PDA

View Full Version : Your experiences with FW v0.14.101 for 8000, 9000 and 21:9 series (2011 models)



Philips - Benedickte
10-01-2012, 02:21 PM
Hi all

14.101 is online.

Please share your experiences with this new SW version here in this topic. Channeling your input will make it easier for users to search and find relevant info.

Remarks
- Due to the global IT structure, there might be a delay in the uploading/synchronising of new SW releases (and their release notes). Please, have a little patience if you cannot immediately see the new files on the support web pages and try 1 or 2 days later.
- IMPORTANT: After upgrading your TV, it is necessary to perform a "cold start": after the TV is running again (after the update), shut down the TV, wait 2 minutes (till all components are shut down), unplug the TV from the mains (pull power cord) for a few minutes before starting again.

Changelog:

Subtitle is not synchronized with the video.
Subtitle is shown in strange colours

Best regards,
Benedickte

zlatko
10-01-2012, 07:50 PM
I "bit the bullet" and upgraded. So far no changes in performance have been noticed compared to 14.99. I don't watch 3D, so can't comment on that.

bluevoice
10-02-2012, 09:35 AM
Hi all

14.101 is online.
Changelog:

Subtitle is not synchronized with the video.
Subtitle is shown in strange colours

Best regards,
Benedickte



Hi Benedickte,

First of all, my compliments for your fast responsiveness on this forum, I think this is how the contact between Philips and his users should be so keep up the good work!

Second, previous to this firmware I did not see any problem with subtitles on my Philips Cinema Platinum (58PFL9956H/12). Can you explain in more detail what exactly was fixed and for what models? Is this about the subs when you watch a movie from USB or from Bluray or from another source? What was wrong with the color of subtitles?

Philips - Benedickte
10-02-2012, 12:34 PM
Hi Benedickte,

First of all, my compliments for your fast responsiveness on this forum, I think this is how the contact between Philips and his users should be so keep up the good work!

Second, previous to this firmware I did not see any problem with subtitles on my Philips Cinema Platinum (58PFL9956H/12). Can you explain in more detail what exactly was fixed and for what models? Is this about the subs when you watch a movie from USB or from Bluray or from another source? What was wrong with the color of subtitles?

Hi Bluevoice.

Thank you.

What is fixed you can see a good explaination on here (http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?6505-Sub-texts-get-distorted-when-watching-National-Geographic-HD&highlight=subtitles). Subtitles from broadcaster National geographics.

Benedickte

kookaburra
10-02-2012, 07:37 PM
This is my problem with the 3d. 14,099 and 14,101 comparison. What worries me most is that I do not see anyone having this problem with the update. (tv 9965).

Google translator.

14641465

kookaburra
10-03-2012, 08:32 AM
This is my problem with the 3d. 14,099 and 14,101 comparison. What worries me most is that I do not see anyone having this problem with the update. (tv 9965).

Google translator.

14641465


An important detail. The crosstalk has only worsened with the left eye. With the right eye is like the version 14099

Google translator.

Lighthouse
10-03-2012, 01:57 PM
TV has been updated, new firmware installed. Following issues remain, I must say we have patiently awaited a fix, having paid 3000 Euros, when other brands offer far less problems for far less money.

1. Backlight still not good. Some movies cannot be watched at all. The shift, black/light is seriously flawed.
2. 3d crosstalk is very bad. 2 player gaming function is useless because of the other players' background is mixed with your own picture. I bought the Tv because of this function!
3. The image flashes! Still, after numerous updates, I sit and watch a 3000 Euro tv with white flashes.
I am a salesman and a store manager, having daily sold and watched tvs turned on for 3 years, 10 hours a day. Never seen flaws like these.
4. remote control response is slow! Also using Logitec harmony One, so it must be the sensor.

kingzapp
10-05-2012, 09:36 AM
TV has been updated, new firmware installed. Following issues remain, I must say we have patiently awaited a fix, having paid 3000 Euros, when other brands offer far less problems for far less money.

1. Backlight still not good. Some movies cannot be watched at all. The shift, black/light is seriously flawed.
2. 3d crosstalk is very bad. 2 player gaming function is useless because of the other players' background is mixed with your own picture. I bought the Tv because of this function!
3. The image flashes! Still, after numerous updates, I sit and watch a 3000 Euro tv with white flashes.
I am a salesman and a store manager, having daily sold and watched tvs turned on for 3 years, 10 hours a day. Never seen flaws like these.
4. remote control response is slow! Also using Logitec harmony One, so it must be the sensor.

1. Backlight still not good. Some movies cannot be watched at all. The shift, black/light is seriously flawed. TRUE!!! Fix this!!!

2. 3d crosstalk is very bad. 2 player gaming function is useless because of the other players' background is mixed with your own picture. I bought the Tv because of this function!

3. The image flashes! Still, after numerous updates, I sit and watch a 3000 Euro tv with white flashes.
I am a salesman and a store manager, having daily sold and watched tvs turned on for 3 years, 10 hours a day. Never seen flaws like these.

4. remote control response is slow! Also using Logitec harmony One, so it must be the sensor. TRUE! FIX!

Toengel
10-05-2012, 10:28 AM
Hi,

also just installed 14.101 on 21:9 (9956): Backlight is still a mess while watching 16:9 content unscaled - the black bars on the left/right are grey. The backlight should be switched off! This is called local dimming! But why the hell is the backlight on in areas where NO CONTENT is available? Please FIX THIS!

Toengel@Alex

zlatko
10-05-2012, 10:31 AM
@Toengel
Completely agree with you - this must be fixed! But given the observed Philips negligence to its customers requirements and demands I highly doubt it.

lange
10-05-2012, 12:58 PM
Just installed FW 14.101. Was in doubt when I read the message after installation, just Standby or really off and on again. No reference to "cold start" or a better description of what you want us to do ....... You might want to address this in the software for 14.102 and future updates.

This reminds me of a recent notification from Ziggo (our cable "provider") about a pending "Zenderupdate" which would be installed if I would put my TV (32PFL9696H/12) in standby. At that time we had problems with the sound (interruptions and occasionally the TV went into standby and back again), but there seemed to be no change, even after a full night in standby. Can anyone tell me what these updates are for ? How can you see whether these have been executed / completed ??

Thanks and regards - lange

PS - We still have these interruptions in the sound. Any ideas how to solve this ??

kookaburra
10-09-2012, 10:03 AM
The subtitle uploading function does not work most of the time. The Enable Pixel Plus link never works. I know because when I switch on my BDP8000 bluray picture modes (Standard, cold ...) the changes take effect at the tv, and the picture is very poor quality. This did not happen in previous versions when Pixel Plus link is activated, would have disabled all enhancements blu ray image, and this is not happening.
Google translator.

mduran
10-22-2012, 08:09 AM
Version 101, is not a better firmware release then the 99 or 98 version. Best firmware release was 98 too bad of bad local dimming issue.

Some things I have noticed:
The colors are not as vivid, and there seems to be a haze over the screen. Like dirty screen effect all over the picture.
My TV still turns off at random moments.
Still the Format settings does not work when turning the TV on.
And with 101, you need to turn the brightness down to below 50 for having corners in deep black
The Local dimming is slow, you see that after a scene change, the entire screen dims or adds more light to it.

Very annoying and very frustating that a TV this price, these specs have this minor issues.

I think I am going to call Philips for this, I have this TV now for a year, still no fix for my issues.

zlatko
10-22-2012, 09:50 AM
@mduran
I also feel 14.98 local dimming was better. In 14.99 and 14.101 LOCAL dimming was turned more to a GLOBAL dimming. All picture settings needed to be adjusted as picture was too light and blacks were not deep. After adjusting them black level is nearly the same, but anyway a like 14.98 better in PQ regard.

mduran
10-22-2012, 01:25 PM
@mduran
I also feel 14.98 local dimming was better. In 14.99 and 14.101 LOCAL dimming was turned more to a GLOBAL dimming. All picture settings needed to be adjusted as picture was too light and blacks were not deep. After adjusting them black level is nearly the same, but anyway a like 14.98 better in PQ regard.

Yes, you are absolutely right. The only issue for me, was the top and bottom of the picture would darken. No other flashes or something else. 14.98 is in my opinion the best firmware.

Where are the forum moderators when you need them. Why do they only reply to issue's that are fixed? Where is Thomas?

FrankJay
10-22-2012, 05:46 PM
Hello,

I upgraded my TV (46PFL8606H/12) on the latest firmware 14.101. After uploading the firmware, it often happens that the TV does not respond to pressing the buttons on the controller. Television responds to the pressed buttons by flashing red LEDs, but the offer will not boot (mainly source, option, find, adjust and other buttons). Sometimes it boots up after ten times pressing the button.

Next problem is with playing videos from the hard drive over the network. When I start the first video file (such as. avi) and stop it, the TV screen remains stoped image of this video. When i then run next video file, the previous video image remains on the screen and play the only audio. Then i repeat this several times if it succeeds, then TV resets itself. If i play only one file without stopping, everything is ok.

Before the upgrade was everything fine. I just write, maybe you can fix in the next firmware. I am from the Czech Republic, so please excuse my English.

Toengel
10-22-2012, 05:51 PM
Hi,

pull power cord for 2-3 minutes... and try again.... it's like a complete reboot of your PC...

Toengel@Alex

FrankJay
10-22-2012, 06:17 PM
Hi,

I did it before two days. Now i did it again. The video playback seems now good, but the buttons bug its still here. Mainly makes it the sourse button. Maybe am i to fast for this firmware:)). Thanks

mduran
10-22-2012, 06:30 PM
Hi,

I did it before two days. Now i did it again. The video playback seems now good, but the buttons bug its still here. Mainly makes it the sourse button. Maybe am i to fast for this firmware:)). Thanks

Do you have a Logitech Harmony or some other universal remote control?

FrankJay
10-22-2012, 06:44 PM
No, i have a classic remote controler. Before uploading a new firmware was everything ok. The button works(tv flashing the led), but very often after pushing the button nothing happens. Its bug or lag of this firmware.

boessu
10-22-2012, 08:11 PM
No, i have a classic remote controler. Before uploading a new firmware was everything ok. The button works(tv flashing the led), but very often after pushing the button nothing happens. Its bug or lag of this firmware.

Hello Frank

I have the same TV model like you and I don't have this problem. I have problems like crashes if I look digital cable but not this problem you described (I think I would be happy if I would have your problem instead of instable firmwares...)
Do you have it also in a dark room? Maybe it's a different problem like a changed light bulb or so... As an example the new LED lights have sometimes also some strengths in the infrared area...

corollafan
10-31-2012, 07:07 PM
Hi,

I have the below described problem:
Just after switch on the set with the on/off button the set is going to standby (earlier setting before hard switch off).
When you press the standby again (to wake up from standby) and you are too early (before the back-light has switched off again during booting) there is only a black screen and you see the ambilight and hear sound.

Will this be fixed in next software versions or is it hardware related.
Note that it only happens during first start-up and last switched off to standby!

This problem is described in earlier software versions as well, see below quote on version 84:

I've tested some with the TV and I think I know the problem with the black screen and ambilight/sound working. When turned on with the hard switch, the Philips logo will appear. DON'T USE THE REMOTE AT THAT MOMENT! Please wait 20-30 seconds till the screen will turn off (the backlight must be turned off as well). It seems like the TV accepts instructions from the remote during the boot!


corollafan

FrankJay
11-01-2012, 06:21 PM
Hi,
i found next problem: Sometimes if i press only the volume or mute button. it appears that what you see in the pictures - duplicated volume (or mute) and some menu....?!?:mad:
15261527

corollafan
11-02-2012, 10:45 AM
Hi,

I have the below described problem:
Just after switch on the set with the on/off button the set is going to standby (earlier setting before hard switch off).
When you press the standby again (to wake up from standby) and you are too early (before the back-light has switched off again during booting) there is only a black screen and you see the ambilight and hear sound.

Will this be fixed in next software versions or is it hardware related.
Note that it only happens during first start-up and last switched off to standby!

This problem is described in earlier software versions as well, see below quote on version 84:

I've tested some with the TV and I think I know the problem with the black screen and ambilight/sound working. When turned on with the hard switch, the Philips logo will appear. DON'T USE THE REMOTE AT THAT MOMENT! Please wait 20-30 seconds till the screen will turn off (the backlight must be turned off as well). It seems like the TV accepts instructions from the remote during the boot!


corollafan


Hi,

Forgot to mention the TV type with the above described problem : 46PFL9706

corollafan

Teddy63
11-04-2012, 07:30 PM
Hi!,

I always have problems with this new firmware on my 46pfl9706H :
- Unable to access to SALTO ( french tv replay service by HBBTV )...
- Unable to watch a different source when PVR is on ...
- Where are the new french applicztions on Net TV ?
- Why could we not have the new wiFi Smart Screen ???

I hope that i will have an answer by Philips .... but i'm not a dreamer..........!

best regards

Shigawire
11-05-2012, 02:17 PM
My 46PFL9706T/12 has issues with Perfect Natural Motion. When watching 720/1080p on the tv with PNM enabled, there are slight artifacts along the edges of movement. This did not occur on my previous LED tv, a Samsung from 2009.

Please fix the PNM artifacts in the next FW update.
Thank you.

bluevoice
11-07-2012, 06:45 PM
Hi all,

I never used the IP-EPG Recording (PVR) function that much in the past, but there seems to be one annoying bug. I have recorded some movies on my external HD, 320 GB and sometimes I watch a recording until a certain point and press "stop" in order to watch the rest of the recording another time. The problem occurs when I want to continue watching a recording. There is an option "Continue playback" but when I choose this option the picture comes up at the point where I left the recording but freezes. I can also hear like 2 seconds of the sound and this part keeps repeating with the frozen image on screen. Rewinding back or forward does not help, the only thing you can do is start watching the recording from the beginning and rewind forward till the moment you left the recording, but this is a time consuming action.

I wonder if there are other Philips users that experience the same.

Could someone at Philips also take a look at this?

Toengel
11-07-2012, 07:01 PM
Hi,

this "resume"-bug has already been confirmed by other users and also by Philips ;-)

Toengel@Alex

bluevoice
11-07-2012, 07:12 PM
Hi,

this "resume"-bug has already been confirmed by other users and also by Philips ;-)

Toengel@Alex

Hi Alex, thanks for your reply. I could not find anything on it in the forum, but I might not be searching correctly. Do you have a link where I can read more about this issue or experiences from other users? Did Philips commit to solve this problem?

Toengel
11-07-2012, 07:14 PM
Hi,

at least in the German forum and via some PMs I had some confirmation. Philips-Mark confirmed the behaviour on Philips side... So I'm confident, that this problem will be solved in the next update - cause it was introduced with 14.101...

Toengel@Alex

Toengel
11-07-2012, 07:17 PM
Hi,

also the "TimeShift" bug was confirmed by German Forum Philips moderators: Channels with HbbTV enabled (after the HbbTV message appeared and vanished) can only use TimeShift via the "Play" button on the remote ^^ The "Pause" button only works on channels, where no HbbTV is available ;-)

Toengel@Alex

bluevoice
11-07-2012, 07:26 PM
Hi,

at least in the German forum and via some PMs I had some confirmation. Philips-Mark confirmed the behaviour on Philips side... So I'm confident, that this problem will be solved in the next update - cause it was introduced with 14.101...

Toengel@Alex

Didn't know it was introduced with 14.101...

findftp
11-10-2012, 02:37 PM
I feel very sorry that I don't know how to reproduce it.

I use 14.101

For days I turn of and on the television with the red button on the remote.
This way the tv goes into standby.
When I turn on the TV, for a second you see ambilight flashing and the LCD shows HDMI input on screen with maximum brightness for also a second.
Total time for startup I would say 2 seconds.
Now, after 2 weeks or so, I did a cold start of the TV and everything is back to 'normal'. Which is showing splashscreen twice and taking a long time to start.

Oh my god, no way! I want back the old situation!
The tv must have been in some kind of error mode.
But for sure the TV was in standby when I wanted it to be (showing red led)

I must find out how to reproduce it, but there clearly is some hope.

I have 42pfl7606h

Toengel
11-10-2012, 03:48 PM
Hi,

your 2-second-mode... this is, when your TV isn't really shut down or gone to standby... just the display is off... your TV will consume more power... (this mode is not the correct one = buggy mode)...

Toengel@Alex

findftp
11-10-2012, 08:53 PM
Hi Toengel,

Okay, I understand. But how do I reproduce this mode? I don't really care about energy but I do care about quick boot time!

Thanks.

Greetings,
Michiel

Toengel
11-11-2012, 09:50 AM
Hi,

you can't reproduce... this happes always if you don't expect it... ;-)

Toengel@Alex

Michiel1986
11-16-2012, 06:13 PM
Philips does this firmware update also fix the UPC horizon mediabox remote thing with the volume thats not working on the horizon remote ?

I am just curious because i got the 32PFL9606 now and if this firmware fixed the Horizon remote issues i be very happy :)

tketelaars
11-16-2012, 07:35 PM
I just updated my firmware on my 9606 on Wednesday...
What a foolish thing to do!
Since I updated, I cannot watch SBS6, Veronica or Net5 on my tv... they somehow screwed up the decoder unit and these channels are affected by it...
I did everything according to the book (inclusing a cold reset)
The issue is introduced with this version... is there a way to rev back to a working version? like the 98 release?

bluevoice
11-16-2012, 08:11 PM
I just updated my firmware on my 9606 on Wednesday...
What a foolish thing to do!
Since I updated, I cannot watch SBS6, Veronica or Net5 on my tv... they somehow screwed up the decoder unit and these channels are affected by it...
I did everything according to the book (inclusing a cold reset)
The issue is introduced with this version... is there a way to rev back to a working version? like the 98 release?

This problem is not reported by other users. Did you try to reinstall all your channels? What kind of decoder do you mean in your post? The internal tv decoder of an external one?

tketelaars
11-16-2012, 08:22 PM
I mean the internal decoder..
I have done everything I can do with this tv, re-install all channels, switched from the IP epg to the Channels one (solved my issue last time, loosing channels on startup)
Maybe I should hack the code (or have a friend do it) and turn it into a really smart monitor...

For now, it turns out to be a very disappointing experience... and it will definintely be mt last Philips device

I was a fan, had everything from Philips from tv to radio and so on, but after the beatings I took as a customer lately... I give up and go for a brand that cares about customers and releases reliable updates and fixes issues instead of denying them... like Samsung

I would not ask for a rev back if I had any faith in the coding abilities of Philips Engineers...

tketelaars
11-17-2012, 06:43 PM
ok... Need to say and correct something
It is probably the decoder unit in the tv that is failing.
I rev'd back yesterday and only got partially the channels back.

SBS, Veronica and Net5 are half showing (half is viewable, half is distorded) and the sound interrupts frequently.
Ned 1 has completely disappeared and Ned2 only comes up after 30 seconds of searching.

I tested if there is maybe a cable issue, but if I use an external decoder, it performs like a charm.
So it is definitely a failing component in the tv.
Don't know if the decoder gets updated by the firmware or not, but it seems to have triggered the mess my tv is in now...

Anyone a good idea?

jacmania
11-27-2012, 09:10 PM
hello do somebody knows when comes a new firmware for the 58pfl9956h/12 ? and which problems are solft
and is the crosstalk is finally over and imiage flashes

Toengel
11-27-2012, 09:14 PM
Hi,

image flashes are still present on 9956... I only have crosstalk on pop-outs...

Toengel@Alex

jacmania
11-27-2012, 09:34 PM
i have the firmware now the firmware 0.99 and do you know when the new firmware comes? and which improvment there is ?

Toengel
11-27-2012, 09:38 PM
Hi,

Q5551_0.14.104.0 (Date published: 2012-11-26)
Q5553_0.14.104.0 (Date published: 2012-11-26)


HbbTV application is not working. (Only applicable to country, Czech Republic)
USB recording resume function is not working.
TV turns off and on by itself when EasyLink is enabled



Toengel@Alex

jacmania
11-27-2012, 09:43 PM
oh thnx but stands nog on the suport site for the 9956

jacmania
11-27-2012, 09:44 PM
i mean not on site for 9956

kookaburra
11-27-2012, 10:04 PM
When released FW 104 for 8000 9000 series and 21:9?

google translator

zlatko
11-27-2012, 10:54 PM
Nobody knows when 14.104 will be released for 8,9 and 21:9, but must be anytime soon now.
I do not expect PQ bug fixes or improvements with future releases, so I think I will be going back to 14.98 as it was best in regards of PQ, especially black level and local dimming.

kookaburra
11-28-2012, 08:32 AM
I downloaded the latest FW 104 in Toengel blog. Installed and tested in my unit (58pfl9956) I have not noticed absolutely no change as far as image quality is concerned localdimming.
Everything is exactly the same as with the 101

google translator

bluevoice
11-28-2012, 11:35 AM
As the 14.104 update is now officially available, I have opened a new specific thread here:

http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?9205-Your-experiences-with-FW-v0-14-104-for-8000-9000-and-21-9-series-(2011-models)

Please continue this conversation there.