PDA

View Full Version : airplay issue with sd8800/10



cubaly
05-17-2012, 11:03 PM
please help I just bought the above, even though my BT homehub 3 has WPS it will not connect to the philips speaker. So then i try the set up by pressing the back wifi button for 5 seconds on the speaker, I then set it up with key from the hub and it connects, plays fine but when I press the standby button switch it back on or leave it on for long periods of time it loses the wifi connection to the network and I have to reset it and put everything in from scratch each time i switch the unit on, most annoying, including having to re enter the hub password.

I have tried advanced options and tried

192.168.1.254 as my hub IP
192.255.255.0 for mask
primary dns 217.32.171.22
secondary dns 213.120.234.6

these are from my hub settings, this pairs up the speaker but the sound stops after a few seconds and need to switch off and back on again it then pairs again but still no sound.

I have tried changing channels on the hub from auto channels 1 - 11, tried just a set channels still does the same.

my hub name is bthub-9s95 even though it says in the guide not to have characters such as - surely this wouldnt stop it from working as it pairs and works till switch off in my 1st paragraph, most annoying having to put in your password and reset everytime i want to use it

I also tried to find a firmware upgrade for this but cannot find it on the UK site.

PLEASE help it's doing my head in, any settings i could change or try is most appreciated

Thanks

Pleasehelp
02-05-2013, 09:34 PM
I have exactly the same issue with the 8800w I've just bought, did you manage to solve the problem?

Thanks!

cubaly
02-06-2013, 04:29 PM
i ended up using port forward on it, occasionally it won't work i have to reset the router then it works again

Pleasehelp
02-21-2013, 11:15 PM
i ended up using port forward on it, occasionally it won't work i have to reset the router then it works again

Thanks for the reply, much appreciated :-)


I ended up buying a new router off ebay and the 8800w now works a treat. Looks the the 8800 doesn't play nicely with the BT homehub 3. The new router is a netgear dgn2000. Once you get it working the 8800 is fantastic.