Results 1 to 2 of 2
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 14, Level: 1
    Level completed: 27%, Points required for next Level: 36
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Points
    14
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Arrow Switching to amplifier failed

    Hi!

    All of a sudden I cant send my tv audio via ARC to my Yamaha-htr-3065. It worked as a charm right until this weekend.
    I was away for a couple of days and unplugged the power cord on both the tv and the amp. When i got back home I plugged the tv and amp back in and started the tv, which started the amp as usual but then i got "Failed, switching to TV speakers". And now the amp wont autostart with the tv. Easylink is on.

    I dont think that the problem is the amp because I can play music on it and use my 360 as usual. Ive tried two different hdmi cables, same story. Ive tried to reset the amp, no differences. I also have reinstalled the tv without success.

    The tv in question is an 42PFL4007T/12

    What should I do?

  2. #2
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by CommanderSwe View Post
    Hi!

    All of a sudden I cant send my tv audio via ARC to my Yamaha-htr-3065. It worked as a charm right until this weekend.
    I was away for a couple of days and unplugged the power cord on both the tv and the amp. When i got back home I plugged the tv and amp back in and started the tv, which started the amp as usual but then i got "Failed, switching to TV speakers". And now the amp wont autostart with the tv. Easylink is on.

    I dont think that the problem is the amp because I can play music on it and use my 360 as usual. Ive tried two different hdmi cables, same story. Ive tried to reset the amp, no differences. I also have reinstalled the tv without success.

    The tv in question is an 42PFL4007T/12

    What should I do?
    Hi CommanderSwe.

    Could you please make sure you have updated your TV's main software to 97.0 and the standby software to 99.0. You an find the standby software and instructions here:
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/g...9.0.0.0.zip%22

    The main software you can find on the support page for your TV: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/c...scy=SE&slg=AEN

    To check which device is causing the issue the following test can be done:
    - Unplug all HDMI devices from the TV
    - Start up the TV
    - Plug in the HDMI cable (on HDMI1, as this is the only HDMI port with ARC)
    - Start up the HTS
    This way the HTS will request ARC from the TV.

    If this doesn’t work, the test above can be retried the other way around:
    - Unplug all HDMI devices from the TV
    - Start up the HTS
    - Plug in the HDMI cable (on HDMI1, as this is the only HDMI port with ARC)
    - Start up the TV

    Also keep in mind that CEC/Easylink needs to be enabled on both the TV and the HTS, so please check the options of the HTS as well.

    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

Similar Topics

  1. DCB7005/10 - Impedance of the amplifier ?
    By rigormortis in forum Sound: Mini/Micro Audio System Product Support
    Replies: 0
    Last Post: 01-31-2013, 01:03 AM
  2. TV sound to Stereo Amplifier
    By harmathisen in forum TV: Connectivity
    Replies: 2
    Last Post: 12-25-2012, 12:53 PM
  3. 58 PFL9956 and Stereo amplifier sound, how to do that?
    By Gerrit in forum TV: Connectivity
    Replies: 7
    Last Post: 09-21-2012, 03:48 PM
  4. Connecting 47pf7606/12 to amplifier
    By fvwessel in forum TV: Connectivity
    Replies: 3
    Last Post: 04-16-2012, 06:29 AM
  5. Can't get saound from 46pfl9706 to analouge amplifier
    By JensJ in forum TV: Connectivity
    Replies: 4
    Last Post: 03-17-2012, 08:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •