Results 1 to 8 of 8
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3

    Unhappy Small flickering every 10 min while playing 3D through HDMI on Philips Cinema Gold TV

    Hi,

    This is my setup: Philips Cinema Gold TV (50PFL7956H/12) and Bluray Player BDP 8000 (BDP8000/12). The bluray is connected to the tv through a Philips high speed HDMI cable (SWV3432S) via the HDMI (ARC) connection on the tv. The video output is 1080p/24Hz.

    When you start to play a 3D Bluray the screen flickers once (seems that the TV detects the 3D signal) and asks if you want to enable viewing in 3D mode. When you choose to display the 3D version the screen keeps flickering briefly any 10 or 15 minutes. It seems like the tv is periodically checking to see of the signal is still 3d. You can also briefly see a white line on top of the tv. This occurs on all my 3D Bluray's (i.e. Legend of the Guardians, Cloudy with a Chance of Meatballs).

    I contacted Philips support and they told me to reset the connection, to unplug the tv and bluray from electricity and wait a couple of minutes before plugging them back on.

    This did not help in anyway. Are there more people experiencing this and is there something to do about it? The 3D image is gorgeous, if this could be solved than it would be a perfect 3D experience.

  2. #2
    Gold Member
    Points: 1,885, Level: 12
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 265
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Germany
    Posts
    276
    Points
    1,885
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    make you have the latest FW (14.79) installed?

  3. #3
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Yes, I've installed the 014.079 software 4 days ago. I could not find any release notes about the things that have been fixed. Does it also address this issue?

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 1,024, Level: 8
    Level completed: 37%, Points required for next Level: 126
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    17
    Points
    1,024
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have also noticed a brief flickering on the 50PFL7956T/12 UK model but have not noticed a white
    line.

  5. #5
    New Member
    Points: 942, Level: 7
    Level completed: 96%, Points required for next Level: 8
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Eindhoven, Noord Brabant
    Posts
    5
    Points
    942
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have the same simular flickering problem on the 50PFL7956H/12 after installing firmware 000.014.080.000, 2011-10-11. With the previous firmware version I have no problem with flickering. Its appears on BlueRay 3D movies and half/SBS movies via mediaplayer.
    To my understanding, the problem occurred after installing the latest firmware.

    Does someone have a sollution for this problem?

  6. #6
    Moderator
    Points: 15,926, Level: 38
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 524
    Overall activity: 88.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,631
    Points
    15,926
    Level
    38
    Thanks
    2
    Thanked 29 Times in 28 Posts
    Rep Power
    10
    Hi bluevoice,

    please have a look into your PM's.

    Regards
    Thomas
    Forum Mod

  7. #7
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Hi all, I think I found the problem for this. I also had an Apple TV (1st generation) connected with a HDMI cable. I also had some other problems related to the Easylink connection and I thought I should try to disconnect all my other devices first. After disconnecting the Apple TV, I don't experience this problem any more. Looks like the Apple TV was "jamming" the signal some way.

    I'll now investigate if it's the signal or the HDMI cable of the Apple TV that was the culprit.

  8. #8
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    I'm not sure the Apple TV was the culprit anymore. Yesterday I started experiencing connection problems again, I suspect these are related to the Easylink somehow because I'm also experiencing resets with the tv sometimes when the TV gets a Easylink call from my HTS. I suppore there is a flaw somewhere in the firmware.

Similar Topics

  1. 3D with HDMI
    By monceee123 in forum TV: 3D
    Replies: 7
    Last Post: 10-11-2011, 06:29 PM
  2. Philips Cinema 21:9 TVs = best gadget at IFA 2011
    By Philips - Mark in forum TV: Share Your Reviews
    Replies: 1
    Last Post: 10-07-2011, 03:17 PM
  3. 3D on 21:9 cinema tvs
    By limpitakis in forum TV: 3D
    Replies: 10
    Last Post: 07-20-2011, 06:56 PM
  4. Philips TV and HDMI = Sound loss
    By Zwaf in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 11
    Last Post: 06-03-2011, 05:20 PM
  5. Philips 46PFL8605 + PS3 + HDMI 1.4 = 3D No Go
    By TerrorForce in forum TV: 3D
    Replies: 2
    Last Post: 04-26-2011, 09:29 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •