Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Moderator
    Points: 30,870, Level: 54
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 1,080
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!25000 Experience Points
    Philips - Mark's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    423
    Points
    30,870
    Level
    54
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    10

    Thumbs up TIPS: on “Philips server not found, please try again later”

    Our products follow (UPnP) standard. Most consumers are not aware of all the complex technology required to set up an optimized internet connection.
    They just hook-up in their network and it works.

    What if you are stuck in the “Philips server not found, please try again later” error message on TV or BluRay player when accessing Smart TV?

    TIPS:

    First install the latest software on your device.
    Go to website WWW.P4C.Philips.com
    Search for the type number of your device.
    Check if there is a newer software version than the one in your device.”
    (For 2010 TV see exception here)


    If the software of your device is up to date and you still cannot connect, try all possible reset options via the TV's menu;

    - Clear Net TV memory (2009 TV’s) Clear Apps memory (2010 & 2011 TV’s) or clear Internet Memory (2012 TV’s).

    - Reset to factory defaults

    - Reinstall TV.


    If that did not bring result; `

    Change settings for “Dynamic IP” into “Static IP” or vice versa in your TV (or Bluray player).
    These settings can also be adapted in your router and need to be aligned with the TV settings.

    If still no results in connecting to Smart TV:

    Adapt the “Maximum transmission unit” in your Router.
    Read more about this on Wikipedia here.

    Find an example on Tweaking MTU settings in this YouTube video:here

    Do the MTU ping test: here

    If you Google on “Router MTU settings” or you search this in YouTube, you will find many examples how to do this for various brands of routers.
    Forum Mod

  2. The Following User Says Thank You to Philips - Mark For This Useful Post:

    chrisham (01-07-2013)

  3. #2
    Bronze Member
    Points: 863, Level: 7
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 87
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!500 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Toulouse/France
    Posts
    16
    Points
    863
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Mark,

    My Philips machines are: TV 40PFL9705H/12 and BDP5200. They both works fine with the SMART TV until the last update 000.140.048.000 for the TV. Now, after this update, the TV won't connect to the SMART TV. No problem at all for the BluRay Player. Both are connected on the same router (like all other gadgets in my home).
    I've tried the downgrade procedure for the TV, the problem is that 000.140.034.000 firmware is not recognized by the TV.
    I've tried changing with the Static IP , reinstall the TV, clearing the Net TV memory ... the only message received is “Philips server not found, please try again later”. When changing to Static IP, I was able connecting and passing the step with the Registration ... but no Icons on Smart TV, only the blue screen. I found also that the TV is not detected by the Philips MyRemote installed on my IPodTouch (again, no problem for the BluRay to be detected) ... not detected by the Wifi MediaConnect installed on my laptop ...

    I feel like I'm the only one having this issue with the SmartTV on my TV and I don't know what I'm doing wrong ... Please help ...

  4. #3
    Moderator
    Points: 30,870, Level: 54
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 1,080
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!25000 Experience Points
    Philips - Mark's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    423
    Points
    30,870
    Level
    54
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    10
    The software downgrade will be the solution for your 40PFL9705H/12 TV.
    Try this:
    Unzip the 140.34 software file at the bottom of this side.
    Take a USB memory stick.
    Create a directory called “upgrades” on this stick.
    Put the *.UPG file, that you retrieved from the ZIP file, in the “Upgrades” directory
    Insert the stick in the TV.
    Via the menu of the TV choose: Setup – Software – local software upgrades.
    Now select the software file for upgrading.
    Last edited by Philips - Mark; 01-08-2013 at 02:03 PM.
    Forum Mod

  5. #4
    Bronze Member
    Points: 863, Level: 7
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 87
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!500 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Toulouse/France
    Posts
    16
    Points
    863
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello again Mark,

    Thank you for your replay!
    I will try again your procedure even if I'm sure that I've already done this before (creating the 'upgrades' folder inside the USB disk) ... and I'm also sure that the TV still not finding the 'autorun.upg' file ... But, who knows, maybe I'm wrong ...
    I'll let you know tonight if it's working or not.

  6. #5
    Diamond Member
    Points: 50,271, Level: 69
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 879
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,962
    Points
    50,271
    Level
    69
    Thanks
    149
    Thanked 168 Times in 150 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    always use a USB stick - not a USB HDD... the smaller the USB stick, the better... format with FAT...

    Toengel@Alex

  7. #6
    Bronze Member
    Points: 863, Level: 7
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 87
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!500 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Toulouse/France
    Posts
    16
    Points
    863
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    always use a USB stick - not a USB HDD... the smaller the USB stick, the better... format with FAT...

    Toengel@Alex
    Hello Toengel,

    Thank you for the replay.
    I was wrong writing 'USB disk', you're right ... I've never used a HDD disk ... Maybe I will use the same USB memory stick I've received with the 3D transmitter (I suppose that one is 'small enough').

  8. #7
    Bronze Member
    Points: 863, Level: 7
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 87
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!500 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Toulouse/France
    Posts
    16
    Points
    863
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Mark View Post
    The software downgrade will be the solution for your 40PFL9705H/12 TV.
    Try this:
    Unzip the 140.34 software file at the bottom of this side.
    Take a USB memory stick.
    Create a directory called “upgrades” on this stick.
    Put the *.UPG file, that you retrieved from the ZIP file, in the “Upgrades” directory
    Insert the stick in the TV.
    Via the menu of the TV choose: Setup – Software – local software upgrades.
    Now select the software file for upgrading.
    Hello Mark,

    As I told earlier, I've just tried your procedure for the downgrade. NOT WORKING! I've done step-by-step what you sugested ... same EMPTY folder ... I've tried with two different memorya sticks, one at 2GB and the other was the one I've received with the 3D transmitter ... firmware not recognized by my TV ... any other sugestion please ?!?

Similar Topics

  1. Replies: 103
    Last Post: 08-18-2013, 06:55 PM
  2. PHILIPS server not found, try again later.
    By Safiya in forum Smart TV: Error Messages
    Replies: 1
    Last Post: 12-18-2012, 08:27 PM
  3. Philips Server not found. Try again later.
    By fm5000 in forum Smart TV: Error Messages
    Replies: 9
    Last Post: 11-21-2012, 07:38 AM
  4. Philips server not found. Try again later
    By chris in forum Smart TV: Error Messages
    Replies: 4
    Last Post: 08-31-2011, 06:33 AM
  5. Philips server not found, try again later
    By Watchdog85 in forum Smart TV: Installation
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2010, 10:33 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •