Results 1 to 9 of 9
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 127, Level: 1
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 26.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Belgium
    Posts
    5
    Points
    127
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Fidelio A9 - Digitial input

    I have connected my Fidelio A9 speakers to my TV using the optical digital connection.

    I now experience the following, namely when the TV and speakers are powered on all works fine and the sound is fantastic. However when I switch off the TV and back on, not touching the Fidelio speakers, there is no more sound. The only way to get the sound back is to reset the speakers.

    I experience this problem only with the digital input, the analogue connections work fine.

    So it seems that the Fidelio speakers are not able to handle the digital signal interruption, and need a system reset in order to be able to re-process the digital input signal.

    Does anyone have the same problem? Is this a configuration issue or bug in the Fidelio speakers?
    Last edited by GuyA; 01-09-2013 at 05:05 PM.

  2. #2
    Silver Member
    Points: 2,927, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    129
    Points
    2,927
    Level
    15
    Thanks
    6
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    4
    May the TV need to select the audio output to optical ? And analogue output seems to be a hardware switch

  3. #3
    New Member
    Points: 127, Level: 1
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 26.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Belgium
    Posts
    5
    Points
    127
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I checked all this and digital output is always selected. Furthermore the DVD player is connected to the digital coax, where I have the same problem.

  4. #4
    Silver Member
    Points: 2,927, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    129
    Points
    2,927
    Level
    15
    Thanks
    6
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    4
    Just curious, will you see the LED color change to green for digital connection when the TV is off ? Do you mean that you have to reset the power to have sound again ? Or just access the service menu via App ?

  5. #5
    New Member
    Points: 127, Level: 1
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 26.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Belgium
    Posts
    5
    Points
    127
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Fantastic! With the latest firmware I downloaded yesterday (10/02/2013) I now also have the same problem with the aux input.

    So whenever I switch OFF and ON one of the input devices (digital or analog), I need to reset the Fidelio speakers to have sound.

  6. #6
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    Did you reset your A9 already and reinstalled it?

  7. #7
    New Member
    Points: 127, Level: 1
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 26.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Belgium
    Posts
    5
    Points
    127
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reset, reinstall, one digital connection, only aux connection ... I tried it all and is does not change anything. I am know starting to think there might be a hardware issue with the speakers, and I should send them back for repair!

    Anyway at this stage I want the old firmware version back. Anyone knows how to do this?

  8. #8
    Bronze Member
    Points: 810, Level: 7
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 140
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NL
    Posts
    38
    Points
    810
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    No, I do not know how to set the firmware back, but enough requests to Philips Support should make it clear to them, that they have to make this possible !!

    Anyway I will not install this new firmware!
    Last edited by Caroline; 02-15-2013 at 06:33 PM. Reason: Adding more comment

  9. #9
    Moderator
    Points: 9,011, Level: 28
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 339
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    883
    Points
    9,011
    Level
    28
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    We have noted the issue no sound from analog AUX input and will fix this in the next release of firmware.
    As for the issue of digital input, we cannot reproduce the issue for the moment and will continue looking into it. Should you have any more input, please kindly advise.

    With thanks & regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

Similar Topics

  1. Fidelio
    By rwarner in forum Sound: Fidelio Wireless Audio series (AW1000, AW2000, AW3000, AW5000, AW9000)
    Replies: 1
    Last Post: 12-31-2012, 12:47 AM
  2. 32PFL4007 off on HDMI input
    By Totoche in forum TV: Connectivity
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2012, 09:52 AM
  3. Fidelio App 2.2.5.
    By Veke in forum Sound: DS1000- and DS3000-series
    Replies: 1
    Last Post: 07-31-2012, 02:00 AM
  4. Pin 8 on Scart input! does it works?
    By Marionese in forum TV: Connectivity
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2011, 11:55 AM
  5. When switching on TV does not recognize used input
    By Stefan75 in forum TV: User Interface
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2011, 09:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •