Results 1 to 12 of 12
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    Silver Member
    Points: 2,036, Level: 12
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 114
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Community Award

    Join Date
    May 2011
    Location
    Munich/Germany
    Posts
    78
    Points
    2,036
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4

    Keyboard now works, but slideshow not working properly on iPad 2

    The updated remote-app for iPhone now supports the keyboard when the iPhone is set to German or French language BUT the slide-show does not show photo's in higher resolutions.
    Last edited by Philips; 05-16-2011 at 02:26 PM. Reason: Better title description.

  2. #2
    Gold Member
    Points: 1,885, Level: 12
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 265
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Germany
    Posts
    276
    Points
    1,885
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Hi

    which Player/HTS/TV do you use and what exactly do you mean by "higher resolution"?
    Up to which Resolution does it work?

  3. #3
    Silver Member
    Points: 2,036, Level: 12
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 114
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Community Award

    Join Date
    May 2011
    Location
    Munich/Germany
    Posts
    78
    Points
    2,036
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    I have a Philips HTS 5590 and a 46 PFL 9705.

    Using the Slide-show option in the Philips Remote Control app works on the iPhone 4 but on the iPad 2 photo's with a higher resoltion (I mean: larger .jpg's, larger files sizes (remember: pictures are stored in different formats on the iPhone and iPad, the "magic" of iTunes) and there is some kind of "connection" between larger file sizes and resolution) are NOT shown on the TV.

    Thus: a photo stored on the iPhone 4 is shown, same photo from the iPad 2 is NOT shown. Strange enough this is not consistent: some photo's from the iPad2 are shown (also larger ones) but most not. From the iPhone 4 all photo's are shown in the slide-show on the TV.

    Again: to me it looks like there is a file-size limitation in the app, since the picture stored on the iPad are "larger" in file-size than the same ones stored in the iPone (at least when I look in iTunes, the size of all the pictures on the iPhone 4 is smaller thant on the iPad2, but I syn all my photo's to these 2 devices).

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 175 Times in 156 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    maybe you can offer 1 or 2 images as download so Philips can reproduce this behaviour...

    Toengel@Alex

  5. #5
    Moderator
    Points: 79,210, Level: 87
    Level completed: 48%, Points required for next Level: 940
    Overall activity: 99.5%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    815
    Points
    79,210
    Level
    87
    Thanks
    1
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,
    maybe you can offer 1 or 2 images as download so Philips can reproduce this behaviour...
    Toengel@Alex
    Hi Mucci,

    As requested already a few times via PM, please send us some of these photo's so we can test (nettv.forum@philips.com).
    Or if the problem is already solved, please let us know here.
    Tnx in advance for your efforts....

    Regards,
    Last edited by Philips; 05-23-2011 at 01:00 PM.
    Forum Mod

  6. #6
    Silver Member
    Points: 2,036, Level: 12
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 114
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Community Award

    Join Date
    May 2011
    Location
    Munich/Germany
    Posts
    78
    Points
    2,036
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Picture just sent to Philips by email ! Curious to the outcome ! No PM's received, will check if they landed in spam.

  7. #7
    Moderator
    Points: 79,210, Level: 87
    Level completed: 48%, Points required for next Level: 940
    Overall activity: 99.5%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    815
    Points
    79,210
    Level
    87
    Thanks
    1
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Muccie View Post
    Picture just sent to Philips by email ! Curious to the outcome ! No PM's received, will check if they landed in spam.
    Hey Muccie,

    File is received and already forwarded to development.
    I'll keep you informed on the outcome.

    Regards,
    Forum Mod

  8. #8
    Gold Member
    Points: 1,885, Level: 12
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 265
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Germany
    Posts
    276
    Points
    1,885
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    its weird that the exact same Photo has a different file size on an iphone than on an iPad, never heared of this, however which filesize does the Photo have on the iPad?

  9. #9
    Silver Member
    Points: 2,036, Level: 12
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 114
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Community Award

    Join Date
    May 2011
    Location
    Munich/Germany
    Posts
    78
    Points
    2,036
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Depending in the resolution of the display, iTunes syncs with different "qualities": the size of the photo's DB on my iPhone4 is higher than on my iPad4. On the 3GS and my older iPod Touch, the database size is smaller. Will test this tomorrow in extent.

  10. #10
    Moderator
    Points: 79,210, Level: 87
    Level completed: 48%, Points required for next Level: 940
    Overall activity: 99.5%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    815
    Points
    79,210
    Level
    87
    Thanks
    1
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10
    Muccie,

    We've probably found the cause: "If you want to push an image of exactly 1024x768 on an iPad (1 or 2), the TV will show a black screen (while these images work on iPhone 3 & 4). Other image sizes seems to be okay on an iPad. If the non-working 1024x768 image would be resized to some other resolution, the image will be shown on the TV".

    Please confirm if this is what you meant?
    Forum Mod

  11. #11
    Silver Member
    Points: 2,036, Level: 12
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 114
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Community Award

    Join Date
    May 2011
    Location
    Munich/Germany
    Posts
    78
    Points
    2,036
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Indeed, that is what I meant !

    Most pictures from the iPad2 are shown, all picutures from the iPhone4 are shown. The TV does show a "black screen" with for example the picture I have sent to you.

    So yes, your description is exactly how it is, now a "cure" for this.....


    Greetings from Munich

  12. #12
    Silver Member
    Points: 2,036, Level: 12
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 114
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Community Award

    Join Date
    May 2011
    Location
    Munich/Germany
    Posts
    78
    Points
    2,036
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Since the app update from last week Saturday "it" works now from an iPad2 as well !! Topic closed !! Thnx Philips !!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •