Results 1 to 8 of 8
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,502, Level: 10
    Level completed: 76%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!1000 Experience Points

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Nijmegen, the Netherlands
    Posts
    6
    Points
    1,502
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Problems with BDP7600 and SD-cards

    Dear reader,

    Recently I puchachsed a Philips BDP-7600. I included in my order a class 10 8GB SD card for the storage of local content. Unfortunatly My Blu-ray player shows weird hickups when the SD card is inserted. Mainly getting stuck at random moments, in which the only way to get the mahcine going again is plugging out from the power socket. This problems occured with 3 SD cards from different brands but all being class 10 and 8GB.

    Do you guys have any suggestions regarding this problem? Would be greatly appreciated. Kind regards!

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 54,363, Level: 72
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 1,187
    Overall activity: 96.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,145
    Points
    54,363
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 198 Times in 177 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    the SD-Card is only useable as buffer memory for Net TV video on demand services. The SD-Card should be formatted automatically, if you plug in a SD-CARD.

    But you should be able to use a card reader on the usb port.

    Toengel@Alex

  3. #3
    New Member
    Points: 1,502, Level: 10
    Level completed: 76%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!1000 Experience Points

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Nijmegen, the Netherlands
    Posts
    6
    Points
    1,502
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi, the player does not seem to auto format the card. As soon as I start a BD disc it tries to format the card. Unfortunatly nothing happens at this point. Left it going for two hours but the progress bar is not moving nor is the player responding to any input.

  4. #4
    Gold Member
    Points: 1,784, Level: 11
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    spain
    Posts
    286
    Points
    1,784
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Did you get your device already updated to the latest version 1.35?

    Bye

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 2,266, Level: 13
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 14.0%
    Achievements:
    New Achievement!1000 Experience PointsVeteran

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    24
    Points
    2,266
    Level
    13
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Pacman View Post
    Did you get your device already updated to the latest version 1.35?

    Bye
    I also found out that 1.35 works better for SD cards.

    The firmware that came with the 7600 got stuck during formatting, so I formatted the card to FAT32 on my PC. The latest firmware actually works, though it's quite slow at the end of the progress bar. I had to reformat again, because as soon as you started NetTV it again and again requested to format the SD card.

  6. #6
    Diamond Member
    Points: 54,363, Level: 72
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 1,187
    Overall activity: 96.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,145
    Points
    54,363
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 198 Times in 177 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    did you try other SD-Cards?

    Toengel@Alex

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 2,266, Level: 13
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 14.0%
    Achievements:
    New Achievement!1000 Experience PointsVeteran

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    24
    Points
    2,266
    Level
    13
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    did you try other SD-Cards?

    Toengel@Alex
    Yes, after reformatting by a PC the card was recognized, but funny enough after installing the new firmware, it asked to format the SD card by itself.

    There are more bugs with this BD player. What's also very irritating that sometimes after starting up, network access doesn't work. Only after shutdown and starting up again it works.

  8. #8
    Silver Member
    Points: 1,401, Level: 10
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 149
    Overall activity: 36.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    242
    Points
    1,401
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Hello,

    I do not have this device but yes another, did you already tried:


    1)another sd card
    2)a card with bigger capacity then the ones you used
    3)sd card which is class 4 or even more..

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •