PDA

View Full Version : GoGear Ariaz 8GB SA4ARA08KF/97 stuck on Updating 30%. Not recognized in SongBird.



AUG00778
10-25-2012, 12:16 AM
My Ariaz will only power up when the USB is connected but stops with the display "Updating 30%" and proceeds no further. The PC does not recognise it when it is in this state. SongBird 2.6.1 does not recognise it. If I connect in repair mode, the PC see it as "Actions USB2.0 (HS) WinUSB Device" but SongBird doesn't see it. Attempted to repair it by using the SongBird tool, with the Ariaz in repair mode, the status says that "The device must be connected in repair mode to continue. Please follow the instructions below to set your device to repair mode." The box where the instructions should be is blank. I tried following the instructions for SA4RA series but when I followed them, I get an error stating that there is a network error and I should check my connections...

SongBird 2.6.1 Build 6.1.2265 Rev 813 Firmware: SA4ARA
Win7 Ultimate 64Bit

Error log:
1506

Pacman
10-25-2012, 10:04 AM
Reinstall songbird and install it new again. reset your Ariaz with the little hole at the bottom and try again

BunnyOlesen
10-25-2012, 04:12 PM
Does teh Ariaz SA4 series not suffer from the same problems as the RAGA SA4 series when it comes to not being recognized by Songbird?

AUG00778
10-27-2012, 12:26 AM
Pacman, thanks for your suggestion but I have already been down that dead end. SongBird install is new and not previously installed on this computer. I normally use drag and drop. Loaded SongBird directly from the Philips website and updated it on the first run. I only loaded SongBird in desperation to fix this thing. Reset does nothing to correct the problem.

Bunny Olesen, it seems that way. Browsing through the posts it appears that RAGA is in the same boat as Ariaz.

kwinnie
10-31-2012, 06:30 AM
Pacman, thanks for your suggestion but I have already been down that dead end. SongBird install is new and not previously installed on this computer. I normally use drag and drop. Loaded SongBird directly from the Philips website and updated it on the first run. I only loaded SongBird in desperation to fix this thing. Reset does nothing to correct the problem.

Bunny Olesen, it seems that way. Browsing through the posts it appears that RAGA is in the same boat as Ariaz.

let us check the below:
1) does the message 'there is a network error and I should check my connections' apepars almost immediately without loading? Is yes, then it's closer to the prob of RAGA.

2) can you try upgrading the firmware?

3) for repair mode, you may try the below steps:
1. Start Songbird
2. Dont hv to connect ur device first
3. Go to Tools > Repair my device
4. Choose SA4ARA
5. The below instruction will be shown.
6. Follow the below steps

Please disconnect your "GoGear Ariaz (SA4ARA)" now, power it off completely, and reconnect it while holding down the Vol+ button. Continue to hold the Vol+ button until this message disappears.

7. advise if same results happen?

kwinnie
10-31-2012, 07:20 AM
tried just now on mine. works. so it s not a server issue like that of Raga

kwinnie
10-31-2012, 07:20 AM
works just now on mine. work without prob. so it s not a server issue like that of Raga

wakusrgh
01-03-2013, 08:15 PM
works just now on mine. work without prob. so it s not a server issue like that of Raga

Still not working with mine (GoGear Ariaz 8GB SA4ARA08KF/97, Philips Songbird version: 2.6.1 Build: 6.1.2265; Rev: 885; Firmware: SA2ARA). On Windows 7: complains about internet connection. On Windows XP: does not react in any way.

Any idea on how to fix this?