Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10

    BDP5200 Latest Firmware upgrade (V1.35) has been released

    V1.35 software release for related Product Models:

    • BDP5200/05
    • BDP5200/12
    • BDP5200/78
    • BDP5200/79


    V1.35 includes the following changes:

    · Upgrade Facebook application in NetTV.
    · Improve playability on ‘HBO Eastbound and Down Season 2’.
    · Improve playback operation on rental movies from online video stores via Net TV.
    · Remove an unwanted screen saver when playback ‘.mkv’ files from USB flash drive.
    · Enable Videociety online video store via Net TV in Germany and Austria.

    The former firmware version includes the following changes:

    · Solves the issues with VideoCity VOD service. (v1.31)
    · Fixes the issues found on the following Blu-ray discs: (v1.31)

    o HBO True Blood Season 3, unintended graphics in the Bonus feature menu Trueblood lines.
    o Sherlock Holmes, intermittent narration in Live screening feature.
    o Jumanji, unable to select subtitles from the Subtitle list.

    · Also fixes the following issues: (v1.31)

    o BDP auto exit to VOD main page when perform fast forward during buffering.
    o Screen Saver is activated after 15-20 mins playback of mkv file in HDD.

    · Added a ‘Fast Wake-up’ feature. It allows your player to wake up much faster from power standby. After software upgrade, go to ‘Setup’ then ‘Preferences’ to enable this new feature.(v1.16)
    · Enable ‘Smartphone Control’ feature. Now, you can use your smartphone (i.e., iPhone, iPod Touch and Android phone) to be a remote control of your player. You can download the app ‘MyRemote’ from AppStore for Apple devices or App Market for Android devices. (v1.16)

    · Fixes the following issues: (v1.16)
    o Improve playback in CatchUp TV Services:
    § ‘Uitzending Gemist’ for Netherlands
    § ‘ATRE’ service for Germany & Austria
    o Improve playback in VideoStore Services using ASF streams:
    § ‘VIDEOLAND’ for Netherlands
    o Correct display information of the local display on the player.
    o Enable a online video store service - ‘Videociety’ in Germany.

    Kindly download the software at www.philips.com/support
    Forum Mod

  2. #2
    New Member
    Points: 895, Level: 7
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 55
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2
    Points
    895
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I installed the update today and noticed that it could not find the WIFI device anymore. I recall it was looking for a WIFI USB device.
    So I turned the player off but that did not work. Then I disconnected it from 220V for 3 minutes and it worked fine again (after entering the SSID and Password again). Also had to register again at Philips to have internet access.

  3. #3
    New Member
    Points: 893, Level: 7
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 57
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    2
    Points
    893
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Problem after updating

    I'm having the same problem as rtoonen.
    It no longer finds the files on the computer and will not let me set up a new wifi connection

  4. #4
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    Hi Boydycx,

    But did you try the same as what Rtoonen did also. Did you unplug your device and plug it back again?

    Rtoonen got it solved and as far as I can see in his comments it is all ok.

    Regards

  5. #5
    New Member
    Points: 893, Level: 7
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 57
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    2
    Points
    893
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Oscar View Post
    Hi Boydycx,

    But did you try the same as what Rtoonen did also. Did you unplug your device and plug it back again?

    Rtoonen got it solved and as far as I can see in his comments it is all ok.

    Regards
    Yes I unplugged it for 30mins and if I go and try and set a new wireless(wifi) connection it freezes and needs to be powered down.
    Any idea how I can return to the old software Oscar?

  6. #6
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    Somebody needs to have the old FW.........anybody??

    Strange though this happened. Did you try to install the V1.35 again?

    Regards

  7. #7
    New Member
    Points: 895, Level: 7
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 55
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2
    Points
    895
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    My BDP5200/12 is working fine. I do not have the old firmware.
    Maybe it got corrupted. You could try to download the software again and reinstall?

  8. #8
    Diamond Member
    Points: 50,617, Level: 69
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 533
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,989
    Points
    50,617
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 171 Times in 153 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    a new firmware has been released or re-released today...

    @Philips
    Can you post the changelog / changes.

    Toengel@Alex

  9. #9
    New Member
    Points: 1,531, Level: 10
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 19
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Nuenen
    Posts
    9
    Points
    1,531
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    A few days ago I tried to update the firmware from version 1.16 to the current one (1.35) by selecting the "Network" upgrade option in the Advanced settings menu. The progress bar remained empty for at least 8 minutes so I pressed "Annuleren" (Cancel). Why no progress?

    The network is a wireless one in my case, I tried Net TV before and it worked, so I have internet access via my Blu-ray player. Any thoughts on this matter?

  10. #10
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    Do the update via USB, I could not mange with my 8000 so did it likes this...

  11. #11
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    looks like the change log is the same for this one

  12. #12
    Diamond Member
    Points: 50,617, Level: 69
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 533
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,989
    Points
    50,617
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 171 Times in 153 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,
    the changlog is dated to the old release... so I don't know if this is the same firmware (with a small bug fix) or a new release...

    Toengel@Alex

  13. #13
    New Member
    Points: 1,531, Level: 10
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 19
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Nuenen
    Posts
    9
    Points
    1,531
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,
    the changlog is dated to the old release... so I don't know if this is the same firmware (with a small bug fix) or a new release...

    Toengel@Alex
    Hi Toengel@Alex,

    I did a file compare of the current release with the download from a few days ago. The files are exactly the same. Moreover, it does not seem to matter whether you download the dutch, german or english zip file, the BDP_5200.bin file in the zip is exactly the same.

    @Philips, please correct me if I'm wrong.

  14. #14
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    to my knowledge, the firmware will only be different when the version number is change... this happens quite a few time as i can see that the firmware is re-uploaded or something... but to my guess... it's uploaded with the firmware release note, if the release note change.... the firmware ll likely be shown as updated on the same day...

    and for firmware... it only matters the /version, language doesnt matter to the file...usually /12 and /05 share the same firmware and the other /versions, like /78(brazil), /93 (china), /98 (asia) will be of another firmware...

    so just to make sure the /number is correct, the language is not that important in Blu-ray FW case...

  15. #15
    Diamond Member
    Points: 50,617, Level: 69
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 533
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,989
    Points
    50,617
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 171 Times in 153 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    but the question remains - why was it then re-uploaded?

    Toengel@Alex

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Topics

  1. BDP7500MKII Latest Firmware upgrade (1.60) has been released
    By Philips - Remko in forum Blu-ray: BDP7000 Series
    Replies: 59
    Last Post: 08-28-2012, 04:01 PM
  2. MBD3000 Latest Firmware upgrade V1.07 has been released
    By Philips - Remko in forum Blu-ray: General and Others (MBD/PB Series)
    Replies: 7
    Last Post: 02-02-2012, 08:54 PM
  3. BDP7600 Latest Firmware upgrade (V1.35) has been released
    By Philips - Remko in forum Blu-ray: BDP7000 Series
    Replies: 0
    Last Post: 10-13-2011, 09:19 AM
  4. BDP3200 Latest Firmware upgrade (V1.63) has been released
    By Philips in forum Blu-ray: BDP2000 & 3000 Series
    Replies: 0
    Last Post: 03-22-2011, 11:32 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •