Results 1 to 10 of 10
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,070, Level: 8
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    4
    Points
    1,070
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Beating a dead horse, wifi media connect doesnt work...

    facts:

    tv connects to twitter, net radio and netflix
    tv sees and passes all wireless network tests
    tv is friggin clueless it has the ability to connect to my computer
    i have tried the "test" to connect wmp to stream to tv and it doesnt work either
    little black tv icon says "wifi media connect" if you hover over icon only
    "stop projecting" is grayed out if you right click

    i get zero confidence my tv is trying to sync up with the software i installed on my computer
    computer (2) has the linksys router
    computer (1) the "subject" computer has the program installed


    i have enabled upnp on my router, i spent 1 hour with tech support, i have read and tried here and nothing and i see MANY people having similar problems so im now trying my hand at asking the masses for help. im stumped and pissed for spending so much time on this. btw, its a 55"lcd with the philips dongle connected.
    thanks

  2. #2
    Moderator
    Points: 1,938, Level: 12
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 212
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    117
    Points
    1,938
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5
    hi dagger,

    Can you please provide some information:

    1. Network details of your PC and your TV (in fact only the IP addresses should be enough)
    2. If Vista or Win 7, can you make a screenshot of your "network and sharing center" window and post it, here we can see if your PC is able to "see" other devices on the network.

    BTW do you have other network devices connected to the router? A screenshot of the "Network" explorer window can also give information about detected devices on your LAN.

    After you post these things we'll be able to help you further and hopefully resuscitate the "dead horse"

    Regards,

  3. #3
    New Member
    Points: 1,070, Level: 8
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    4
    Points
    1,070
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sngbcn View Post
    hi dagger,

    Can you please provide some information:

    1. Network details of your PC and your TV (in fact only the IP addresses should be enough)
    2. If Vista or Win 7, can you make a screenshot of your "network and sharing center" window and post it, here we can see if your PC is able to "see" other devices on the network.

    BTW do you have other network devices connected to the router? A screenshot of the "Network" explorer window can also give information about detected devices on your LAN.

    After you post these things we'll be able to help you further and hopefully resuscitate the "dead horse"

    Regards,
    ok, im not the best at this stuff so ill see what i can answer.
    i only know how to access my router (192.168.1.1) i dont know how to find my tv or pc.
    windows 7 http://oi54.tinypic.com/2u6ixr6.jpg

    i have 2 computers connected by cable to the router and the tv connects wirelessly via netflix. i dont know where my network explorer window is, sorry i suck.

  4. #4
    Moderator
    Points: 1,938, Level: 12
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 212
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    117
    Points
    1,938
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5
    hi dagger,

    don't worry we have all been beginners @ some point

    on the network center, you see the option: "Choose homegroup and sharing options", open it and make sure that "Network discovery" is ON an also "File and printer sharing".

    As you are using WMP I suggest you to check the sharing options.

  5. #5
    New Member
    Points: 1,070, Level: 8
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    4
    Points
    1,070
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sngbcn View Post
    hi dagger,

    don't worry we have all been beginners @ some point

    on the network center, you see the option: "Choose homegroup and sharing options", open it and make sure that "Network discovery" is ON an also "File and printer sharing".

    As you are using WMP I suggest you to check the sharing options.
    ok. i went to advancved settings and everything appears "on" here is a pic

    http://oi55.tinypic.com/2ptv2ok.jpg

    also, i dont use WMP except for the one suggestion someone posted to try and stream something to get the connection to work at a basic level and i couldnt get that to work either. anything else i can try?
    thanks

  6. #6
    Moderator
    Points: 1,938, Level: 12
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 212
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    117
    Points
    1,938
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5
    You have some options that you could try disabling for the sake of the test:

    1. Password protected sharing
    2. Is still ON after disabling 1: Enable file sharing for 40 - 56 bit encryption

    Probably the reason for suggesting to use WMP is because as this is a Microsoft program and if you get it to work then any other application will be able to do it as well

    BTW I found here and explanation on how to see if your PC is "seeing" other network devices:

    http://windows.microsoft.com/en-US/w...-to-a-network#

  7. #7
    New Member
    Points: 1,070, Level: 8
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    4
    Points
    1,070
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sngbcn View Post
    You have some options that you could try disabling for the sake of the test:

    1. Password protected sharing
    2. Is still ON after disabling 1: Enable file sharing for 40 - 56 bit encryption

    Probably the reason for suggesting to use WMP is because as this is a Microsoft program and if you get it to work then any other application will be able to do it as well

    BTW I found here and explanation on how to see if your PC is "seeing" other network devices:

    http://windows.microsoft.com/en-US/w...-to-a-network#

    this tv is about to get a full clip of ar15 through it!!! grrrrrrrr. not really but cant believe this is this hard...

    turned password protected sharing off
    enabled 40-56 bit encryption

    nothing

    clicked your link and did EVERYTHING it said, add a device, discover a device, discover or add wifi NOTHING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ive turned all firewalls off, even inside my routers web page. my network is completely wide open but i still cant see my tv. if my tv is in "discover" mode shouldnt i be able to see it in explorer? its only 25 feet away. what a p.i.t.a

  8. #8
    Moderator
    Points: 1,938, Level: 12
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 212
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    117
    Points
    1,938
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5
    network stuff IS frustrating!!! I have assumed that your IP settings are OK because both TV and PC can access internet, nevertheless and given the current situation we should double check and run basic network tests like doing a PING between PC and TV.

    So can you access network settings--> view n on the TV and check that the IP address is in the same range as your PC? and second open cmd.exe on your pc and type "ping $TVIPADDRESS$" where $TVIPADDRESS$ will be what you saw on the tv network details (e.g. 192.168.1.10)

    Also it would be useful to do two things:
    1. Connect another PC to the home network and see if your PC can see it
    2. Connect both PC and TV to another network i.e. another router.

    With these tests you'll be able to cross-test the source of your network issue.

    Have a nice weekend!

  9. #9
    Gold Member
    Points: 1,885, Level: 12
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 265
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Germany
    Posts
    276
    Points
    1,885
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    @dagger, did you get it working?

  10. #10
    Moderator
    Points: 19,856, Level: 43
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 894
    Overall activity: 99.7%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,902
    Points
    19,856
    Level
    43
    Thanks
    8
    Thanked 47 Times in 42 Posts
    Rep Power
    10
    [closed, due to no activity]

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •