Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 99
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,290, Level: 9
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Estonia
    Posts
    5
    Points
    1,290
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    BDP9600 Analog Audio SW bugs - new firmware

    I've just bought a brand new 9600/12 blu-ray unit. The main reason for selecting 9600 was because it has high-quality 7.1 analog audio out. I have high-end home theater setup with separate pre-amp and separate power amps, feeding Dali's Euphonia series.

    My connections from 9600 are:

    9600 HDMI (video only) -> Optoma HD86 projector
    9600 7.1 Analog Out -> analog pre-amp -> power amps -> speakers

    After connecting 9600, I am very dissapointed. There are SEVERE sw bugs in Philips' audio firmware.

    - Center channel IS NOT mixed to front main channels even when center speaker is set "off" in Philips speaker config menu
    - Audio delay does not seems to have any effect to analog outs
    - Severe lips sync problems, audio comes at worst more than 300ms before the image...

    And the reason why I bought this unit, was like said, the advanced analog audio features....!

    I am thinking of taking the unit back to the shop. Philips, any comments? Will updated and corrected firmware be available EVER for this model?

  2. #2
    Silver Member
    Points: 2,528, Level: 14
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 222
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    86
    Points
    2,528
    Level
    14
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    Hi Jovain

    Myself and another user on this forum share the same observation on the "audio sync" bug in 9600, aka "audio delay".

    Hope to hear from Philips soon as analog audio output is a big marketing feature of 9600.

    cheers

  3. #3
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Dear customers,

    Thanks for informing us about your analog audio / audio sync issue.
    We are currently investigating your problem and will update you the progress in within 2 weeks.

    Kindly regards,

    Philips Forum Moderation Team
    Forum Mod

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    5
    Can you please see if you are using the latest version FW. For the newly bought unit, the SW comes along maybe a older one.

    You can download the FW here:
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=Link_Software

  5. #5
    New Member
    Points: 1,290, Level: 9
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Estonia
    Posts
    5
    Points
    1,290
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thank you Philips - Remko for quick response.

    Kwinnie, I had the latest firmware (1.56) already when I bought the unit.

  6. #6
    New Member
    Points: 947, Level: 7
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 3
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1
    Points
    947
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Dear Phillips support team,

    it's nice to hear, that you are carings for the existing bugs of the BDP9600. I found some mistakes in German menu items. Of course they are not severe as the audio problems - but do we have a chance to get them corrected if I sent you the correct translations?

    Kind regards - Christian

  7. #7
    Diamond Member
    Points: 49,835, Level: 69
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 1,315
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points25000 Experience Points
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,927
    Points
    49,835
    Level
    69
    Thanks
    146
    Thanked 159 Times in 141 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    can you just post the incorrect translations? Thanks... Until now, I didn't recognized wrong translations... but I also don't search them...

    Toengel@Alex

  8. #8
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Hi ChristianZ,

    Thanks for your post. It would be great to receive the errors that you have found so
    I can forward them to the corresponding people.

    Thanks so much for your help!
    Forum Mod

  9. #9
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    5
    hi Christian, so happy to hear that you hv such an initiative
    I actually have a post here: http://www.supportforum.philips.com/...guage-mistakes...

    Looking forward for your input!

  10. #10
    New Member
    Points: 1,290, Level: 9
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Estonia
    Posts
    5
    Points
    1,290
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Philips support team; Since it is obvious you need to make new firmware release to correct the severe audio bugs I mentioned in original post, I would ask you to change also the speaker distance setting from 30cm step to 10cm or 5cm step. As any hifi guru can tell you, 30cm step is much too large to achieve coherence and integration between all speakers, even 10cm is streching it.

  11. #11
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    The lipsync control will only work for HDMI connection. It will not work for the analog output.

    Unfortunately, this is a limitation and cannot be solved via SW upgrade.


    Regards
    Forum Mod

  12. #12
    Diamond Member
    Points: 49,835, Level: 69
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 1,315
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points25000 Experience Points
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,927
    Points
    49,835
    Level
    69
    Thanks
    146
    Thanked 159 Times in 141 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    that's really sad...

    Toengel@Alex

  13. #13
    Gold Member
    Points: 1,784, Level: 11
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    spain
    Posts
    286
    Points
    1,784
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    I did not see that issue yet but I have my BDP connected to a HDMI receiver/amplifier.......it is strange though

  14. #14
    Diamond Member
    Points: 49,835, Level: 69
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 1,315
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points25000 Experience Points
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,927
    Points
    49,835
    Level
    69
    Thanks
    146
    Thanked 159 Times in 141 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    so it would be really nice, if the passthrough through TVs for DTS (HD) and DD (HD) would work:

    BDP->HDMI->TV->HDMI ->Receiver

    or

    BDP->HDMI->TV->SPDIF->Receiver (in this case only 5.1, not HD versions of DTS and DD)

    But at the moment, both setups don't work.

    Toengel@Alex

  15. #15
    Moderator
    Points: 1,938, Level: 12
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 212
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    117
    Points
    1,938
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Hi Toengel@Alex,

    This passthrough is not allowed because of HDCP protocol. So I wouldn't expect sw improvement.

    My advice is to buy a home cinema that has the audio sync feature so you don't depend on "fixing" it on the source device nevermind the type of connection it has.

    Regards,

Page 1 of 7 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •