Results 1 to 6 of 6
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 669, Level: 6
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 81
    Overall activity: 44.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Belgium
    Posts
    8
    Points
    669
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    USB recording sync problem

    Hi everybody, my name is John and I'm completely new here.

    I have bought a 46pfl8007k/12 about six months ago and I have this weird problem while recording on a external USB HD. After a few minutes the sound (and subtitles) seems to lost sync with the image. The gap seems become more and more in time to approximately 15 seconds, then the sound stops completely and resumes after some time back in sync with the image. The whole process starts again after a few minutes. It seems to happen only when I record a movie and does not appear when recording another program. Mostly the channel is 2BE, a Belgian (flemish) broadcaster.
    Their movies start always very late in the evening, that's why I prefer recording and watch the day after, but it always goes wrong.
    Add. information:
    -Drive hooked up on TV
    -TV has latest FW
    -provider TV-Vlaanderen (Sat. Astra1,2,3)
    -CAM TV-Vlaanderen (latest FW) + Card
    -Used different HD but no luck.
    -Neighbours are recording the movies on a cable box (other provider) in HD format without any problem.

    Anybody knows what is happening here?

    My apologies for grammatical errors, english is not my native language.

  2. #2
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by JohnVC View Post
    Hi everybody, my name is John and I'm completely new here.

    I have bought a 46pfl8007k/12 about six months ago and I have this weird problem while recording on a external USB HD. After a few minutes the sound (and subtitles) seems to lost sync with the image. The gap seems become more and more in time to approximately 15 seconds, then the sound stops completely and resumes after some time back in sync with the image. The whole process starts again after a few minutes. It seems to happen only when I record a movie and does not appear when recording another program. Mostly the channel is 2BE, a Belgian (flemish) broadcaster.
    Their movies start always very late in the evening, that's why I prefer recording and watch the day after, but it always goes wrong.
    Add. information:
    -Drive hooked up on TV
    -TV has latest FW
    -provider TV-Vlaanderen (Sat. Astra1,2,3)
    -CAM TV-Vlaanderen (latest FW) + Card
    -Used different HD but no luck.
    -Neighbours are recording the movies on a cable box (other provider) in HD format without any problem.

    Anybody knows what is happening here?

    My apologies for grammatical errors, english is not my native language.
    Hi JohnVC.

    I can confirm i have passed the information on to the development.

    Could you please try to set the audio to stereo before recording a movie next time and report back the result?

    Thank you.
    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

  3. The Following User Says Thank You to Philips - Benedickte For This Useful Post:

    JohnVC (04-19-2013)

  4. #3
    New Member
    Points: 669, Level: 6
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 81
    Overall activity: 44.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Belgium
    Posts
    8
    Points
    669
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Benedickte View Post
    Hi JohnVC.

    I can confirm i have passed the information on to the development.

    Could you please try to set the audio to stereo before recording a movie next time and report back the result?

    Thank you.
    Best regards,
    Benedickte
    Hi Benedickte,

    Thank you for your answer.
    I will try the stereo audio setting this evening and report back the result.

    Best regards,

    JohnVC

  5. #4
    New Member
    Points: 669, Level: 6
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 81
    Overall activity: 44.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Belgium
    Posts
    8
    Points
    669
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Benedickte View Post
    Hi JohnVC.

    I can confirm i have passed the information on to the development.

    Could you please try to set the audio to stereo before recording a movie next time and report back the result?

    Thank you.
    Best regards,
    Benedickte
    Hello Benedickte,

    I checked the audio settings and didn't have to change anything.
    The setting was already stereo, with no additional custom settings.
    Surround was already turned off, I don't have a home cinema system and I use the TV speakers.
    Everything I don't need was already turned off.
    No external devices are connected, except the USB-drive.

    Best regards,

    JohnVC

  6. #5
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by JohnVC View Post
    Hello Benedickte,

    I checked the audio settings and didn't have to change anything.
    The setting was already stereo, with no additional custom settings.
    Surround was already turned off, I don't have a home cinema system and I use the TV speakers.
    Everything I don't need was already turned off.
    No external devices are connected, except the USB-drive.

    Best regards,

    JohnVC
    Hi JohnVC.

    Thank you for the feedback. Make sure also the channel sound are set to stereo and not surround.

    I have passed the feedback on and will get back to you when i get an answer.

    KR,
    Benedickte
    Forum Mod

  7. #6
    Moderator
    Points: 16,215, Level: 38
    Level completed: 71%, Points required for next Level: 235
    Overall activity: 99.9%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive10000 Experience Points1 year registered
    Philips - Ina's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2,942
    Points
    16,215
    Level
    38
    Thanks
    34
    Thanked 98 Times in 82 Posts
    Rep Power
    10
    Hi JohnVC,

    A new software update has just been made available:
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&slg=en&scy=BE

    Please try to update your TV and perform a "cold start".

    Please let me know if you are still experiencing this issue after the software update.

    Best regards,
    Ina

  8. The Following User Says Thank You to Philips - Ina For This Useful Post:

    JohnVC (12-11-2013)

Similar Topics

  1. Hdt8520 recording problem
    By stpaul in forum TV: Other
    Replies: 0
    Last Post: 01-17-2013, 07:23 PM
  2. Sync problem with sound/video-image on 42PFL7606H/12
    By DeSchreut in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 12
    Last Post: 07-13-2012, 09:32 PM
  3. HDT8520 recording problem
    By robmug in forum TV: Other
    Replies: 0
    Last Post: 03-19-2012, 09:43 AM
  4. Problem with DVR/Surround Sync via HDMI Connection
    By mbglobal in forum TV: Connectivity
    Replies: 3
    Last Post: 02-28-2012, 06:11 AM
  5. Bizarre lip sync problem with Philips 46PFL9705H/12
    By mike tv in forum TV: Connectivity
    Replies: 8
    Last Post: 11-22-2011, 09:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •