Results 1 to 2 of 2
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 2,266, Level: 13
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 14.0%
    Achievements:
    New Achievement!1000 Experience PointsVeteran

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    24
    Points
    2,266
    Level
    13
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0

    42PFL4606 and HTB5540

    I am curious if there are more people who have bought a HTB5540 (2013 model, 2013 home cinema set) and (try !?) to use it with a Philips TV 42PFL4606 (2011 model).

    I am a bit fed up with the appearent software issues. Specially starting up and shutting down. Both the receiver and my TV (a 42PFL4606) support EasyLink.

    Few observations:

    - I enabled EasyLink

    - If you start the TV, the HTB5540 also switches on, but it takes up to 2 minutes before the TV sees the receiver as an external amplifier and switches sound to the amplifier (using HDMI ARC).

    - If power the TV down, the HTB5540 switches off as well. However, if you think next time the switch on the TV it will work there's a high chance, the TV will start but just show a black screen. Only solution is to remove the power cord, put it back in.

    - Above will work if you power the HTB5540 on first yourself AND THEN switch on the TV.

    Sounds to me that the Philips software department still has to some home work.

  2. #2
    Moderator
    Points: 18,320, Level: 41
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 630
    Overall activity: 99.9%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive10000 Experience Points1 year registered
    Philips - Ina's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3,111
    Points
    18,320
    Level
    41
    Thanks
    40
    Thanked 104 Times in 88 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by loekf View Post
    I am curious if there are more people who have bought a HTB5540 (2013 model, 2013 home cinema set) and (try !?) to use it with a Philips TV 42PFL4606 (2011 model).

    I am a bit fed up with the appearent software issues. Specially starting up and shutting down. Both the receiver and my TV (a 42PFL4606) support EasyLink.

    Few observations:

    - I enabled EasyLink

    - If you start the TV, the HTB5540 also switches on, but it takes up to 2 minutes before the TV sees the receiver as an external amplifier and switches sound to the amplifier (using HDMI ARC).

    - If power the TV down, the HTB5540 switches off as well. However, if you think next time the switch on the TV it will work there's a high chance, the TV will start but just show a black screen. Only solution is to remove the power cord, put it back in.

    - Above will work if you power the HTB5540 on first yourself AND THEN switch on the TV.

    Sounds to me that the Philips software department still has to some home work.

    Hi loekf,

    Please ensure that your TV has the latest software version installed.

    Does this also happen if EasyLink is disabled?

    Please try to remove the device from the Home menu and then add it again.

    Best regards,
    Ina

Similar Topics

  1. 42pfl4606 'No Signal' on HDMI
    By Gallagher in forum TV: Connectivity
    Replies: 1
    Last Post: 12-08-2011, 10:00 AM
  2. Tv 42pfl4606
    By Skyline in forum TV: Software 2011 models
    Replies: 1
    Last Post: 10-16-2011, 05:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •