Results 1 to 6 of 6
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,176, Level: 9
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 174
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    wellington/new zealand
    Posts
    3
    Points
    1,176
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    sa3mus16s playlist empty after power off/on

    Hello.

    My muse is not remembering any of the songs I load in the playlist-on-the-go, once a power off/on sequence is performed.
    I can add songs to the playlist-on-the-go[0] and use the playlist to play the songs, but after a power off/on sequence, the playlist-on-the-go[0] contains 0 songs.
    Similarly, any playlists I transfer using either songbird or WMP do not show up on the muse browse-playlist page after a power off/on.

    When connected to the PC, immediately after transferring the playlist, I can use the PC Explorer to view the playlist I had previously transferred to the muse, and see that the playlist has songs listed. But once I have powered off/on the muse, and connected back to the PC I can see that the playlist file is empty, and the playlist name does not show up in the muse's browse-playlist page.

    model SA3MUS16S/37 firmware 1.22.0

    I suspect I will need to wait for a bug fix in the next firmware update.
    If this is not the correct forum would someone direct me to the appropriate place thanks.
    If it is the correct forum, is it a know problem, is there an ETA for a fix ?

    Thanks,
    Stefan

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 1,051, Level: 8
    Level completed: 51%, Points required for next Level: 99
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21
    Points
    1,051
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have the same player, but the 8gb version.Still new and never used on the go playlists before but did give it a go to try this out after reading your post. I added two songs to the default playlist-on-the-go[0] and turned off the player. Turned it on again and the two songs I saved are still there and can see them in the playlist.

    I don't have an SD card in my player yet. Are you saving songs from an SD card? and how long are you turning off your player for - I only turned mine off for a few minutes.

  3. #3
    New Member
    Points: 1,176, Level: 9
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 174
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    wellington/new zealand
    Posts
    3
    Points
    1,176
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I did have a 32GB class 4 SD card installed previously, but I have just popped it out and formatted the default 16GB internal storage again using the FORMAT option from the settings menu.
    After transferring an album, I've repeated the playlist tests, using both the playlist-on-the-go and the playlist transfeered from the PC, and powered off the muse for a minute.
    On power on, the playlist-on-the-go is once again empty, and the playlist from the PC does not show up in the browse-playlist page anymore. (There is a 0 byte playlist file in the muse playlist folder).

  4. #4
    New Member
    Points: 1,176, Level: 9
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 174
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    wellington/new zealand
    Posts
    3
    Points
    1,176
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Well my problem seems to have cleared!
    The only thing is I am not sure which action resolved it .
    Possibly one of the following:
    1) re-installed Songbird and updated from 1.9.2 to 1.9.4
    2) attempted a "repair my philips device" using songbird, although that process ended with a "your firmware is already up to date"
    3) removed (but not deleted) all tunes listed in Songbird and imported the lot back in.
    4) formatted the muse using both the Songbird menu option and the muse's onboard menu option.
    I hope the problem does not re-occur.
    Regards,
    Stefan

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 1,051, Level: 8
    Level completed: 51%, Points required for next Level: 99
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21
    Points
    1,051
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Good to hear Stefan! I've been told that the repair my device through songbird should always be used if you find anything not working as it should because it reformats and re-installs important system files back on the player and not just updating the firmware- so this may have been what worked? Im off to see if I need to update my songbird to 1.9.4!

  6. #6
    Moderator
    Points: 3,014, Level: 15
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 36
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!
    Philips - Andrea's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    167
    Points
    3,014
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10

    Exclamation Topic Closed

    This topic is now closed as there has been no activity in the past 60 days.

    If you feel this topic should be re-opened, please PM me.

    Thanks.
    Forum Mod

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •