PDA

View Full Version : FW 000.140.023.000 problem?



brechtb
11-03-2010, 06:23 PM
Hi,

I have a 37PFL8605H/12 tv and since the new FW version I had 2 crashes when watching the same dvd.

This tv is 1 month old and before the FW i never had a crash.

What happens?

Suddenly the image stays fixed (a bit distorted too) and the led flashes 3 times, then the tv reboots. The first time I also noticed the ambilight turning red in the left upper corner after te reboot. The reboot doesn't help, the fixed frame of the dvd stays and the red led keeps flashing and eventually reboots again. I have to manually turn the tv off and on again, then everything is fine again.

I checked for excessive heat, but the tv is rather cold.

I already contacted Philips but they were going to send a service guy. As I can't take a day off at work anymore, I refused the serviceguy. The man at the service desk said they would take note of the problem.

Anyone has had the same problem?

Should I check the Service Menu for errors or should I not touch that? (It says I will lose my warranty if I am not an authorised repair guy (I am not)).

Jessy
11-03-2010, 11:39 PM
I am happy with this new software, all works fine (on a 32PFL7605H/12)

Lazze
11-04-2010, 01:38 PM
This is the worst TV I have ever owned :-( I bought this expensive TV-set of a known brand, expecting NO TROUBLE using it as a TV!

I have updated my FW everytime a new release is out - but right now it feels like the FW just gets buggier and buggier.

Ok my problems then:

1. The TV switches itself on and off
2. It reboots LOTS OF TIMES
3. The menu system is dead slow
4. Sometimes when I wake up in the morning, the TV is "semi"-on. With a dark grey screen, no Led and no Ambilight.

Having this low quality assurance from a large company as Philips is surprising!

And yes, I do run the latest FW: 46pfl7605h_12_fus_eng (FW 000.140.023.000)

TV model: 46PFL7605H

Questions:
1. Will you get you act together and finally release a working FW for this expensive Amibilight TV?
2. Can I check what FW is currently loaded in the TV?

Running Linux in a TV, maybe not the best solution...

Regards,

Lars Siden

Sweden

Erikrijnders
11-04-2010, 04:51 PM
Hi,

I have a 37PFL8605H/12 tv and since the new FW version I had 2 crashes when watching the same dvd.

This tv is 1 month old and before the FW i never had a crash.

What happens?

Suddenly the image stays fixed (a bit distorted too) and the led flashes 3 times, then the tv reboots. The first time I also noticed the ambilight turning red in the left upper corner after te reboot. The reboot doesn't help, the fixed frame of the dvd stays and the red led keeps flashing and eventually reboots again. I have to manually turn the tv off and on again, then everything is fine again.

I checked for excessive heat, but the tv is rather cold.

I already contacted Philips but they were going to send a service guy. As I can't take a day off at work anymore, I refused the serviceguy. The man at the service desk said they would take note of the problem.

Anyone has had the same problem?

Should I check the Service Menu for errors or should I not touch that? (It says I will lose my warranty if I am not an authorised repair guy (I am not)).
Same tv as yours also 1 month old
Since this update zapping is worser than ever. Black screens appear, the message "gecodeerd programma".
Furthermore i have the bug zapping form NED1 HD to NED2 HD the tv zaps but NED 1 HD is shown again. (als with more channels!)
I have Ziggo en CI+. I expect from Philips more service and a quick update to solve these problems. As a consumer a expected a working tv, not a PC that crashes every time.

Robert-Jan
11-04-2010, 07:47 PM
I have the same firmware and 46PFL7605 model. Since I installed the new firmware, I also have this rebooting/restarting bug. I can not properly turn the tv on or off. Really annoying.

Lazze
11-04-2010, 08:08 PM
I disconnected my LAN cable from the TV, and maybe, just maybe it works alittle bit better!

Philips, thank you so much for making my children cry when they cant see the child TV before bed time - feels super to have a brand new TV that only works as an expensive lamp!

// Lazze

:mad:

Watchdog85
11-05-2010, 07:14 AM
I have the same firmware and 46PFL7605 model. Since I installed the new firmware, I also have this rebooting/restarting bug. I can not properly turn the tv on or off. Really annoying.

Please try re-installing (channels etc.) the TV from scratch. That worked for me!
SW 140.23, model 46pfl7695.

Robert-Jan
11-05-2010, 08:21 AM
thx watchdog, will definitely try that.

Watchdog85
11-05-2010, 09:26 AM
...2. Can I check what FW is currently loaded in the TV? Regards, Lars Siden, Sweden

Yes there is:
* Select HOME (or MENU) - SETUP - SOFTWARE SETTINGS and then CURRENT SOFTWARE INFO.
* Or key in "123654" on your remote control. You will enter the CSM menu. With the DOWN/UP button you can scroll through these pages. On page 2, the current SW info is available.

Watchdog85
11-05-2010, 10:00 AM
.... As a consumer a expected a working tv, not a PC that crashes every time.

Strange then that consumers seem to "accept" that their PC crashes so now and then (understatement!) but that they don't accept that from their TV, which is also a kind of a PC these days. Maybe nice topic for a discussion?

I can imagine that, because there are a lot of different local situations, they are very difficult to simulate in a lab environment. For instance the Ziggo problems is specific for the Netherlands, but in every country u have these kind of providers, all with their specific needs and issues....
I'm sure that Philips is closely monitoring this (and other) forums and that they are working like crazy to get things solved.
But I agree that they should test their software better before release and not use us as "test rabbits".

Hopefully they come with new firmware very soon......

Cookie
11-05-2010, 10:27 AM
...I already contacted Philips but they were going to send a service guy. As I can't take a day off at work anymore, I refused the serviceguy. The man at the service desk said they would take note of the problem.

- Did you already perform a complete re-installation of all channels, as suggested here in this topic somewhere?
- A second option could be upgrading your DVD player to the latest SW version (if not already installed).
- If TV is still not okay after this, and you are not able to be at home for a service guy, why not bring your TV to the workshop then for analysis.

brechtb
11-05-2010, 02:06 PM
- Did you already perform a complete re-installation of all channels, as suggested here in this topic somewhere?
- A second option could be upgrading your DVD player to the latest SW version (if not already installed).
- If TV is still not okay after this, and you are not able to be at home for a service guy, why not bring your TV to the workshop then for analysis.

I don't have any channels installed, because we watch tv here with a external box (decoder). The bluray player has the latest version.

I didn't experience the problem since I posted the topic here, but I still don't trust it. I have not had any other problems with the set, so I'm pretty happy with it.

I'm going to wait untill a next FW release, if it crashes a lot, then maybe I will take it to a service center. It's strange that I'm the only one here on the forum with that particular problem...

Lazze
11-06-2010, 05:09 PM
I work as a professional software architect - so I'm used to dealing with bugs. I would NEVER let software with so many bugs out on the market,

And a TV is still a TV, even if it has a PC inside. The problem seems to be with internet/LAN connection, since I removed the LAN cable, the TV has been more or less fully functional.

To compare a TV with a computer is a bit missleading, a computer I have control of - I can change drivers, look as logs - switch modules that doesn't work - on the TV I have a on and off button - no more.

// Lazze

Philips
11-09-2010, 10:33 AM
For 8000 & 9000 series (2010), new software 140.25 available, check this: http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?729-New-software-for-8000-and-9000-series-(2010-models)!

Please upgrade your TV and start sharing your experiences here (http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?731-Customer-experiences-with-software-v0.140.25.0-for-8000-and-9000-series-(2010-models)&p=1346#post1346) ....

Robert-Jan
11-10-2010, 08:41 AM
This firmware is not for the 7000 series then? If not, when will the 7000 firmware update be available to fix the shutting down issue?

Warm regards,

Rob

theflyer1972
11-10-2010, 09:06 AM
hello,
I have a problem on TV 37pfl7605h/12 (FW 000.140.023.000).
I downloaded some video (. Mkv) but I can not hear audio, I can see the video
I see the video from USB, of course works on PC

MEDIA INFO:

General
Complete name : F:\V.1x07.John.May.ITA-ENG.720p.WEB-DL.Mux.x264-NovaRip.mkv
Format : Matroska
File size : 1.39 GiB
Duration : 41mn 26s
Overall bit rate : 4 818 Kbps
Encoded date : UTC 2010-10-09 08:12:03
Writing application : mkvmerge v4.0.0 ('The Stars were mine') built on Jun 6 2010 16:18:42
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.1
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 2 frames
Format settings, GOP : M=2, N=25
Muxing mode : Container profile=Unknown@3.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 41mn 26s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 4 146 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.180
Stream size : 1.20 GiB (86%)
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio #1
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : A_AC3
Duration : 41mn 26s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Video delay : 28ms
Stream size : 56.9 MiB (4%)
Title : ITA
Language : Italian

Audio #2
ID : 3
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : A_AC3
Duration : 41mn 26s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 114 MiB (8%)
Title : ENG
Language : English

Philips
11-10-2010, 09:09 AM
This firmware is not for the 7000 series then? If not, when will the 7000 firmware update be available to fix the shutting down issue? Warm regards, Rob

New firmware for the 7000 series is expected within 1 to 2 weeks (don't quote me on that please.....:D).
As soon as it is available, we 'll let you know here (http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?730-New-software-for-7000-series-(2010-models)!).

hippie67
11-10-2010, 09:22 AM
hello,
I have a problem on TV 37pfl7605h/12 (FW 000.140.023.000).
I downloaded some video (. Mkv) but I can not hear audio, I can see the video
I see the video from USB, of course works on PC
....

Did you check this: http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?677-Supported-CODEC-overview-for-2010-model-numbers-(xxPFLxxx5x-xx).&highlight=codec ?

theflyer1972
11-10-2010, 09:37 AM
Did you check this: http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?677-Supported-CODEC-overview-for-2010-model-numbers-(xxPFLxxx5x-xx).&highlight=codec ?

yes
.mkv MKV H.264 1920x1080p 24 20 HE-AAC, AC3, MP3, PCM Yes

yes is compliant ! (or not)

vgerwen
11-10-2010, 11:20 AM
Hi TheFlyer1972

With which tool do you analyse these mkv files. I have an MKV file which plays well on the 37PFL7605 but when I play the same file on my HTS9520 this HTS crashes and only a power off/on works

theflyer1972
11-10-2010, 12:02 PM
Hi TheFlyer1972

With which tool do you analyse these mkv files.

with mediainfo tool
http://mediainfo.sourceforge.net/it

and this is the link to the video file if we want to test
http://forum.tntvillage.scambioetico.org/tntforum/index.php?act=Attach&type=post&id=12318953

theflyer1972
11-15-2010, 08:14 AM
MOD any news about it ? (audio problem) :cool:

berkal
11-16-2010, 06:39 PM
A video says more than 1000 words, see http://www.youtube.com/watch?v=Z_n4hbnMAMQ
for the problem with the 37pfl7605/H12 and SW version 000.140.023.000.

Disconnecting the ethernet cable helps.
Reinstalling the factory settings and re-install all channels (digital and analog) solves the problem, but for how long ?
Suggestion: maybe our DVB-C provider changed some channels on the cable ??
Looking forward to the new firmware release, as promised !

Latest update: The TV has worked for 1 week without problems, but now the problem re-occurred again:
After pressing the 'Home' button, selecting Net TV, the TV started with black screen/reboot again.
Watching is still possible, but after some minutes, the black screen/reboot occurs.
After disconnecting the Ethernet cable, we watched TV for 0.5 hour or so, watching 1 channel without interruptions.
Then we switched off the TV with the remote control: The TV switched off, but after a little moment (half a minute or so) switches on spontaneously !? This behaviour repeatedly occurred, so we use the mains switch now.

I think it is inevitable to restore factory settings and re-install all channels (and re-register at NEt TV etc..) to use the TV for another week. I expect Philips makes progress with the firmware update, please ?

JuAn
11-16-2010, 08:44 PM
Great piece of work Berkal! Indeed very clear story, but also very annoying these bugs !
I hope the new FW will be released soon, hardly can wait....

ariester
11-16-2010, 08:54 PM
A video says more than 1000 words, see http://www.youtube.com/watch?v=Z_n4hbnMAMQ
for the problem with the 37pfl7605/H12 and SW version 000.140.023.000.

Disconnecting the ethernet cable helps.
Reinstalling the factory settings and re-install all channels (digital and analog) solves the problem, but for how long ?
Suggestion: maybe our DVB-C provider changed some channels on the cable ??
Looking forward to the new firmware release, as promised !

I had the same problem with my 46pfl7695h with 000.140.023.000.
The difference is that i have a external hd-tv tuner re-installing the channels is no solution for me.
I installed the 140.25 .0 firmware version for the 8000 series and it works !! :)
very strange that this firmware works on the 7000 series but can't be find by the official firmware for the 7000 series.

my problems are solved :)

Bikeman1972
11-17-2010, 07:48 AM
Is it safe to install software for the 8000/9000 models on the 7000-serie? Do al functionalities works fine? No errors?
Because with an LCD which is restarting over more 45min before is working normal is very annoying.
When is the new software for the 7000-series released ??

Philips
11-17-2010, 12:22 PM
Is it safe to install software for the 8000/9000 models on the 7000-serie? Do al functionalities works fine? No errors? Because with an LCD which is restarting over more 45min before is working normal is very annoying.
When is the new software for the 7000-series released ??

Dear all,

Philips strongly advices to only use dedicated software in your TV !

18-Nov.:
For the 7000 series (2010), new software 140.25 is available, check here (http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?730-New-software-for-7000-series-(2010-models)!&p=1342#post1342)!

Please upgrade your TV and start sharing your experiences here (http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?748-Experiences-with-FW-v0.140.25.0-for-7000-series-(2010-models)) ....

berkal
01-07-2011, 06:50 PM
After installing SW release Version 000.140.025.000 (18 Nov 2010), the problem is not seen anymore.