Results 1 to 10 of 10
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Silver Member
    Points: 1,640, Level: 11
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 210
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    59
    Points
    1,640
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4

    Can I buy a 'regular' Philips plastic remote control for 46PFL9705H/12?

    Is it possible to buy a regular Philips plastic remote control for 46PFL9705H/12 TV? While the metal one looks very cool, I really don't like using it. It makes navigating around the menus very cumbersome.

    Its also cold to hold and very slippy. I am constantly picking it up off the floor after it slips off my lap.

    I have a Philips Blu-Ray and it's remote is along the lines of what I'd like:
    Last edited by mike tv; 01-17-2012 at 03:08 PM.

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 50,595, Level: 69
    Level completed: 61%, Points required for next Level: 555
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,987
    Points
    50,595
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 171 Times in 153 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    see here: http://www.sparepartservice.philips....ies_spareparts

    You may be use the search engine on that page...

    Toengel@Alex

  3. #3
    Moderator
    Points: 16,203, Level: 38
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 247
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,633
    Points
    16,203
    Level
    38
    Thanks
    2
    Thanked 29 Times in 28 Posts
    Rep Power
    10
    Hi mike tv,

    in which Country do you live?

    Regards
    Thomas
    Forum Mod

  4. #4
    Silver Member
    Points: 1,640, Level: 11
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 210
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    59
    Points
    1,640
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Philips - Thomas View Post
    in which Country do you live?
    Hi Thomas,
    I'm in Ireland

  5. #5
    Moderator
    Points: 16,203, Level: 38
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 247
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,633
    Points
    16,203
    Level
    38
    Thanks
    2
    Thanked 29 Times in 28 Posts
    Rep Power
    10
    Hi mike tv,

    please get in Contact with: MF Services: (00353) 214 348 98.
    But i have to say that I can make any promises to you that they will have it on Stock.

    You can also use the Remote f.e. from the 32PFL5604
    (http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_eng.pdf)

    But please be aware that with other remotes not all features will work and buttons might not open the function you'd expect.

    Regards
    Thomas
    Forum Mod

  6. #6
    Silver Member
    Points: 1,640, Level: 11
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 210
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    59
    Points
    1,640
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Excellent. Thanks Thomas.

  7. #7
    Silver Member
    Points: 1,640, Level: 11
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 210
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    59
    Points
    1,640
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    see here: http://www.sparepartservice.philips....ies_spareparts

    You may be use the search engine on that page...

    Toengel@Alex
    Thanks for that link. Despite my worse-than-basic German I did managed to get the article number for that remote that Thomas recommended. Thanks.

  8. #8
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    640
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    To say the truth, I have never used the remote that came with my 9705. I don't like it either. I am using an SRU 5150 I had for my 9731, and just re-configured a few buttons. It is a remote that can learn from other remotes...

  9. #9
    Silver Member
    Points: 1,640, Level: 11
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 210
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    59
    Points
    1,640
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    The problem with it's design is by removing buttons and making a 'clean, simple, minimalistic' looking remote control the user is forced to trudge through layers of on-screen menus to access functions that would have been available via one button on a more traditionally designed remote control.

    I only noticed that it could be 'fixed' when I programmed my satellite receiver remote to match the TV. Then I could call up the teletext, for example, with a one-button press instead of having to navigate through a menu system.

    I don't like using it at all. I must look up that SRU 5150 you mentioned. Thanks.

  10. #10
    Silver Member
    Points: 1,640, Level: 11
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 210
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    59
    Points
    1,640
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    I finally got around to buying a replacement remote. I just wanted to round this off by confirming that the model Thomas recommended for my TV does work.

    There were a couple of model numbers for the remote.

    It is known as RCPF02E09B (in the PDF catalog for the 32PFL5604)

    but in my research I found it also listed as 242254902314. That second number seemed more useful when searching for a supplier.

    Any way, all functions on the remote work with the TV [apart from the Record button, but that's cause the TV doesn't have a record feature.]
    The remote is a vast improvement on the original metal one. Far more user-friendly and comfortable to use.

    Thanks to Thomas and every one for their help.

    Last edited by mike tv; 01-17-2012 at 03:13 PM.

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •