Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 93
  1. #61
    Silver Member
    Points: 3,405, Level: 16
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 45
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    164
    Points
    3,405
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    OK, lets wait a couple of weeks and install the new software that boosts the NetTV / IP-EPG speed. Any workarounds are still welcome in the mean time.

    Kind regards,
    Niels

  2. #62
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    it seems that Philips found the solution. A reader of my blog got his TV back from repair with a new firmware (Q5551-0.140.40.117) and Net TV is working again...

    Toengel@Alex

  3. #63
    Silver Member
    Points: 2,014, Level: 12
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 136
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    73
    Points
    2,014
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    I've read the blog post. It's indeed very good news.

  4. #64
    Bronze Member
    Points: 1,148, Level: 8
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 2
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    33
    Points
    1,148
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    repair with a new firmware (Q5551-0.140.40.117)
    Is good news? Only when a software update comes avalaible, without having to do repair by a dealer

  5. #65
    Bronze Member
    Points: 2,265, Level: 13
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 185
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Eindhoven/Netherlands
    Posts
    31
    Points
    2,265
    Level
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Asking me, the rootcause is a hardware problem what they're trying to solve with new software.
    I was in contact with Philips on this with 2 different people, both needed my MAC-adres 'make sure' this concerns the known problem.
    Then the first one told me a mechanic would come over, the second one said I had to wait for new software.

    I hope a good and quick software solution will come, NetTV was THE reason to choose for this TV.

    At this time I can reach NetTV after a few attemps, so I'm not too unhappy.

  6. #66
    Bronze Member
    Points: 1,471, Level: 10
    Level completed: 61%, Points required for next Level: 79
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    22
    Points
    1,471
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs down

    Quote Originally Posted by Mark View Post
    Asking me, the rootcause is a hardware problem what they're trying to solve with new software.
    I was in contact with Philips on this with 2 different people, both needed my MAC-adres 'make sure' this concerns the known problem.
    Then the first one told me a mechanic would come over, the second one said I had to wait for new software.

    I hope a good and quick software solution will come, NetTV was THE reason to choose for this TV.

    At this time I can reach NetTV after a few attemps, so I'm not too unhappy.
    Thanks for your reply Mark.

    It is a pity that the Philips moderators have not given any explicit details about this NetTV problem on this forum. Everyone had to call by themselves to ask for more information.

    @ Philips staff: why did you not inform us actively on this forum?
    Last edited by StefanTV; 08-20-2011 at 11:34 PM.

  7. #67
    Bronze Member
    Points: 1,148, Level: 8
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 2
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    33
    Points
    1,148
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Hardware issue?

    Quote Originally Posted by Mark View Post
    Asking me, the rootcause is a hardware problem what they're trying to solve with new software.
    ...
    At this time I can reach NetTV after a few attemps, so I'm not too unhappy.
    Hardware issue?
    It sometimes works fine, so it seems to me a server issue.

    My attemps (since july 2011) went from 1 successful out of 10 to 1:100 to ... none:dozens...

  8. #68
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    it's a software issue... and it seems to be fixed with 140.4x... and this will be released at the latest in week 36...

    Toengel@Alex

  9. #69
    Bronze Member
    Points: 1,148, Level: 8
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 2
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    33
    Points
    1,148
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Fix for the whole range of NETtv products

    I guess there will be a fix for every Philips product offering NETtv.
    (so including my BDP5180 blu-ray player aka dmla mediastreamer)

  10. #70
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 176 Times in 157 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    I don't think so - up to today I never heard of that problem with a BDP...

    Toengel@Alex

  11. #71
    Platinum Member
    Points: 8,349, Level: 27
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 401
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    1 year registered5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Germany
    Posts
    591
    Points
    8,349
    Level
    27
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Zwartij View Post
    Hardware issue?
    It sometimes works fine, so it seems to me a server issue.

    My attemps (since july 2011) went from 1 successful out of 10 to 1:100 to ... none:dozens...
    It is wrong to conclude that it is a server problem, just because you can start NetTV sometimes.
    If it is a server issue, I'm wondering why the problem could be solved on my side just with replacing the mainboard. I don't think web services work that way.

    The root might be a depending on a certain combination of hardware/software. It might be solved by replacing mainboard, but might also be fixed by software. You can even fix some hardware bugs by software by avoided particular combinations of instructions/memory accesses. In this case the hardware still might have problems, but you will never see them.

    I doubt, that the NetTV server software has a dependency on hardware in the TV itself. There is really much abstraction in between.

  12. #72
    Bronze Member
    Points: 1,553, Level: 11
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 297
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    19
    Points
    1,553
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    The problem is (as far as I know) software related. It worked fine in the release software (140.25) and also in version 140.032
    After that the problem started and now it might be fixed in the next firmware release. The explanation for the fix with the new motherboard is that these are delivered with the original release software. Once updated they have the same problem again.

  13. #73
    New Member
    Points: 993, Level: 8
    Level completed: 22%, Points required for next Level: 157
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Taby
    Posts
    3
    Points
    993
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I don't think it is software related because I never updated the firmware. NetTV was working fine untill somewhere in July when it started to be very slow. I contacted Philips support and they recommended to update the firmware but there was no difference. It is still very slow or cannot contact the server.

    Now they are going to change the main board. Lets hope this will solve the problem.

  14. #74
    Bronze Member
    Points: 1,553, Level: 11
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 297
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    19
    Points
    1,553
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It might be a combination of server capacity and software but I doubt it's hardware related. Let' see what the fix brings when we are able to download it.

  15. #75
    Platinum Member
    Points: 8,349, Level: 27
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 401
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    1 year registered5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Germany
    Posts
    591
    Points
    8,349
    Level
    27
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by f14driver View Post
    After that the problem started and now it might be fixed in the next firmware release. The explanation for the fix with the new motherboard is that these are delivered with the original release software. Once updated they have the same problem again.
    No, you are wrong. The fix with the mainboard works on my side with just exchanging the mainboard, same software. The new mainboard was not delivered with older firmware.
    In my case the TV had the firmware 0.140.39.0 when the mainboard was exchanged. After exchanging the mainboard it had 0.140.39.0 which is the newest one for 42PFL7695K/02. Please check the link: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&scy=de&slg=en

    So I can't update to the newest firmware, because it is already installed.

    Please note: 42PFL7695K/02 with firmware 0.140.39.0 has no issue with NetTV performance on my side.

    Not sure why you assume so many things you do not know before posting. If you have read more posts from my side, you would not have posted this.

    As written in previous post, this root seems to be a particular combination of hardware/software.
    Last edited by smart; 08-22-2011 at 04:51 PM.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •