Results 1 to 8 of 8
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 97, Level: 1
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 53
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    8
    Points
    97
    Level
    1
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Question Philips 40PFL8008K/12 screen went black during watching a DVD

    Dear,


    Yesterday evening when watching a dvd trough my Philips HTS5560/12, on my Philips 40PFL8008K/12 tv, the screen went black and only the ambilights were burning . It was impossible to shutdown, control the tv with the remote control. I was forced to disconnect the power cord for a few seconds and after that reconnect the power cord everything was fine. Even the red light wasn't lid.
    After I have done that the remote control start working again. What could be the cause?

    Kind regards,
    Niels

  2. #2
    Moderator
    Points: 19,004, Level: 42
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 846
    Overall activity: 99.9%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive10000 Experience Points1 year registered
    Philips - Ina's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3,159
    Points
    19,004
    Level
    42
    Thanks
    44
    Thanked 104 Times in 88 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Nielsvds View Post
    Dear,


    Yesterday evening when watching a dvd trough my Philips HTS5560/12, on my Philips 40PFL8008K/12 tv, the screen went black and only the ambilights were burning . It was impossible to shutdown, control the tv with the remote control. I was forced to disconnect the power cord for a few seconds and after that reconnect the power cord everything was fine. Even the red light wasn't lid.
    After I have done that the remote control start working again. What could be the cause?

    Kind regards,
    Niels

    Hi Niels,

    There could be several reason for this type of reaction.

    Has it occured again since?
    If yes, did it happen on the same source (DVD player)?
    Has it happened on any other source?

    Best regards,
    Ina
    Forum Mod

  3. The Following User Says Thank You to Philips - Ina For This Useful Post:

    Nielsvds (01-25-2014)

  4. #3
    New Member
    Points: 97, Level: 1
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 53
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    8
    Points
    97
    Level
    1
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Dear Ina,

    First, thank you very much for your quick response.

    So far the issue occurred only once, it only happened on the blu-ray/dvd player off the HTS5560/12 set. I will see if it happens again. So far I didn't have updated the firmware off my tv.

    Kind regards,
    Niels

  5. #4
    Silver Member
    Points: 3,405, Level: 16
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 45
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    164
    Points
    3,405
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Nielsvds View Post
    Dear,


    Yesterday evening when watching a dvd trough my Philips HTS5560/12, on my Philips 40PFL8008K/12 tv, the screen went black and only the ambilights were burning . It was impossible to shutdown, control the tv with the remote control. I was forced to disconnect the power cord for a few seconds and after that reconnect the power cord everything was fine. Even the red light wasn't lid.
    After I have done that the remote control start working again. What could be the cause?

    Kind regards,
    Niels
    This also looks like typical problems that are the result of the Philips TV's crashing when connected to network with DLNA server. Do you have your TV connected to a network and do you have DLNA devices on it?
    There are already several topics in this forum about this problem. I think Philips knows about it, but apparently is not able to fix it!

    Niels

  6. The Following User Says Thank You to Niels For This Useful Post:

    Nielsvds (01-31-2014)

  7. #5
    New Member
    Points: 97, Level: 1
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 53
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    8
    Points
    97
    Level
    1
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Niels,

    My tv is connected wirelessly. I am not running a dlna server, but I do have devices such as shares that are accessible on a laptop. Thanks for the tip, I will look into it.

    Kind regards,
    Niels

  8. #6
    Bronze Member
    Points: 1,002, Level: 8
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 148
    Overall activity: 52.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Netherlands / Eindhoven Region
    Posts
    34
    Points
    1,002
    Level
    8
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    I heard from a service technician that Philips television will have problem with some network routers. Please try without network connection.

    Also there is an option to read out the error history of the television, maybe Ina can provide you a howto to show up this error screen so the user can post this for further investigation?

  9. The Following User Says Thank You to JeroenSt For This Useful Post:

    Nielsvds (02-05-2014)

  10. #7
    Bronze Member
    Points: 1,002, Level: 8
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 148
    Overall activity: 52.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Netherlands / Eindhoven Region
    Posts
    34
    Points
    1,002
    Level
    8
    Thanks
    4
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    The best solution I found was to get a computer with h264 hardware acceleration (core 2 duo with nvidia gt220) with xbmc in windows 7.

    It plays everything and you also can do a lot more. ;-)

  11. The Following User Says Thank You to JeroenSt For This Useful Post:

    Nielsvds (02-05-2014)

  12. #8
    New Member
    Points: 97, Level: 1
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 53
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    8
    Points
    97
    Level
    1
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi JeroenSt,

    I will take a look if I can disable the build in wireless card inside my Philips tv. Thank you very much for your replies and suggestions. I really appreciate it. The wireless router that I use is a Linksys E4200 version 1.

    Kind regards,
    Niels

Similar Topics

  1. Screen goes black
    By Proms in forum TV: Software for the 8xx8 series
    Replies: 4
    Last Post: 02-18-2014, 03:53 PM
  2. black screen philips
    By marcostrr in forum TV: Experience and Insights
    Replies: 2
    Last Post: 03-05-2013, 09:56 AM
  3. BDP3000 Blank Screen for a few seconds when watching a DVD or Blu Ray
    By dogma in forum Blu-ray: BDP2000 & 3000 Series
    Replies: 34
    Last Post: 02-15-2012, 10:53 AM
  4. Black screen when watching tv
    By Marco in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 7
    Last Post: 06-20-2011, 01:35 PM
  5. Philips 50pp920217 black screen
    By nickh0801 in forum TV: Other
    Replies: 4
    Last Post: 02-22-2011, 07:23 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •