Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #16
    Bronze Member
    Points: 720, Level: 6
    Level completed: 85%, Points required for next Level: 30
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    15
    Points
    720
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello,

    I am running the latest firmware on the AW9000. But after listening to a lot of internet radio over the holiday period, I have discovered that this problem only seems to occur with BBC stations - I can listen to other streams (for example Absolute Radio) with no problem. Is it likely that the BBC use an unusual encoding which might be causing the issue?

  2. #17
    Silver Member
    Points: 2,070, Level: 12
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    95
    Points
    2,070
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    4
    Out of curiosity ...

    Did you ever try the function "Settings / Internet radio / Select Alternative Stream" ?
    I've seen they've added this in later firmware versions. That could help you to escape these drop outs.

  3. The Following User Says Thank You to Blechtrottel For This Useful Post:

    Bennard (01-06-2014)

  4. #18
    Bronze Member
    Points: 720, Level: 6
    Level completed: 85%, Points required for next Level: 30
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    15
    Points
    720
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thank you, that's a really useful tip. I'll try it and report back.

    Is there a user guide to AirStudio+ somewhere? A lot of these functions aren't that easy to find.

  5. #19
    Silver Member
    Points: 2,070, Level: 12
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    95
    Points
    2,070
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    4
    Hmm, not that I've seen. I saw this new function in the SW release notes summary (hosted via the www.philips.com/support), some time ago ...

  6. #20
    Moderator
    Points: 8,158, Level: 27
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 592
    Overall activity: 99.9%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive5000 Experience Points1 year registered
    Philips - Rafal's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,339
    Points
    8,158
    Level
    27
    Thanks
    27
    Thanked 49 Times in 46 Posts
    Rep Power
    10
    Dear Artur79,

    1. What is the TV model number?
    2. Certain TVs need to have the optical output enabled. Can you confirm you've done that?
    3. Please check if the optical cable is not broken. Ideally check with another cable.

    Kind regards,
    Philips Moderation Team

  7. #21
    New Member
    Points: 49, Level: 1
    Level completed: 98%, Points required for next Level: 1
    Overall activity: 40.0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    4
    Points
    49
    Level
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    HEllo!
    Thanks for your feedback!
    1.I have a philips PFL7676 tv
    2. yes I think! I try everything and every confirmation
    3. The optical cable was brand new, but the delay problem is the same with 3,5mm analog cable too.
    I saw in this forum, that for this delay problem some of you were sending a "PM"! I don't know what is that mean, but could you check it?
    Best Regards, Artur

  8. #22
    New Member
    Points: 25, Level: 1
    Level completed: 49%, Points required for next Level: 25
    Overall activity: 8.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    2
    Points
    25
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I am having exactly the same problem - BBC stations (I mostly listen to Radio 2, but it happens with 1, 3 & 4 as well) play for a time then stop - the light on the speaker flashes white and the play timer in TuneIn Radio keeps jumping back and forward by 1 or 2 seconds. Very occasionally it recovers on it's own but most often it requires intervention which involves reselecting the station from the app or the devices web interface. It then starts playing again immediately but at a later point it will cut out again.

    I have AW 1000, 3000, 5000 & 9000 devices all connected by WiFi at various locations around the house and it happens with them all. It only happens with BBC stations, all other internet radio plays fine as does music from my network file server. Selecting an alternative stream from Internet Radio settings does not solve the problem either.

    Having invested over £500 in Fidelio wireless audio in preference to other similar products this is EXTREMELY FRUSTRATING and hopefully something that can be addressed quickly!

  9. #23
    Silver Member
    Points: 2,070, Level: 12
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    95
    Points
    2,070
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    4
    Again, does it help if you go to "device settings / internet radio / select alternative stream" ?

    I've analysed recently the BBC feed. They have a lot of feed offers, some of them are time bound / token bound, some don't even play, etc. ...

    Out of the stations I've analyzed so far this is the most complicated one. Appears they do something to handle load balancing at the BBC-server. Anyhow ...

    To cut it short, I've had problems with BBC 2 in the past. Now I play the station with the "trick" described above and it works fine with me. So select alternative stream made for me the set good.

  10. #24
    New Member
    Points: 25, Level: 1
    Level completed: 49%, Points required for next Level: 25
    Overall activity: 8.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    2
    Points
    25
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    No, as stated in my original post I have tried the 'select alternate stream' option but it does not improve the situation.

    However, whilst trying to solve another well posted problem with the AW9000, that of lipsync issues when using for TV audio via optical connection, I connected them to my network by Ethernet cable rather than Wi-Fi. And so far Radio 2 has played without problem since connecting via Ethernet. Therefore the issue would appear to be limited to the Wi-Fi connection and BBC stations.

    Whilst this is a tolerable fix for the AW9000 and AW1000 I have, it is not practical to run cables to either my 3000 or 5000 devices - and having to do so does rather defeat the purpose of wireless speakers!

  11. #25
    Bronze Member
    Points: 720, Level: 6
    Level completed: 85%, Points required for next Level: 30
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    15
    Points
    720
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes, that sounds like exactly my problem. I bought an AW5000 for the bedroom as well as the AW9000, and it has the same issue. Selecting alternative stream has the effect of resetting the station so it works for a while, but eventually cuts our again.

    I do occasionally get this effect with other stations, but nowhere near as often.

    As I stated on an earlier post, of course I appreciate that Internet radio will run out of buffered data from time to time, and have to stop to catch up. In terms of implementing a fix, I think the Philips firmware developers ought to concentrate on making the device recover more easily when this happens.

    I can live with the occasional cut out. What I can't live with is having to actually mess about with the phone app to get it to come back.

  12. #26
    Bronze Member
    Points: 720, Level: 6
    Level completed: 85%, Points required for next Level: 30
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    15
    Points
    720
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi ccsdigital - do you happen to be on Virgin cable? I wonder if that is contributing to the problem.

  13. #27
    New Member
    Points: 85, Level: 1
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 65
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    6
    Points
    85
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Same for me. Latest firmware, etc.

    BBC Radio stations freeze but others dont like Absolute.

  14. #28
    Silver Member
    Points: 2,070, Level: 12
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    95
    Points
    2,070
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    4
    I've listened on Sunday for 5h straight to BBC and had no issue.
    Seems BBC serves better "overseas" ?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Topics

  1. internet radio ?
    By brunnies in forum Sound: Streamium NP Series (NP3900|NP3700|NP3500|NP3300|NP2900)
    Replies: 7
    Last Post: 05-30-2013, 06:50 AM
  2. WAS6050 - Internet Radio/Cannot connect to Internet Server
    By Fendel in forum Sound: Other Wireless Audio Models
    Replies: 8
    Last Post: 05-15-2013, 04:09 PM
  3. Internet-Radio with AW1000
    By ASchilling in forum Sound: Fidelio Wireless Audio series (AW1000, AW2000, AW3000, AW5000, AW9000)
    Replies: 1
    Last Post: 04-29-2013, 10:29 AM
  4. No internet radio SLA5520
    By PhilW in forum Sound: Other Models
    Replies: 32
    Last Post: 01-05-2013, 08:34 AM
  5. LastFM and Spotify Radio (the two best things about internet radio)
    By expuddle in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 0
    Last Post: 04-04-2012, 05:41 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •