Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 74
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #16
    Bronze Member
    Points: 309, Level: 3
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered250 Experience Points

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    22
    Points
    309
    Level
    3
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0
    the main problem is that when motion starts to happen and for example a first person camera is used, the system cant keep up and starts to vibrate and the framerate drops drasticly even on minimal setting. i have some specific scenes i try when new firmware is installed and upon the last 4 i beleive it has gone from bad to worse. the range of motion blur that is visible with for example with a car show has increased.

  2. The Following User Says Thank You to Louikes For This Useful Post:

    Philips - Ina (04-11-2014)

  3. #17
    Bronze Member
    Points: 1,198, Level: 9
    Level completed: 24%, Points required for next Level: 152
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered1000 Experience Points

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    42
    Points
    1,198
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0
    Is anyone else having problem with the TV completely crashing down, soon after it's been turned on?

    For a while after booting (minute or so) everything works normally. Then - Boom! backlight turns off. TV blinks blue led indication light once (I think).

    Sometimes it recovers shortly after this, but the image is all artifacts and noise and it doesn't response remote control. You have to unplug the power cord, wait awhile and reboot the tv. After that, it usually works normally.

    This is something which I have gotten more and more lately - and I can't quite narrow down what is the cause.

    Is my hardware going defective or is this a common problem with current firmware?

  4. #18
    Moderator
    Points: 16,194, Level: 38
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 256
    Overall activity: 99.9%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive10000 Experience Points1 year registered
    Philips - Ina's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2,942
    Points
    16,194
    Level
    38
    Thanks
    34
    Thanked 98 Times in 82 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by antti-la View Post
    Is anyone else having problem with the TV completely crashing down, soon after it's been turned on?

    For a while after booting (minute or so) everything works normally. Then - Boom! backlight turns off. TV blinks blue led indication light once (I think).

    Sometimes it recovers shortly after this, but the image is all artifacts and noise and it doesn't response remote control. You have to unplug the power cord, wait awhile and reboot the tv. After that, it usually works normally.

    This is something which I have gotten more and more lately - and I can't quite narrow down what is the cause.

    Is my hardware going defective or is this a common problem with current firmware?

    Hi antti-la,

    Blue LED? That I have never heard of before!

    Rebooting has been reported of course and improvements made, but reboots in this way has not been reported before. I'm inclined to think it it's not software related, but more likely hardware or input related. But since this is completely new, I can't say.

    Do you have any external devices connected when this happens?

    I'm going to look into this, but could you please keep an eye on it and check that LED blinking again if possible?

    Thanks!
    Ina
    Forum Mod

  5. #19
    Bronze Member
    Points: 1,198, Level: 9
    Level completed: 24%, Points required for next Level: 152
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered1000 Experience Points

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    42
    Points
    1,198
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Ina View Post
    Hi antti-la,

    Blue LED? That I have never heard of before!

    Rebooting has been reported of course and improvements made, but reboots in this way has not been reported before. I'm inclined to think it it's not software related, but more likely hardware or input related. But since this is completely new, I can't say.

    Do you have any external devices connected when this happens?

    I'm going to look into this, but could you please keep an eye on it and check that LED blinking again if possible?

    Thanks!
    Ina
    Hi Ina! Thanks for the response.

    I'll pay attention more carefully next time this happens. It's likely that there is no the blue led flashing if even you haven't heard of such thing (is it even technically possible), might be that my eyes have played some tricks with me. I thought it was one which is next to the camera module.

    There's external devices connected. One android based media player Minix Neo X7, which seems to transmit some sort of signal to the TV even when in standby mode (It even has a blue indication led for standby mode, so that maybe could be it. not sure.). There's also several video game consoles connected to the tv.

  6. #20
    Bronze Member
    Points: 357, Level: 4
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!250 Experience Points3 months registered
    darkdragon's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    19
    Points
    357
    Level
    4
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Ina View Post
    Hi antti-la,

    Blue LED? That I have never heard of before!

    Rebooting has been reported of course and improvements made, but reboots in this way has not been reported before. I'm inclined to think it it's not software related, but more likely hardware or input related. But since this is completely new, I can't say.

    Do you have any external devices connected when this happens?

    I'm going to look into this, but could you please keep an eye on it and check that LED blinking again if possible?

    Thanks!
    Ina

    Hi Ina,

    My TV "behaved" in the same way after it crashed on several occasions - I saw a dimmed blue light lighting for less than a second (positioned somewhere the red led is).

  7. #21
    New Member
    Points: 239, Level: 2
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 11
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points3 months registered

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Finland
    Posts
    5
    Points
    239
    Level
    2
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi,

    I can also confirm the same blue LED blinking few times on my TV and it blinked near the camera module also.
    But I cannot remember why and when it happened.

    -Ville

  8. #22
    Diamond Member
    Points: 50,420, Level: 69
    Level completed: 48%, Points required for next Level: 730
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,974
    Points
    50,420
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 169 Times in 151 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    the blue LED could be the LED of the integrated Skype camera (if you have a TV with integrated camera).

    Toengel@Alex

  9. #23
    New Member
    Points: 12, Level: 1
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 38
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    1
    Points
    12
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi

    Sorry for the vocabulary but I'm using google translator.

    Philips 46PDL8908S/12 DisignLine

    I raise the problem with continuous reboot TV software QF2EU-0.173.50.0 (Date published: 2014-04-07). This is the only DVB-T when switching programs.

    Regards

    Darek

  10. #24
    Silver Member
    Points: 352, Level: 4
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 98
    Overall activity: 18.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered250 Experience Points

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    78
    Points
    352
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 9 Posts
    Rep Power
    1
    Ina,

    You mention two versions about to be released simultaneously....49 and 50. You also mention that 50 is smaller. Does that mean there is functionality removed in .50?

    I thought that .49 and .50 enabled HDCP for Miracast. It is not working for me with a Samsung Galaxy Note 3. I still get the message that mirroring cannot be unable as HDCP is not supported.
    Last edited by jonstatt; 04-15-2014 at 11:56 AM.

  11. #25
    Silver Member
    Points: 352, Level: 4
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 98
    Overall activity: 18.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered250 Experience Points

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    78
    Points
    352
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 9 Posts
    Rep Power
    1
    BBC iPlayer seems to have stopped working. You can enter the app, see the programmes, choose a programme, but when you try to play one, the spinny wheel appears and goes around and around until you get a timeout error. All other networking features are working such as YouTube, Blinkbox etc.

  12. #26
    New Member
    Points: 180, Level: 2
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 70
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    2
    Points
    180
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I also experienced a complete crash with all values reset to factory defaults. Never had that before.

  13. #27
    Silver Member
    Points: 352, Level: 4
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 98
    Overall activity: 18.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered250 Experience Points

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    78
    Points
    352
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 9 Posts
    Rep Power
    1
    Another bug.

    With a factory reset TV, it is not possible to set-up both the Social TV and Cloud Explorer apps. If you set-up Social TV first, then when trying to run Cloud Explorer you get "Unable to display this page at this time". If you set-up Cloud Explorer first, then when trying to run Social TV, you get a spinning circle forever in the centre of the screen!

    Not impressed!

  14. #28
    Bronze Member
    Points: 909, Level: 7
    Level completed: 80%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!500 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    30
    Points
    909
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    About the PNM issues, one situation where it always fails: when you have an horizontal scrolling section at the bottom of the picture (most often in ads).

    If the "global picture motion" is quite fast, this horizontal scrolling is not smooth and the text -if any- is unreadable, while PNM works as expected elsewhere in the picture.

    This effect is dependent / linked to the horizontal scrolling section size (the smaller the worse) and the whole picture motion (the faster the worse).
    Last edited by FredFBe; 04-16-2014 at 06:51 PM.

  15. #29
    Bronze Member
    Points: 309, Level: 3
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered250 Experience Points

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    22
    Points
    309
    Level
    3
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by FredFBe View Post
    About the PNM issues, one situation where it always fails: when you have an horizontal scrolling section at the bottom of the picture (most often in ads).

    If the "global picture motion" is quite fast, this horizontal scrolling is not smooth and the text -if any- is unreadable, while PNM works as expected elsewhere in the picture.

    This effect is dependent / linked to the horizontal scrolling section size (the smaller the worse) and the whole picture motion (the faster the worse).
    Hello Fred,

    Can i interpret the following: i get less problematic PNM when i decrease the font size of subtitles for less "contrast in movements"?

  16. #30
    Bronze Member
    Points: 309, Level: 3
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered250 Experience Points

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    22
    Points
    309
    Level
    3
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by DannyN View Post
    The dynamic backlight is still crap. I guess it's more important to fix obscure issues than improve the image quality.
    Even though "crap" is not a very specific term of feedback, I have to agree with Danny. We paid decent money to get a high-end tv. While issue's like the progress bar for Bulgarian people get fixed, basic functionality like the 5.1 HMDI delay, PNM and dynamic backlight remain unsolved? that seems a bit off, if the electrical system of your house breakes down would you paint the walls of your fusebox first?

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Topics

  1. Experience thread - FW v000.173.048.000 (173.48) - for 8xx8 Series - 2013
    By Philips - Ina in forum TV: Software for the 8xx8 series
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2014, 03:11 PM
  2. Experience thread - FW v000.173.042.000 (173.42) - for 8xx8 Series - 2013
    By Toengel in forum TV: Software for the 8xx8 series
    Replies: 26
    Last Post: 12-11-2013, 12:05 PM
  3. Experience thread - FW v000.171.056.000 (171.56) - for 8xx8 Series - 2013
    By Philips - Ina in forum TV: Software for the 8xx8 series
    Replies: 19
    Last Post: 11-23-2013, 09:04 AM
  4. Experience thread - FW v000.064.018.000 (64.18) - for 8xx8 Series - 2013
    By Philips - Benedickte in forum TV: Software for the 8xx8 series
    Replies: 12
    Last Post: 07-05-2013, 08:22 AM
  5. Experience thread - FW v000.064.015.000 (64.15) - for 8xx8 series - 2013
    By Philips in forum TV: Software for the 8xx8 series
    Replies: 0
    Last Post: 03-28-2013, 08:41 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •