PDA

View Full Version : 52PFL8605 PTA02 problem



Cobra
06-22-2012, 10:39 AM
Hello,

I have 52PFL8605 and i just install the PTA02 options. I have connected the trasmiter to the TV and update to the last fireware from network.
I didn't see any new icon in the home button.

However i can't see any indication that the 3D option has working and it's connected. I tried to run SBS movie via my HTPC but the TV dosen't recognize it as 3D movie.

What do you recommand to do? how could i know that the PTA02 is function?

Toengel
06-22-2012, 11:20 AM
Hi,

- disconnect PTA215 IR sender
- update your TV to firmware 140.48 via USB stick
- shutdown TV
- pull power cord
- connect PTA215
- plugin power cord - wait 2 minutes
- switch on TV - wait 2-3 minutes
- PTA215 should be recognized
- restart TV

- to check, if PTA215 is installed, start the CSM (by pressing 123654 in TV mode, you can scroll pages by pressing cursor down)
- at one position you can see the 3D dongle version

If you now watch a 3D movie via HDMI (only via HDMI is supported on 2010 devices) you need to press the adjust button and select the right 3D format.

Toengel@Alex

Cobra
06-22-2012, 01:42 PM
Thanks you Toengel for your prompt respond.

I follow your excat instuction and in the end, at the CSM status i can see the version of the 3D dongle (before that i can't do that).
This is mean now that the TV is ready for 3D movies.

However, i try to play movie from my HTPC via the HDMI (HDMI 1.3) and i the TV doesn't detect it as 3D, what do to next?

Toengel
06-22-2012, 01:54 PM
Hi,

you need a resolution of 1920x1080 on your HTPC - then you should be able to activate Side-by-Side movies.

Toengel@Alex

Cobra
06-22-2012, 02:22 PM
Hi,

I have 1920x1080 resolution and i already watch Full HD movies.
But when i play 1080p.Half-SBS.Bluray - the TV deon't detect it.

Philips - Benedickte
06-22-2012, 02:56 PM
Thanks you Toengel for your prompt respond.

I follow your excat instuction and in the end, at the CSM status i can see the version of the 3D dongle (before that i can't do that).
This is mean now that the TV is ready for 3D movies.

However, i try to play movie from my HTPC via the HDMI (HDMI 1.3) and i the TV doesn't detect it as 3D, what do to next?

Hi Cobra.

You will need to have a HDMI 1.4 (high speed HDMI) cable to be able to view 3D.

Have a great weekend!
Best regards
Benedickte