Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 619, Level: 6
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 131
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    23
    Points
    619
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Possible to enable "Installation from unknown sources" in Philips 55PUS8809 Android

    Hi,

    Is there possibility to enable "Installation from unknown sources" in Philips 55PUS8809 Android TV... I have some own android apps, but would like to test those in TV...

    And any way to enable developer options there?

    Thanks
    -Pete

  2. #2
    Moderator
    Points: 24,991, Level: 48
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 559
    Overall activity: 99.7%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteranOverdrive
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2,028
    Points
    24,991
    Level
    48
    Thanks
    12
    Thanked 58 Times in 49 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    due to security Reasons this Feature is not in the Android version on this TV.

    Please be aware, adding non approved Apps could harm the Android environment.
    While it seems "kind of easy" to solve Issues with Android on a Smartphone by just reinstalling the Android new to the Phone, it is rather impossible for Endusers to do so on a TV.

    I think you can understand that it would not that satisfying for Users to have to pay for a Repair only because they wanted to "play around" a bit.

    Thanks for Understanding
    Thomas

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 619, Level: 6
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 131
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    23
    Points
    619
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Thanks for the answer.. Basically I understand your response... But it is the same thing with all Android enabled devices. When coding something to those, Google asks before publishing app to Play store that app have to be tested using real device Without that possibility you know what the quality of apps would be in Play

    Already there is Apps in Google which can be installed to Phillips Android TV, but those doesn't work...

    Thanks
    -Pete

  4. #4
    Moderator
    Points: 24,991, Level: 48
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 559
    Overall activity: 99.7%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteranOverdrive
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2,028
    Points
    24,991
    Level
    48
    Thanks
    12
    Thanked 58 Times in 49 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    But it is the same thing with all Android enabled devices
    So far i have not seen that much 2.500€ Android Devices.

    As written before, Mobile Device can be restored, more or less very easy and most of the Times without any technical Knowledge.

    But this is not a mobile Device or a small stb.
    So the Answer is and will be: no

    Thomas

  5. #5
    Diamond Member
    Points: 59,013, Level: 75
    Level completed: 31%, Points required for next Level: 1,037
    Overall activity: 87.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,252
    Points
    59,013
    Level
    75
    Thanks
    178
    Thanked 210 Times in 188 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    or you do it on your own risk: http://toengel.net/philipsblog/2014/...allieren-kann/

    Try translator for this German blog post...

    Toengel@Alex

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 292, Level: 3
    Level completed: 43%, Points required for next Level: 58
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered250 Experience Points

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    17
    Points
    292
    Level
    3
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0
    Maybe you should not share this link and keep it for you

    Or sharing but only in PM not for all, it must be very dangerous and gonna break some "noob" tv..

  7. #7
    New Member
    Points: 59, Level: 1
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    8
    Points
    59
    Level
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Thomas View Post
    Hi,
    So far i have not seen that much 2.500€ Android Devices.

    As written before, Mobile Device can be restored, more or less very easy and most of the Times without any technical Knowledge.

    But this is not a mobile Device or a small stb.
    So the Answer is and will be: no

    Thomas
    Or .. we can't install application from unknow sources because you're not able to build an easy way to restore your TV os without any technical knowledge ... even if it's a 2 500€ device ...

  8. #8
    Diamond Member
    Points: 59,013, Level: 75
    Level completed: 31%, Points required for next Level: 1,037
    Overall activity: 87.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,252
    Points
    59,013
    Level
    75
    Thanks
    178
    Thanked 210 Times in 188 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    I posted a link with instructions how to install any app...

    Toengel@Alex

  9. #9
    New Member
    Points: 59, Level: 1
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    8
    Points
    59
    Level
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I read it ! thanks !
    But like pete75 said all android devices allow this .. and i'm a little disappointed about answer like Thomas's one :
    "So the Answer is and will be: no" ...
    it is as if they were building TVs not for customers but just for their own fun. Android is a standard and Philips has not any latency to suit its own needs, and after get surprising that developers do not adhere to their philosophy.
    On Samsung or latest Android TV everything is implemented to the satisfaction of users and developers who are advanced users.
    Those kinds of answers are painful, Philips should consider requests from its customers as a proposal for improvement, not responded to each "you don't need it"

  10. #10
    Bronze Member
    Points: 341, Level: 3
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 9
    Overall activity: 50.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered250 Experience Points

    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    16
    Points
    341
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    or you do it on your own risk: http://toengel.net/philipsblog/2014/...allieren-kann/

    Try translator for this German blog post...

    Toengel@Alex
    Wiyhout adb:
    1. Install Developer Tools from Google Play (link: https://play.google.com/store/apps/d...developertools )
    2. In Developer Tools choose Show more apps in Google Play. App will "install" touch drivers to emulate other device and reboot TV.
    now you have access to new software in Google Play
    3. Install QuickShortcutMaker from Google Play (link: https://play.google.com/store/apps/d....quickshortcut )
    4. In QuickShortcutMaker choose Settings - Security and choose Unknown devices
    now you can install any app from HDD - don't use stick/drive thats extend TV for recordings or similar (installation will end wit notification that apk is corrupted)

  11. The Following 2 Users Say Thank You to J23 For This Useful Post:

    Cykle (01-14-2015),cyrille_colin (12-16-2014)

  12. #11
    Bronze Member
    Points: 185, Level: 2
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 65
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    13
    Points
    185
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks Toengel and J23 for leading the way, now that Philips won't...

    For the normal consumer without much in-depth Android knowledge, I would consider the following steps from the descriptions above "safe" and sufficient for most:

    1. Install Developer Tools from Google Play (link: https://play.google.com/store/apps/d...developertools )
    2. In Developer Tools choose Show more apps in Google Play (last point in the menu "Developer settings"). App will "install" touch drivers to emulate other device and reboot TV.
    3. Perform a factory reset (in the TV's settings menu) - critical, as otherwise Google Play will not work well.

    Et voilà.. I now have all the apps that I wanted in the first place!
    Too bad 99% of the TV owners will never profit from this...

  13. #12
    New Member
    Points: 45, Level: 1
    Level completed: 90%, Points required for next Level: 5
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    4
    Points
    45
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    ah thanx for this solution ! its ridiculous to see that philips does not think ahead and try to make their tv's even more beautifull

Similar Topics

  1. Bdp 9600/12 issue "unknown disc"
    By AdamBc in forum Blu-ray: BDP9000 Series
    Replies: 1
    Last Post: 04-17-2014, 11:00 AM
  2. Message: "unknown device connected"
    By Taylor in forum TV: Connectivity
    Replies: 1
    Last Post: 04-08-2014, 09:11 AM
  3. "Unknown Disk" message - " Άγνωστος Δίσκος" in Greek
    By michadas in forum Blu-ray: BDP7000 Series
    Replies: 1
    Last Post: 05-13-2013, 05:56 AM
  4. no quality BDP5180 no read Bluray "unknown disk"
    By stduf in forum Blu-ray: BDP5000 & 6000 Series
    Replies: 5
    Last Post: 04-30-2013, 01:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •