Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #16
    Silver Member
    Points: 1,864, Level: 12
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 286
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Hongkong
    Posts
    100
    Points
    1,864
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Yuri72 View Post
    I Use a D-Link DIR 615. I am thinking it might be the router as well.. But yesterday my set WAS WORKING.. So it is still on and off.. the question is why??!! I will check DLNA tonight, but guess if that is the problem it should never work. My mobile never has problems with my router.

    It is not just about connection. If your connection to router for normal data would be a problem then inet radio would not work on your AW. The DLNA has specialities which some routers do not like if the settings are not correct. Better to have a look.

  2. #17
    New Member
    Points: 119, Level: 1
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Veldhoven
    Posts
    7
    Points
    119
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I was mistaking my router is a D-link DIR-635 it only supports UpNP not DLNA.. should I get a different router?? Suggestions which one?

  3. #18
    Gold Member
    Points: 3,840, Level: 17
    Level completed: 98%, Points required for next Level: 10
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Overdrive1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    317
    Points
    3,840
    Level
    17
    Thanks
    0
    Thanked 21 Times in 17 Posts
    Rep Power
    4
    Hi !

    Just to clarify, the "UPnP" setting in a router has nothing to do with using UPnP (nor DLNA, there is no specific setting in a router for "DLNA") in your own LAN.
    It has absolutely no effect on your UPnP devices in your (W)LAN so don't worry if your router doesn't "support" UPnP/DLNA (= it soes not have a UPnP settng for example), it will work just fine anyway.
    (The "UPnP" setting in a router only affects UPnP between your LAN and WAN, for example for hosting games and so on.)

    Cheers !

  4. #19
    Silver Member
    Points: 1,864, Level: 12
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 286
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Hongkong
    Posts
    100
    Points
    1,864
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Tias View Post
    Hi !

    Just to clarify, the "UPnP" setting in a router has nothing to do with using UPnP (nor DLNA, there is no specific setting in a router for "DLNA") in your own LAN.
    It has absolutely no effect on your UPnP devices in your (W)LAN so don't worry if your router doesn't "support" UPnP/DLNA (= it soes not have a UPnP settng for example), it will work just fine anyway.
    (The "UPnP" setting in a router only affects UPnP between your LAN and WAN, for example for hosting games and so on.)

    Cheers !
    Hi Yuri,
    UPnP is a subset of DLNA. BTW is there a UPnP setting on your router? What is it presently?

  5. #20
    Bronze Member
    Points: 810, Level: 7
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 140
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NL
    Posts
    38
    Points
    810
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Read about this system AW9000 and was getting very enthousiastic about the design. But apparently a number of you are having problems, so I am getting into a hesitation mood right now.
    Should I buy the system?

    One thing that is not clear to me. The set is wireless, but I understand that the set has to be interconnected by a cable? Is that a correct observation?
    ------ Oh, I found out in another post, they are interconnected, basically logically I think. Wireless might give problems in synchronization. --------

    ++++
    O... In the mean time I reacted to Xvjhof (Jan) & Epimetheus, but that post is not visible yet (???? seems that it has to be moderated????)

    Jan writes that playing spotify and mp3's often goes wrong.
    But of course you can connect an Airport Express to the aux-entrance and Airplay over that channel isn't it?
    In the mean time Philips can adapt and improve their Airstudio App.

    Caroline
    Last edited by Caroline; 01-19-2013 at 08:57 PM. Reason: Another post is waiting for moderation

  6. #21
    New Member
    Points: 122, Level: 1
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 28
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Schilde
    Posts
    8
    Points
    122
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Caroline,
    My advice is to stay away from this product unless you only want to listen to internet radio, for me the only option that works decently. Spotify works but you will be disappointed by the way it works (most has to be done out of the app for confort, in app options are much to limited: basic search, playlists, best lists,... But all not as informative as on spotify app for ipad or windows.
    Quite useless for streaming mp3 because sound interrupts and skip to next song after about 30 sec or so. Not on all songs god knows why.

    There is good news also: Sound is excellent! Best of class. Visually stunning also.

    It is a shame that the App used to control is awfull. Sure Philips will finaly have an app that works but i doubt you can wait for this.

    Ask for a demo in a shop and take a look at the airstudio app and compare to sonos app.

    The set is wireless or wired to your router. I had no problem with the wireless setup. It finds all the network attached hard disk and ipad, windows 7 and 8 pc.

    Hope this was helpfull and do not buy on good looks only...

    Jan

  7. The Following User Says Thank You to Xjvhof For This Useful Post:

    Caroline (01-19-2013)

  8. #22
    New Member
    Points: 147, Level: 1
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 3
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    100 Experience PointsNew Achievement!31 days registered

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    `s-Hertogenbosch/The Netherlands
    Posts
    6
    Points
    147
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi there,
    I have just started testing a beta-version of the Airstudio App (thanks, Philips!) with an AW1000/10, which is basically the same as the other products in the AW range except that it uses an existing HiFi set and speakers.
    I must say that the Airstudio app for android is getting better and is quite stable now, though not completely perfect.
    There is also a new version of the Twonly mediamanager for PC available (at the twonky website, version 3.04) that is better than the Philips version (3.03 I think) and accepts the Philips license keys. So if you use a PC, I would recommend using the latest twonky software. It has a lot more features than the apps, but does not support the internet radio functionality.
    I guess that Philips will update their mediamanager software too.

    I understand that it's also possible to use the Windows 7 Mediaplayer to stream audio to the AW range, but I haven't tried that out yet.
    Also, stick to one controlling app and don't try to use a PC, an phone and an iPad at the same time. Doing so totally confuses the Fidelio equipment...

  9. #23
    Bronze Member
    Points: 810, Level: 7
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 140
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NL
    Posts
    38
    Points
    810
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Thank you @Xvjhof and @epimetheus.
    Your comments are clear. The product is nice but the software in the form of apps is not yet grown up. That is a pity, Bol.com has an interesting offer, but it seems not smart to blindly step into the offer.
    Btw, I only have apple equipment and a NAS, no windows.
    I will certainly pay a visit to a shop.
    Though it may be that the quality of the app(s) quickly enhances. It is no rocket science, is has been done before, most AirPlay stuff works excellently.

    Caroline

  10. #24
    Bronze Member
    Points: 810, Level: 7
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 140
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NL
    Posts
    38
    Points
    810
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Hello Jan,

    I took a view at the Sonos solution. It does not look like the solution I prefer. Currently I have an old amplifier, CD, Tuner and cassetedeck (inherited from Dad ), but the amplifier is starting to having trouble, the left channel does not work until after the set is on power for half an hour and then sometimes just stops working again. It seems the electronics is slowly going down.
    I have the radio often playing, so radio is essential. But.. It would be nice to get rid of the whole and jump to a speaker or speaker set that does the whole thing.
    Absolutely the Philips is the better looking compared to the Sonos, which is... well a bit ugly.

    Caroline

  11. #25
    New Member
    Points: 122, Level: 1
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 28
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Schilde
    Posts
    8
    Points
    122
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Caroline View Post
    Absolutely the Philips is the better looking compared to the Sonos, which is... well a bit ugly.
    Caroline
    I agree, philips has the playboy looks but lacks humor and IQ ... unless they change/correct the app.
    But if internet radio is your thing, then go for it.

    Jan

  12. #26
    Bronze Member
    Points: 810, Level: 7
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 140
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NL
    Posts
    38
    Points
    810
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Xjvhof View Post
    I agree, philips has the playboy looks but lacks humor and IQ ... unless they change/correct the app.
    But if internet radio is your thing, then go for it.

    Jan
    Hello Jan,

    Did you read my addition to my earlier post ?
    http://www.supportforum.philips.com/...ll=1#post50611
    It is concerning the possibility of airplay over an airport express.

    On several other posts I also read that the app consumes a lot of power from the battery of your phone/tablet. Is that correct? Or has it been solved yet. To me it seems that there should be no reason for that. No other app I have, and also not the playing of video to the apple tv, gives problems with the batterypower.

    Caroline

  13. #27
    New Member
    Points: 122, Level: 1
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 28
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Schilde
    Posts
    8
    Points
    122
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Hi caroline,

    Linking with airport to play over an aux input might be a good idea but still is a "workaround" and not the intended set up of the wifi speakerset i bought.

    The battery life is indeed shortened by the app in use. I have no clue why, i think it restarts connecting even when not in use (normaly it should work as a set and forget as most is done by the speakers internal electronics). I think this issue wil be resolved together with the rest

    Bye

    Jan

  14. #28
    Bronze Member
    Points: 810, Level: 7
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 140
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NL
    Posts
    38
    Points
    810
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Xjvhof View Post
    The battery life is indeed shortened by the app in use. I have no clue why, i think it restarts connecting even when not in use (normaly it should work as a set and forget as most is done by the speakers internal electronics). I think this issue wil be resolved together with the rest

    Bye

    Jan
    Regarding above, did you try to kill the app ? Or is it needed for some reason running in the background?
    If the only use of the app is to connect e.g. a playlist on the NAS to the speakers, then it could be stopped afterwards.

    I admit, again a workaround.
    Caroline

  15. #29
    Bronze Member
    Points: 810, Level: 7
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 140
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NL
    Posts
    38
    Points
    810
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Got it...
    Great sound!
    Indeed the app is a little shaky.
    First problem was this morning when I wanted to start Internet Radio by means of the button on the side. That did not work. It only worked by means of the app.
    Has that already been resolved in a new firmware version? mine is V H4.555

  16. #30
    Silver Member
    Points: 3,076, Level: 16
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 374
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    131
    Points
    3,076
    Level
    16
    Thanks
    6
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    4
    Welcome using this good speaker (exclude software of course )

    In fact, the loading speed of preset button is slow (maybe lost patient due to no display of "loading"), it may work if you wait longer. So far I don't have this problem. I think no harm trying to upgrade, but the UI will be changed

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Topics

  1. HMP3000/98 random music play
    By MP3 in forum Smart TV: IP-EPG, HbbTV, MHP
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2012, 04:21 AM
  2. Music cassette tape does not play at correct speed
    By bysop in forum Sound: Mini/Micro Audio System Product Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-18-2012, 12:15 PM
  3. TV doesn't play *.ogg music files.
    By Antonio Lo Nardo in forum TV: Software 2009 models (and older)
    Replies: 5
    Last Post: 07-15-2012, 04:32 AM
  4. Show Fotos and play music simultanously
    By volkerd in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2011, 09:10 PM
  5. Play music from mp3 player on pc doesn't work
    By NickA in forum Sound: GoGear SA2-series (2010)
    Replies: 4
    Last Post: 10-27-2011, 05:15 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •