Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10

    Question [Question] Why is the IP-EPG necessary for USB-Recording in 2011 series?

    Dear Philips,

    why do I need IP-EPG (and consequently internet connection) to record a broadcast with the 2011 TV series?

    Why does it NOT work with the DVB-EPG? And why it is not possible to record a broadcast by programming the start and end time of a specific digital channel?

    IP-EPG and DVB-EPG is tuner/country dependent in the "Philips world" - and consequently many users are NOT able to record a broadcast. Also the IP-EPG is extemly server performance dependent.

    Not everybody has an internet connection.

    Toengel@Alex

    PS: @all - TimeShift does work without Internet connection

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 2,288, Level: 13
    Level completed: 46%, Points required for next Level: 162
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    30
    Points
    2,288
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    And why it is not possible to record a broadcast by programming the start and end time of a specific digital channel?
    I think it's pretty dumb to not support this, I hope we will see it in a future firmware.

  3. #3
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    uses who have the 6xx6 series will also have a HUGE problem. The 6xx6 series has only ONE USB PORT. So plug in your HDD, but where to plug in you WLAN stick (PTA01)??? You can only use the wired LAN, USB hub or some kind of LAN adapter (powerline, lan 2 wlan).

    USABILITY = 0. Very sad

    Toengel@Alex

  4. #4
    New Member
    Points: 1,511, Level: 10
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 39
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Points
    1,511
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello Philips,

    why is there no reply to this question?

  5. #5
    Moderator
    Points: 79,282, Level: 87
    Level completed: 52%, Points required for next Level: 868
    Overall activity: 99.4%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    817
    Points
    79,282
    Level
    87
    Thanks
    1
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Dear Philips,

    why do I need IP-EPG (and consequently internet connection) to record a broadcast with the 2011 TV series?

    Why does it NOT work with the DVB-EPG? And why it is not possible to record a broadcast by programming the start and end time of a specific digital channel?

    IP-EPG and DVB-EPG is tuner/country dependent in the "Philips world" - and consequently many users are NOT able to record a broadcast. Also the IP-EPG is extemly server performance dependent.

    Not everybody has an internet connection.

    Toengel@Alex

    PS: @all - TimeShift does work without Internet connection
    Hi Alex,

    As IP-EPG is fully controlled by us (Philips), we have the possibility to simply mark programs for recording. DVB-EPG is provided by broadcasters, and there are differences per broadcaster, so it is difficult to align. Indeed, a functional IP-EPG is required to use the full recording functionality.

    Regards,
    MaTu
    Forum Mod

  6. #6
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    thanks for your reply. But why I'm not able to schedule a program completely independent from the IP-EPG: Channel + start time + end time?

    Toengel@Alex

  7. #7
    New Member
    Points: 1,511, Level: 10
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 39
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Points
    1,511
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Sorry, but this is epic fail!
    Every one else (Samsung/Panasonic/Grundig/Loewe) does USB-Recording via DVB-EPG, and they have no problems. It works really fine.

    Just Philips does IP-EPG (which really sucks) to fool the customers once again.

  8. #8
    New Member
    Points: 1,168, Level: 9
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Finland
    Posts
    6
    Points
    1,168
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    This is sad news... I have 46PFL8505H and only one USB... In other thread there was mentioned that all 2011 television from 6000 series will support timeshift. So there is no way that i can use my tv for timeshift ?

  9. #9
    Gold Member
    Points: 4,927, Level: 20
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    383
    Points
    4,927
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips View Post
    Hi Alex,

    As IP-EPG is fully controlled by us (Philips), we have the possibility to simply mark programs for recording. DVB-EPG is provided by broadcasters, and there are differences per broadcaster, so it is difficult to align. Indeed, a functional IP-EPG is required to use the full recording functionality.

    Regards,
    MaTu
    A reply!!! Why doesnot Philips reply to the question why IP-EPG isnot supported in the Netherlands for the 2010-models with CI+ an Ziggo ?? I only heart non-issues like the certification... When is this solved?

  10. #10
    New Member
    Points: 1,511, Level: 10
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 39
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Points
    1,511
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    and once again: the philips ip-epg is really crap and sucks. i have never seen such a slow solution (net-tv/ip-epg). you can’t expect that to your customers.

    get your ass up! and switch to dvb-epg for usb-recording to save philips from a loss.
    Last edited by Tobi; 07-08-2011 at 08:26 PM.

  11. #11
    New Member
    Points: 1,511, Level: 10
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 39
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Points
    1,511
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes Philips - ignore unsatisfied customers! that is the right way!

  12. #12
    Silver Member
    Points: 1,962, Level: 12
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Madrid
    Posts
    52
    Points
    1,962
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Philips View Post
    Hi Alex,

    As IP-EPG is fully controlled by us (Philips), we have the possibility to simply mark programs for recording. DVB-EPG is provided by broadcasters, and there are differences per broadcaster, so it is difficult to align. Indeed, a functional IP-EPG is required to use the full recording functionality.

    Regards,
    MaTu
    So you (Philips) have the controll of the IP EPG absolutely. That´s a great new for me. Now I know who is the responsible of the lack of several channels in Spain.
    Your IP EPG is very good, but I can´t use it because of the lack of information, Please Philips, update the channels list for Spain now that you have the controll.

  13. #13
    Bronze Member
    Points: 1,533, Level: 10
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 17
    Overall activity: 15.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Buenos Aires/Argentina
    Posts
    10
    Points
    1,533
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    uses who have the 6xx6 series will also have a HUGE problem. The 6xx6 series has only ONE USB PORT. So plug in your HDD, but where to plug in you WLAN stick (PTA01)??? You can only use the wired LAN, USB hub or some kind of LAN adapter (powerline, lan 2 wlan).

    USABILITY = 0. Very sad

    Toengel@Alex
    I have the same problems as Toengel, because I have a 32pfl6606D/77. User manual says that it's posible to connect multiple USB devices to USB tv's port using a hub, but I tried to connect PTA01 and 8gB USB stick using an selfpowered hub, and screen turn black.
    I don't want to use a wired LAN. Any idea?

  14. #14
    Silver Member
    Points: 1,084, Level: 8
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    58
    Points
    1,084
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Tobi View Post
    Yes Philips - ignore unsatisfied customers! that is the right way!
    Philips has not yet given a convincing answer. When Philips does not answer is because you have ignored or something to hide, not that Philips does not know.

  15. #15
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    640
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    The real answer is firmware development incapability.
    Or bad product design. But they won't admit that...

    We are talking about something that exists in all major brands...
    Since last year...

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •