Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Points: 59, Level: 1
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    KAPELLEN (ANTWERPEN)
    Posts
    4
    Points
    59
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Cannot stream foto's or music from PC tot TV

    Hi all,
    I recently purchased a 37PFL4007H/12 TV which is connected with a HDMI cable to a HD TV decoder from Belgacom for the TV programs and connected with a PTA01 wireliess USB adaptor to my home network (a Belgacom B-Box2 modem/router). I have also a video recorder connected with a SCART cable and a DVD player connected with component video cable. Everything works fine. TV programs are received without problems. I can go to internet and use the apps. Video recorder and dvd player work as espected.
    Last week I installed the advised Twonky media server on my PC (which I downloaded from the Philips support site from my TV) in order to stream photo's, music and films from my PC to the TV. My PC is also connected wireless to the Belgacom B-Box2 modem/router. When I entered the My Network function of my TV, the TV did not find any media server on my home network. The TV keeps on searching. The problem remains the same when I installed Twonky media server also on my laptop.
    So, my PC and TV seem to be correctly connected to my home network, because both can access internet via the modem/router. But, the media server on my PC is not found by my TV.

    Then I tried to ping from my PC the TV URL address. This didn't work! I received a time-out. I'm able to ping my router.
    Disabling the firewall on my PC didn't help.

    Is there someone who can provide help? I'm out of ideas.

    Walter

  2. #2
    New Member
    Points: 108, Level: 1
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 42
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    7
    Points
    108
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have had a similar problem. One of the problems I found, was to switch off "AP isolation" in my wireless router. This enables wireless devices to see each other on the network. This also solved the problem that the MyRemote iPad application would not see the TV.

  3. #3
    New Member
    Points: 59, Level: 1
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    KAPELLEN (ANTWERPEN)
    Posts
    4
    Points
    59
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by robertdemuynck View Post
    I have had a similar problem. One of the problems I found, was to switch off "AP isolation" in my wireless router. This enables wireless devices to see each other on the network. This also solved the problem that the MyRemote iPad application would not see the TV.
    Thanks Robert for your advise. I checked my router which is a Belgacom B-Box2), but there is nothing which indicates "AP isolation" or "client isolation". Your suggestion is however very useful, because I do think this is the problem. When I was trying to ping my laptop, also this didn't work. So, it seems that all traffic between the devices connected to my home network is blocked. And because the router is in between, the problem sits there.
    I will contact Belgacom to figure out how to de-activate the client isolation on there router.

    Thanks again for the new idea!
    Walter

  4. #4
    Silver Member
    Points: 3,210, Level: 16
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 240
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Overdrive1 year registered1000 Experience PointsTagger First ClassNew Achievement!
    Awards:
    Master Tagger

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Germany
    Posts
    72
    Points
    3,210
    Level
    16
    Thanks
    28
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    On my wireless router (Fritz!Box), there is an option to 'Let connected wireless devices communicate with each other'. It was off by default with my router - most likely for some sort of security reason.

    Perhaps your router has a similar option, which also needs to be manually enabled?

  5. #5
    New Member
    Points: 59, Level: 1
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    KAPELLEN (ANTWERPEN)
    Posts
    4
    Points
    59
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by chrisham View Post
    On my wireless router (Fritz!Box), there is an option to 'Let connected wireless devices communicate with each other'. It was off by default with my router - most likely for some sort of security reason.

    Perhaps your router has a similar option, which also needs to be manually enabled?
    Thanks Chrisham, I thaught the same, but cannot find such option. I contacted Belgacom support and will post also the result on this site. It might help other people as well.
    Thanks again,
    walter

  6. #6
    New Member
    Points: 59, Level: 1
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    KAPELLEN (ANTWERPEN)
    Posts
    4
    Points
    59
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Belgacom support seems not to be very supportive. They told me that they do not handle such problems.
    Anyhow I try my luck via Belgacom BBOX2 forum.
    If someone knows how to get this damned BBOX2 modem/router to support a home network, don't hesitate to tell!
    Walter

Similar Topics

  1. New on Net TV: Stream
    By Philips - Mark in forum Smart TV: New Apps
    Replies: 0
    Last Post: 11-28-2012, 10:41 AM
  2. Cannot stream music or photos to TV
    By Paradiddle in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 1
    Last Post: 08-24-2012, 02:06 PM
  3. usb en foto
    By sunny.home in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 8
    Last Post: 04-27-2012, 08:25 AM
  4. Can't stream from my desktop.
    By ivar in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 9
    Last Post: 12-29-2011, 03:08 PM
  5. Wish: Stream music to DLNA enabled Blue Ray Player or TV
    By bart8 in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 3
    Last Post: 12-09-2011, 11:58 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •