Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Unstable 55PFL4508T/12

    Just got a Phillips 55PFL4508T!
    TV is not responding when using the remote, have to press 2-3 times on a button before it Works!
    When starting Smart-TV, screen goes Black or it goes into Demo mode!
    TV shuts down when starting Smart-TV
    Slow response in general

    What to do!?

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 1,093, Level: 8
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 57
    Overall activity: 26.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    38
    Points
    1,093
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    0
    Good day,

    Have you tried doing an upgrade to your set?

    The latest software solves the issues below:
    > Issue fix: Improvement of RC slow reaction.....
    > Issue fix: SmartTV hangs after 5-10 sec.....

    Make sure also that your device/TV is not set into shop mode.
    Home mode

    Some TV settings may not be available in Shop mode. To make sure that the correct TV settings are applied, set the TV to Home mode.
    1. While you watch TV, press .
    2. Select [Setup], then press OK.
    3. Select [TV settings] > [General settings]
    > [Location].
    4. Select [Home], then press OK.
    5. Restart the TV.

    </3 Heartless

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Its in home mode and upgraded

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 1,093, Level: 8
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 57
    Overall activity: 26.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    38
    Points
    1,093
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    0
    Hello,

    How about the software upgrade?
    Have you check your TV if it has the latest software version?

    </3 Heartless

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes, the latest version is installed

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Am i the only one with these problems?
    I have:
    - reinstalled the newest software
    - switched from wifi to cable
    - removed USB disk
    - reset the TV
    no changes!

    Still nonresponsive RC, have to press twice before TV reacts!
    SMART TV cant start before 3-5minutes after TV is switch on!
    SMART TV starts in demo, when using the SMART TV button!
    SMART TV can be started through HOME button and then SMART TV!
    Selecting programs from the "Guide", takes up to 20 sec. for switching channel.

    Weird....
    Last edited by johnsloth; 08-21-2014 at 05:04 PM.

  7. #7
    Moderator
    Points: 26,650, Level: 50
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 900
    Overall activity: 84.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!VeteranOverdrive25000 Experience Points
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2,106
    Points
    26,650
    Level
    50
    Thanks
    12
    Thanked 60 Times in 51 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,which FW is installed exactly?Thomas

  8. #8
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    003.010.000.001, 2014-06-17

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Am I the only one with these problems?
    I have noticed - when using the MyRemote on smartphone, i only have to press once.

  10. #10
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    No one else with these problems?
    Consider returning the TV!

  11. #11
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Well I have to try Again .....

    Am i the only one with these problems?

    Still nonresponsive RC, have to press twice before TV reacts!
    SMART TV cant start before 3-5minutes after TV is switch on!
    SMART TV starts in demo, when using the SMART TV button!
    SMART TV can be started through HOME button and then SMART TV!
    Selecting programs from the "Guide", takes up to 20 sec. for switching channel.

    I have:
    - reinstalled the newest software
    - switched from wifi to cable
    - removed USB disk
    - reset the TV
    no changes!

  12. #12
    Moderator
    Points: 99,073, Level: 98
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 1,977
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Belgium
    Posts
    865
    Points
    99,073
    Level
    98
    Thanks
    6
    Thanked 17 Times in 15 Posts
    Rep Power
    10
    Hi johnsloth,

    I've moved this topic to "Software for 4xx8 models" as this sub-forum is more frequently visited by other users. When you said in your last post that you reinstalled the newest software, can you confirm that it is version 3.11?

    Kind regards,

    Kirstin
    Forum Mod

  13. #13
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes it is version 3.11

  14. #14
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    ?? And

  15. #15
    Bronze Member
    Points: 657, Level: 6
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    15
    Points
    657
    Level
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Is anyone at Philips, doing anything about this problem?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Topics

  1. 55PFL4508T/12 Firmware: 003.010.000.001 2014-06-17
    By Batjan in forum TV: Software 2013 models and older
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2014, 01:33 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 06-03-2014, 07:13 AM
  3. Netflix disappeared from 55pfl4508t
    By Toni Fi in forum Smart TV: Apps
    Replies: 3
    Last Post: 01-30-2014, 07:31 AM
  4. Light flickering 55PFL4508T/12
    By Abborrholm in forum TV Forum
    Replies: 0
    Last Post: 12-26-2013, 10:48 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 11-29-2013, 09:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •