Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 99
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #61
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 175 Times in 156 Posts
    Rep Power
    10

    Question

    Hi,

    my test with http://www.tfm.ro/win32-projects/test-avi-ac3/

    Since I have no SUB connected to my AMP I connected my front left speaker to the sub output. With the test sample I could hear the LFE test tone. So, one is able to hear the sub channel on my front speaker. This is my first observation.

    Now my tests:
    1. L/R: Large or Small // Center: off // SL/SR: off // RL/RR: off // Sub: on
      1. SL/SR and Center are mixed to L/R
      2. Sub test tone can be heard
    2. L/R: Large or Small // Center: off // SL/SR: off // RL/RR: off // Sub: off
      1. SL/SR and Center are mixed to L/R
      2. Sub output is silent (well, it's off), but Sub test tone is not mixed to L/R
    3. L/R: Large or Small // Center: off // SL/SR: Large or Small // RL/RR: off // Sub: off
      1. Center is mixed to L/R
      2. Sub output is silent (well, it's off), but Sub test tone is not mixed to L/R
    4. L/R: Large or Small // Center: Large or Small // SL/SR: Large or Small // RL/RR: off // Sub: off
      1. Sub output is silent (well, it's off), but Sub test tone is not mixed to L/R

    My conclusions:
    • center is mixed correctly to L/R
    • SL/SR is mixed correctly to L/R
    • Sub is NEVER mixed to L/R

    Test were done with firmware 1.61.

    Question to the other testers:

    Did the mix-up of the sub to L/R worked in the past with any firmware? For example, 1.56?

    Toengel@Alex

  2. #62
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    We are aware of the issue relating to the audio configuration when downmixing the audio signal to front L/F speakers. We cannot provide a timeline yet on when the solution will be available. However, we would like to reassure you that we are looking into the matter with high priority.

    Thank you for your understanding and patience in this matter.

    Kind regards,
    Forum Mod

  3. #63
    Bronze Member
    Points: 1,368, Level: 10
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    ATHENS
    Posts
    26
    Points
    1,368
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    New firmware 1.62 is available, but unfortunately it has nothing to do with the problem of LFE channel mixing!
    How long we have to wait for our solution Philips?
    9600 is now an old model and so far i have not been able to hear properly not even one movie!!!
    Is it fair?

  4. #64
    New Member
    Points: 613, Level: 6
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6
    Points
    613
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Remko View Post
    Dear users,

    We are aware of the issue relating to the audio configuration when downmixing the audio signal to front L/F speakers. We cannot provide a timeline yet on when the solution will be available. However, we would like to reassure you that we are looking into the matter with high priority.

    Thank you for your understanding and patience in this matter.

    Kind regards,
    This thread is almost 6 months old, not high priotity in my universe, especially considering that this bug affects a rather basic function. I for one bought this unit based on its advertised analog audio capabilities and must confess I'm dissapointed. Hoping to see some speedy progress in this matter now.
    Mike

  5. #65
    Bronze Member
    Points: 1,113, Level: 8
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 15.0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Norway
    Posts
    38
    Points
    1,113
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    BDP7600 has adjustable 0-200ms sound delay (it is a very nice "secret" found at the bottom of the options-menu - not in setup). Works (only) on analog 5.1/7.1! So if you have a non-hdmi receiver buy 7600, it is cheap and good and appearantly the only Philips player - or of any brand at a reasonable price - you can use. BTW 9600 suffer from the same "only stereo on hdmi when connected to a 2010 ARC TV syndrome" as 7500. 7600 works fine here too!
    Last edited by Sofus; 03-08-2012 at 08:58 PM.

  6. #66
    Bronze Member
    Points: 1,368, Level: 10
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    ATHENS
    Posts
    26
    Points
    1,368
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It is two months ago that Philips told us to wait for the solution about the LFE mixing.
    Not to mention the time passed since my official complains to Philips Hellas (October 2011).
    It is high time to give us an update on this issue.
    Is there a possibility to fix it by software update or not?
    If not, then start thinking about our compensation.

  7. #67
    New Member
    Points: 613, Level: 6
    Level completed: 32%, Points required for next Level: 137
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6
    Points
    613
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Sofus View Post
    BDP7600 has adjustable 0-200ms sound delay (it is a very nice "secret" found at the bottom of the options-menu - not in setup). Works (only) on analog 5.1/7.1! So if you have a non-hdmi receiver buy 7600, it is cheap and good and appearantly the only Philips player - or of any brand at a reasonable price - you can use. BTW 9600 suffer from the same "only stereo on hdmi when connected to a 2010 ARC TV syndrome" as 7500. 7600 works fine here too!
    Thanks for the info, but trust me, no way I'm gonna buy another Philips product to fix the problem with the 9600, that is not going to happen, Philips have to fix this, not me. Actually this overadvertised player is probably the last Philps product we buy, ever. The problem with it not playing some DVD audio tracks is another nail in the coffin.

    Mikael

  8. #68
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 175 Times in 156 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    what DVD-audio-track-problem do you have?

    Toengel@Alex

  9. #69
    Bronze Member
    Points: 1,113, Level: 8
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 15.0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Norway
    Posts
    38
    Points
    1,113
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by mikael_b View Post
    no way I'm gonna buy another Philips product to fix the problem with the 9600, that is not going to happen, Philips have to fix this, not me.
    Seems the hardware is the limiting thing here, so no fw-upgrade can fix the "no audio delay on analog" issue with 9600. Philips or the shop will not buy the player back. As long as it "works" (reads at least some disks so they can be seen on at least some TVs) my impression is that any attempt at haveing it fixed for free on guarantee just results in a "works fine, no repair necessary, customer must pay"-verdict. I have had endless and useless discussions with Philips over my bdp7500\PFL9705 giving only stereo on hdmi http://www.supportforum.philips.com/...ht=stereo+hdmi.

  10. #70
    Bronze Member
    Points: 1,368, Level: 10
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    ATHENS
    Posts
    26
    Points
    1,368
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Version 1.63 has been released. BD Java improvements only!
    NOTHING ABOUT LFE MIXING!
    Please Philips, you have to let us know the truth;
    Is this problem going to be solved by software update or not? And of course, when?

  11. #71
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Hi sopon,

    As posted on 01/02/2012 we are aware of the issue relating to the audio configuration when downmixing the audio signal to front L/F speakers. We cannot provide a timeline yet on when the solution will be available.

    Again I would like to reassure that we are looking into it but we cannot give any deadlines.

    Kind regards
    Last edited by Philips - Remko; 03-28-2012 at 09:30 AM.
    Forum Mod

  12. #72
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Hi sopon,

    I have send you a personal message, please check your inbox.

    Kind regards
    Forum Mod

  13. #73
    Silver Member
    Points: 2,440, Level: 13
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 10
    Overall activity: 50.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Stormen's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    SWE
    Posts
    99
    Points
    2,440
    Level
    13
    Thanks
    6
    Thanked 13 Times in 9 Posts
    Rep Power
    4
    Again I would like to reassure that we are looking into it but we cannot give any deadlines
    I'll bake you a cake

  14. #74
    Silver Member
    Points: 2,440, Level: 13
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 10
    Overall activity: 50.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Stormen's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    SWE
    Posts
    99
    Points
    2,440
    Level
    13
    Thanks
    6
    Thanked 13 Times in 9 Posts
    Rep Power
    4
    Is there still work in progress on this task at Philips or is it killed ?

    There can be other things that can bug with a complete rework of the audioconfig.
    But we are some users (read: me) that can try out a beta or so just to see if this fixes the bug with LFE mixing to L/R Front. I'll be gladly to help out and try some pre-beta for the team.

  15. #75
    Bronze Member
    Points: 1,368, Level: 10
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    ATHENS
    Posts
    26
    Points
    1,368
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Months are passing and nothing is moving. We are looking forward to hearing from you the good news!!!

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •