 07:14 AM
I share agogo's frustration - a real screw up by philips. the pdf instruction says root directory - tried both (also the UPG_ALL, UPD_ALL) & also rename files without the _98.

IT SIMPLY does not work.

version info as below
Filename:HTSD3510_12.BIN
Version:12.10.40.65

Unzip "For all other versions" and got the following:
HTSD3510_98.bin
HTS3510_98.bin

nothing wrong with USB drive, mp3 songs read just fine and play. for some reason, the previous software does not read in new update and trigger action. What a shame, bought player less than a year and hoping for better mp3 navigation.

kwinnie
10-11-2012, 07:29 AM
I share agogo's frustration - a real screw up by philips. the pdf instruction says root directory - tried both (also the UPG_ALL, UPD_ALL) & also rename files without the _98.

IT SIMPLY does not work.

version info as below
Filename:HTSD3510_12.BIN
Version:12.10.40.65

Unzip "For all other versions" and got the following:
HTSD3510_98.bin
HTS3510_98.bin

nothing wrong with USB drive, mp3 songs read just fine and play. for some reason, the previous software does not read in new update and trigger action. What a shame, bought player less than a year and hoping for better mp3 navigation.

Hi there,
You just have to copy both files into the root directory and try the upgrade again.
HTSD3510_98.bin
HTS3510_98.bin

Got tried this before?

wyneds
10-11-2012, 07:45 AM
ha! you know what? just found another 3510/12

extracted into
HTSD3510_12.bin
HTS3510_12.bin

PEOPLE,
wish me luck in trying this later. of all the reply, nobody made it clear about the filenames and those are the folks working for philips... go figure.

I think you will have to serach your version in locating the right _xx (eg. 98 or _12, etc)


Will report back soon. it should have nothing to do with the UPG_ALL stuff...

kwinnie
10-11-2012, 07:49 AM
@ agogo am not that familiar with your device. :) but let s try out step by step, bear with my bad english.

Toengel mentioned (in the very beginning) there are UPG/ UPG_ALL folders containing .bin file - that should be for the Home Theatre Blu-ray models. Hence, not applicable for your model as it is DVD model.

So for DVD model:
1) Note the current firmware version

2) Unzip the firmware file downloaded. There should be 2 folders:
i) For v.**.**.**.** only, say now it s 'For v.**.**.**.02 only'
ii) For all other versions

3) So, now if you have v.**.**.**.02 firmware, you will have to refer to the i) folder; if you have any other firmware version say v.**.**.**.01, you will have to refer to the ii) folder.

4) No matter i) folder or ii) folder you refer to, you will see a bin file or 2 bin files inside.

5) Copy all the bin files in the folder that you should refer to (maybe 1 bin file or maybe 2 bin files) into the USB root directory.

6) Perform upgrade.

kwinnie
10-11-2012, 07:50 AM
@ wyneds,

_12 will not work. The region code is different. _12 is the Europe version. Please use the _98 file. Just copy the bin files in.

wyneds
10-11-2012, 07:54 AM
HTSD3510_12.bin & HTSD3510_98.bin are exactly the same, so it could well be matching filenames.

Bradford
10-11-2012, 08:24 AM
Either work and not work.

Not working, no issues.
If the 12.bin works, it will change your region code of your player meaning you can then only read Europe disc (Region 2 disc).

kwinnie
10-11-2012, 08:28 AM
right,
if copying those 2 _98 bin files into the USB root directory doesnt work, then moderators better further test/ escalate this issue.

Oscar
10-11-2012, 08:33 AM
Bradford what device are you having since only see you in threads for NP3700 and docking.....?

wyneds
10-11-2012, 08:37 AM
@kwinnie, bradford.

The files are exact duplicate regardless of filename The region code setting is stored in two places. any idea which _xx is for what region or region-free?

kwinnie
10-11-2012, 09:22 AM
_12 is for region 2 (europe)
_98 is for region 3 (Apac)

no region free as illegal for these dvd/ blu-ray manufacturers.

kwinnie
10-11-2012, 09:23 AM
and copying both _98.bin files doesnt work? if so, hv to look into it Philips

wyneds
10-11-2012, 09:43 AM
_12 is for region 2 (europe)
_98 is for region 3 (Apac)

no region free as illegal for these dvd/ blu-ray manufacturers.

thanks, kwinnie.


perhaps, you can complete the following for easy reference:
for region 4 (Latin America)
for region 4 (Australia, New Zealand)
for region 5 (Russia, India)
for region 6 (China)

HTS3510/12 for region 2 (europe)
HTS3510/51
HTS3510/55
HTS3510/78
HTS3510/93
HTS3510/94
HTS3510/98 for region 3 (Apac)

wyneds
10-11-2012, 10:31 AM
hmm... on further research, this firmware may be to disable region-free coding via remote. anyone knows?

Oscar
10-11-2012, 10:37 AM
No but were you able to upgrade?

wyneds
10-11-2012, 10:45 AM
gonna try later...

Oscar
10-11-2012, 11:13 AM
Ok let us know :)

agogo
10-11-2012, 12:56 PM
...But i live in Europe and have the Europe version!..

agogo
10-11-2012, 01:01 PM
This forum is about Home cinema 5.1.It doesn't mater what version.I have the HTS5543/12 system and in this site there is the very type i bought with the software update.But today is no more there,philips realized that they has messed up and playing with customers with that non-working update software and has decided to removed it entirely with shame!

wyneds
10-11-2012, 01:25 PM
Ok let us know :)

ha ha ha! that's how it is done. upgrade works as follows:

go to setup, look for version, check filename for _xx. use an upgrade file of the same _xx in root of USB. plug in and it will run as upgrade. Takes quite a while, so best to have stable power because an interruption will screw your player. nervous, nervous, nervous....

in theory, you can change to any region by renaming the _xx to your _yy and upgrade.

When I have time, i'll reverse the assembly code to see if region-free can be made (coding stored in 2 addresses). folks having time could try out all files to see if a region-free exist. CAUTION: I have NOT tried using different files for my player (not using DVD in other region yet) so it is a risk that your player may be screwed up - ONLY FOR BRAVE (FOOLISH) folks to try and report back. DON'T BLAME ME for the idea, you are on your own. happy playing different region disc if it works.

Oscar
10-11-2012, 01:41 PM
Hi Agogo,

Yes you are right that the thread might be in the wrong place. We are trying to help you though and Kwinnie posted this today:

@ agogo am not that familiar with your device. but let s try out step by step, bear with my bad english.

Toengel mentioned (in the very beginning) there are UPG/ UPG_ALL folders containing .bin file - that should be for the Home Theatre Blu-ray models. Hence, not applicable for your model as it is DVD model.

So for DVD model:
1) Note the current firmware version

2) Unzip the firmware file downloaded. There should be 2 folders:
i) For v.**.**.**.** only, say now it s 'For v.**.**.**.02 only'
ii) For all other versions

3) So, now if you have v.**.**.**.02 firmware, you will have to refer to the i) folder; if you have any other firmware version say v.**.**.**.01, you will have to refer to the ii) folder.

4) No matter i) folder or ii) folder you refer to, you will see a bin file or 2 bin files inside.

5) Copy all the bin files in the folder that you should refer to (maybe 1 bin file or maybe 2 bin files) into the USB root directory.

6) Perform upgrade.

Did you try, can you give your outcome?

Wyneds just solved his issues so that is great news

agogo
10-11-2012, 03:10 PM
I bought my HTS5543/12 in Europe but looking at the regional code,is showing 4.And the current model numero is showing HTS5533-55.What is this all for and what region must 4 be? Normally Europe is 2.But i have the-55 instead of the -12 and 4 instead of 2.Is all confusing and complicated.I love softwares but this just made me to think again..

wyneds
10-12-2012, 03:07 AM
I bought my HTS5543/12 in Europe but looking at the regional code,is showing 4.And the current model numero is showing HTS5533-55.What is this all for and what region must 4 be? Normally Europe is 2.But i have the-55 instead of the -12 and 4 instead of 2.Is all confusing and complicated.I love softwares but this just made me to think again..

parallel import from another region - happens all the time. region 4 includes latin america (likely from brazil)

see my post: go to set up, version then see what filename is used. find a upgrade that unzip file to the same name. put it into root of usb, plug in and voila. see the pdf upgrade help file if a separate directory is required.

i didn't check your model but for the hts3350, only region codes are different in the various _xx files. my guess is you can change region quite easily by renaming the files. however, i don't know if it screwed your player.

anyone with _51?
I like to confirm if the region code is 1. trying to put together a table of _xx vs region, so any help would be good.

agogo has just confirmed _55 as R4

agogo
10-12-2012, 09:23 AM
Thanks Sir! But unfortunately no software is available here anymore from philips.Is all removed and no body knows when any will be posted....

agogo
10-12-2012, 09:37 AM
You're right sir,it must be Brazil cos the default language is in Portuguese.Is really sad that i thought i bought a "European standard Electronic but in reality is just "third-world stuff-substandard perhaps"... These French dealers are so crooked and corruptible.I bought it the same amount i would have buy the one made in Poland or China for Central Europe...And now what i found here is a bit different "HTS5533-78" instead of what's in my system of "HTS5533-55"....

kwinnie
10-12-2012, 09:42 AM
I bought my HTS5543/12 in Europe but looking at the regional code,is showing 4.And the current model numero is showing HTS5533-55.What is this all for and what region must 4 be? Normally Europe is 2.But i have the-55 instead of the -12 and 4 instead of 2.Is all confusing and complicated.I love softwares but this just made me to think again..

You mean your device is a /12 version. (which makes sense cuz you are in French and /12 is for Europe)
but when you press 8520 (not sure if it's the same code, this is for BDP), you see it's a /55 version with region 4 code?

If this is true, can you confirm if you have use another firmware, say one you downloaded in the HTS5543/55 page before?

kwinnie
10-12-2012, 09:56 AM
hi agogo,
try pressing 8520, wt version is shown?

kwinnie
10-12-2012, 10:35 AM
agogo,
wanna know more cuz you case seems not usual.

there is a label on the main device, does it indicate /12 or /55 or /78?
pressing 8520, what is the version you see on screen? 12, 55 or 78?

If the 2 versions are not aligned, then it is a problem and think u shud report this to Philips by giving them the serial number for a quick check. if it is really a mistake, you can go to the service centre to have this fixed.

agogo
10-12-2012, 11:33 AM
thanks,well,the label indicate HTS5543-12....pls how can it possibly be fixed?....

HeathO
10-12-2012, 09:56 PM
@ agogo am not that familiar with your device. :) but let s try out step by step, bear with my bad english.

Toengel mentioned (in the very beginning) there are UPG/ UPG_ALL folders containing .bin file - that should be for the Home Theatre Blu-ray models. Hence, not applicable for your model as it is DVD model.

So for DVD model:
1) Note the current firmware version

2) Unzip the firmware file downloaded. There should be 2 folders:
i) For v.**.**.**.** only, say now it s 'For v.**.**.**.02 only'
ii) For all other versions

3) So, now if you have v.**.**.**.02 firmware, you will have to refer to the i) folder; if you have any other firmware version say v.**.**.**.01, you will have to refer to the ii) folder.

4) No matter i) folder or ii) folder you refer to, you will see a bin file or 2 bin files inside.

5) Copy all the bin files in the folder that you should refer to (maybe 1 bin file or maybe 2 bin files) into the USB root directory.

6) Perform upgrade.

I tried exactly those steps right in the beginning and it does NOT work.
Where are the Philips technicians to assist with this sort of problem or do they just leave it for external members to do their work for them?

Oscar
10-13-2012, 07:11 AM
Hi indeed would be good to know what your device says, I mean if sticker says /12 but in your device it says /55 or /78 then there is an issue. Agogo what happens if you look with the code mentioned by Kwinnie?

agogo
10-13-2012, 01:04 PM
..I see HTS5533-55 but the label is HTS5543-12.

kwinnie
10-16-2012, 04:45 AM
..I see HTS5533-55 but the label is HTS5543-12.

Please contact your local support centre.
your player has to be sent to repair centre to fix this.

Toengel
10-30-2012, 10:46 AM
Hi,

today the firmware for HTS5543 was re-uploaded. Please try again.

Toengel@Alex

agogo
11-01-2012, 02:41 PM
It just do not work again and again and again!!

agogo
11-01-2012, 02:43 PM
You have two files in the folder after dowload and with XX at the both end of the two and i tried and replaced the xx with the last two numbers of 43 for my hts5543-12 system but the same old thing-no further

Jana
03-24-2013, 12:07 PM
I have a HTS3530 home theater system. I am unable to update latest software from usb drive. the system is not read the files. please solve the problem.

Toengel
03-24-2013, 12:18 PM
Hi,

- format USB stick with fat
- extract the downloaded ZIP and copy the folder together with the bin file to your stick:

USB-stick:\UPG_ALL\HTS_xxxx.bin

Toengel@Alex