Results 1 to 15 of 20
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 1,245, Level: 9
    Level completed: 48%, Points required for next Level: 105
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1
    Points
    1,245
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Loosing Wifi-Settings after power off

    Hi,

    after power off (not standby) the player loose his Wifi settings. Is there any solution in progerss (firmware update or sth.)?

    Thx
    Ralf

    (BDP8000/12, Firmware 1.53)

  2. #2
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    Hi, is your BDP very far away from your router or is it close and you always have a good signal. I have this with one of my streamium products that is far away but not with my 8000 which is closer.

    Might be interesting to check what happens if you are closer. Also do you use auto channel on your router or do you you use a fixed one...

    Regards

  3. #3
    Gold Member
    Points: 1,885, Level: 12
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 265
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Germany
    Posts
    276
    Points
    1,885
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    how do you see, that the Device losses the settings?

    Note, the Player needs time to boot, even while you can already see the menu, the Wifi connector is not completely online.
    so if you turn on the Player and directly go to netTV or "browse PC" you will get a message that the Device is not ready and you have 3 options (abort, repeat, settings) indeed if you go to settings, you have to reenter all the Wifi settings, but you can also click on repeat, the message will appear like 5-6 times again (with changing messages but allways with the Option to repeat) then the connection is there.

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 50,383, Level: 69
    Level completed: 46%, Points required for next Level: 767
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,968
    Points
    50,383
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 169 Times in 151 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    it is written in the FAQ (support website) that the player will loose the wifi settings when switching the device HARD OFF (not standby).

    Toengel@Alex

  5. #5
    New Member
    Points: 1,100, Level: 8
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 50
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    3
    Points
    1,100
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi all,

    I'm having this problem on simple power off (standby). Firmware 1.56. The BDP8000/12 loses all settings, not only Wifi but also NetTV region is reset to Austria (the first on the list). In my case, the device is in standby mode so still connected to the power grid. Apparently, putting the device on standby forces a full reset.

    Although it's okay that a machine forgets the settings after a prolonged period of being disconnected, this should not occur in the case Ralf describes nor in my case (standby). The manual clearly states that "When disconnect your player from the power supply for a long time, your player can lose the network settings. Set up the Wi-Fi network again." (source)

    Ralf, could you check whether your NetTV settings are also forgotten completely? Perhaps we're having the same issue. The NetTV functionality is completely useless as it is now.

    Regards, Ajran

  6. #6
    New Member
    Points: 1,083, Level: 8
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 67
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Sandviken
    Posts
    1
    Points
    1,083
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Angry

    Hi
    I got my BDP8000 two day ago and i get so angry when i loosing all settings after i stop looking ( standby ). I have 1,56 firmware and i wonder why Philips dosent fix this bug.
    I also have to register in to NetTV also...
    I just talk to Stockholm and the Philips support there and they never heard anything about this problem, so i gave them a tips to look in there own Community Forum to see that the problem been there since okt 2010 and the realese was in sept 2010. I will give my 8000 back and buy another brand coz this smells bad.
    Last edited by lexmark58; 07-11-2011 at 11:39 AM.

  7. #7
    New Member
    Points: 1,086, Level: 8
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 64
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Points
    1,086
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Same here

    Quote Originally Posted by lexmark58 View Post
    Hi
    I got my BDP8000 two day ago and i get so angry when i loosing all settings after i stop looking ( standby ). I have 1,56 firmware and i wonder why Philips dosent fix this bug.
    I also have to register in to NetTV also...
    I just talk to Stockholm and the Philips support there and they never heard anything about this problem, so i gave them a tips to look in there own Community Forum to see that the problem been there since okt 2010 and the realese was in sept 2010. I will give my 8000 back and buy another brand coz this smells bad.

    Have bought my BDP8000 about three weeks ago and it worked fine till yesterday. Suddenly it looses complete Networksettings when entering Standby too. Firmware is 1.56.
    All other data is still safe. No need to reregister NETTV for example.

    Had a chat with Support and they advised to send player to Service.

    @Remko: Any advise from you?

    Thanks

    Lone

  8. #8
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Hi Loneship,

    Until now we were not able to reproduce the issue and this is why I have asked some users to get in contact with their local call centers. Once we have received one of the devices we will check and come back to you all as soon as possible.

    Kind regards,
    Forum Mod

  9. #9
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    Quote Originally Posted by Ajran View Post
    Hi all,

    I'm having this problem on simple power off (standby). Firmware 1.56. The BDP8000/12 loses all settings, not only Wifi but also NetTV region is reset to Austria (the first on the list). In my case, the device is in standby mode so still connected to the power grid. Apparently, putting the device on standby forces a full reset.

    Although it's okay that a machine forgets the settings after a prolonged period of being disconnected, this should not occur in the case Ralf describes nor in my case (standby). The manual clearly states that "When disconnect your player from the power supply for a long time, your player can lose the network settings. Set up the Wi-Fi network again." (source)

    Ralf, could you check whether your NetTV settings are also forgotten completely? Perhaps we're having the same issue. The NetTV functionality is completely useless as it is now.

    Regards, Ajran
    If your net tv settings are reset after satndby/ power off, can you try deleting the NET TV memories? tried this before and this works for me...

  10. #10
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    We are currently investigating these issues and will come back to you as soon as possible.

    Regards,

  11. #11
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Hi Ralf and Arjan,

    Please check your personal messages.

    Regards,

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •