PDA

View Full Version : Tv cant detect USB for recording purpose



ergu0015
08-18-2012, 08:59 PM
Hi I just bought an 46PFL5507T/12 Everything worked just fine under the installation but when I tried to insert a USB for recording purpose the tv just told me that this USB wouldnt work. So i tried with Another but got the same message.

Both USB worked fine and the tv could find the content Before i tried to install it for recording.

The issue is also when I tried to connect it to the computer afterword it wont appear on the computer.

I've tried to download an EXT3 reader but it wont help. This is for both the drives.

Does anybody know how to fix this problem?

1st drive: Extarnal HDD cabinet with 1 TB Seagate disk installed
2nd drive: Western Digital 500 GB internal USB drive

Philips - Benedickte
08-20-2012, 11:07 AM
Hi I just bought an 46PFL5507T/12 Everything worked just fine under the installation but when I tried to insert a USB for recording purpose the tv just told me that this USB wouldnt work. So i tried with Another but got the same message.

Both USB worked fine and the tv could find the content Before i tried to install it for recording.

The issue is also when I tried to connect it to the computer afterword it wont appear on the computer.

I've tried to download an EXT3 reader but it wont help. This is for both the drives.

Does anybody know how to fix this problem?

1st drive: Extarnal HDD cabinet with 1 TB Seagate disk installed
2nd drive: Western Digital 500 GB internal USB drive


Hi ergu0015

Welcome to our forums.

Could you please confirm what software version you got on your TV?

I can see that both of your HDD’s has been internal HDD’s is this right?
I would advise you to check that your HDD’s and cases are meeting the requirements needed for USB recording:
USB 2.0 compatibility hard drives and cases.
Minimum 250GB hard drive space.
Minimum 30MB/s writing speed.
Formatted to NTFS.

We can also recommend using an HDD that had its own power plug, due to TV has only limited amount (500 mA) of power consumption available
You can find more information about this under the section “Install USB hard drive” at page 27 in the user manual.

To find the hard drives on you PC , please check out how to re-format USB drive in windows (http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?2744-USB-recording-My-TV-formatted-HDD-is-not-recognised-in-Windows-How-to-re-format).

Best regards,
Benedickte

ergu0015
08-20-2012, 06:24 PM
Hi my software is q554e-0.79.4.0
I've checked if there is any other updates realeased but its not, so I guess I'm up to date.
One of the USB was internal Power and one was external.
Both the disks meets the requirements .
Just for the fun I tried to use an USB Flashstick 16 GB and it did not accept that one because of its size.

Is there any solution to this problem. Maybe Philips can create a list on supportes USB drives. There is a lot of job and can be really expansive to try back and forth with different drives.

So for further information I've met all the requirements that Philips asks for, and I've done all the troubleshooting possible. Please dont answer me with textbook answer since I already tried those.

Best Regards

Toengel
08-21-2012, 06:36 AM
Hi,

the current firmware version is 90.0 - so please update via USB stick.

Toengel@Alex

Philips - Benedickte
08-27-2012, 02:49 PM
Hi my software is q554e-0.79.4.0
I've checked if there is any other updates realeased but its not, so I guess I'm up to date.
One of the USB was internal Power and one was external.
Both the disks meets the requirements .
Just for the fun I tried to use an USB Flashstick 16 GB and it did not accept that one because of its size.

Is there any solution to this problem. Maybe Philips can create a list on supportes USB drives. There is a lot of job and can be really expansive to try back and forth with different drives.

So for further information I've met all the requirements that Philips asks for, and I've done all the troubleshooting possible. Please dont answer me with textbook answer since I already tried those.

Best Regards

Hi Ergu0015.

Did you update to latest software (91.0) , if so, what is the result after ?

Best regards,
Benedickte