Results 1 to 13 of 13
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 813, Level: 7
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    the Netherlands
    Posts
    18
    Points
    813
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    The LED on the AW9000 blinks red/amber.

    The AW9000 is not working, the LED blinks red/amber and the manual doesn't explain this error code. What does that mean and what should I do?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Silver Member
    Points: 2,927, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    129
    Points
    2,927
    Level
    15
    Thanks
    6
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    4
    Does it happen when power on ? If yes, you may try to unplug the power cord -> connect the Ethernet cable to your router and then plug the power cord to turn on the device. See if it can be recovered.

  3. #3
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    157
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 813, Level: 7
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    the Netherlands
    Posts
    18
    Points
    813
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Volume View Post
    Does it happen when power on ? If yes, you may try to unplug the power cord -> connect the Ethernet cable to your router and then plug the power cord to turn on the device. See if it can be recovered.
    Here's what I tried:

    It happens with power on. Unplugged the power cord, connected the Ethernet cable to my router and plugged power cord to turn on the device. No recovering takes place.

    I also have tried to unplug the power cord and pushed the #1 radiostation button, plug the power cord again and kept on pushing the button for quite a long time. Doesn't work either.

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 813, Level: 7
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    the Netherlands
    Posts
    18
    Points
    813
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    There's no explanation about the LED blinking red and amber alternatively, only a solid red LED is explained.

  6. #6
    Moderator
    Points: 9,554, Level: 29
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 396
    Overall activity: 11.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    884
    Points
    9,554
    Level
    29
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Antifouling View Post
    Here's what I tried:

    It happens with power on. Unplugged the power cord, connected the Ethernet cable to my router and plugged power cord to turn on the device. No recovering takes place.

    I also have tried to unplug the power cord and pushed the #1 radiostation button, plug the power cord again and kept on pushing the button for quite a long time. Doesn't work either.
    Dear Antifouling,

    We would like to understand the LED behavior during reset. Would you please advise?
    LED implication: www.supportforum.philips.com/...LED-light-mean

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 813, Level: 7
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    the Netherlands
    Posts
    18
    Points
    813
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,
    During reset, de LED behaves as follows: First,the LED blinks amber 6 times and then blinks red/amber alternatively.
    This occured after a software upgrade. In the airstudio app I got the message: Broken connection.

    The Philips manual only explanes the solid red LED status, not the amber/red blinking

    Regards.
    Last edited by Antifouling; 01-30-2013 at 08:39 AM.

  8. #8
    Silver Member
    Points: 1,864, Level: 12
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 286
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Hongkong
    Posts
    100
    Points
    1,864
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Antifouling View Post
    Hi,
    During reset, de LED behaves as follows: First,the LED blinks amber 6 times and then blinks red/amber alternatively.
    This occured after a software upgrade. In the airstudio app I got the message: Broken connection.

    The Philips manual only explanes the solid red LED status, not the amber/red blinking

    Regards.
    Hi

    Probably it will be good to re-do the network installation again. If your router supports WPS, it should be a 2 minute job.

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 813, Level: 7
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    the Netherlands
    Posts
    18
    Points
    813
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by fromsomewhere View Post
    Hi

    Probably it will be good to re-do the network installation again. If your router supports WPS, it should be a 2 minute job.
    Hi,
    Tried that, doesn't connect. LED status amber/red.
    Thanks

  10. #10
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    157
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    for testing, just connect your AW via LAN cable. Then make a firmware update.

    Toengel@Alex

  11. #11
    Bronze Member
    Points: 813, Level: 7
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    the Netherlands
    Posts
    18
    Points
    813
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    for testing, just connect your AW via LAN cable. Then make a firmware update.

    Toengel@Alex
    Hi,
    Please read earlier message, tried that. I called Philips support. The device will be picked up tomorrow for repair.

    Thank you.

  12. #12
    Silver Member
    Points: 2,070, Level: 12
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    95
    Points
    2,070
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    4
    Hi.
    Just leave the unit for 30 minutes or so connected with a LAN-cable to the router.
    If it doesn't become normal -- back to service. Non explained LED-colors could mean some HW or FW damage ...

  13. #13
    Bronze Member
    Points: 813, Level: 7
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    the Netherlands
    Posts
    18
    Points
    813
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Blechtrottel View Post
    Hi.
    Just leave the unit for 30 minutes or so connected with a LAN-cable to the router.
    If it doesn't become normal -- back to service. Non explained LED-colors could mean some HW or FW damage ...
    Hi, i have called Philips support. The device will be picked up and repaired.
    Thank you.
    Last edited by Antifouling; 01-31-2013 at 08:37 AM.

Similar Topics

  1. Philips 40PFL5507H/12 Standby Light Blinks Twice
    By elias2005 in forum Smart TV: Error Messages
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-2013, 02:52 PM
  2. AW9000 and 32pfl9705
    By Antifouling in forum Sound: Fidelio Wireless Audio series (AW1000, AW2000, AW3000, AW5000, AW9000)
    Replies: 0
    Last Post: 01-07-2013, 06:16 PM
  3. Problem: Standby light blinks red lights when starting up
    By DoubleJ in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2012, 09:49 AM
  4. Firmware V4.55 For Fidelio A9 (aw9000)
    By alx0806 in forum Sound: Fidelio Wireless Audio series (AW1000, AW2000, AW3000, AW5000, AW9000)
    Replies: 0
    Last Post: 11-03-2012, 09:34 AM
  5. one of my NP2900/12 devices is not working anymore, power button just blinks
    By roger.breu in forum Sound: Other Wireless Audio Models
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2012, 10:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •