Results 1 to 8 of 8
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,288, Level: 9
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 62
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Roma
    Posts
    9
    Points
    1,288
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    TV loses connection to media server

    I have a Philips 40PFL7605M/08 firmware 140.40.0.

    I have connection problems with my Philips 40PFL7605M/08 and Media Server.
    Whenever i play a music or film file, the tv loses connection to the media server after 30-40 minutes.

    The media server disappeares from list and doesn't return until I restart the tv.

    My media server is a NAS Western Digital MyBookLive - Twonky Media Server 5.1.9

    I make a test connecting TV with TVersity Media Server on my notebook.
    The connection break after 30-40 minutes also with TVersity Media Server

    I don't know how to do!!!
    I need help!

  2. #2
    Moderator
    Points: 17,333, Level: 40
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 717
    Overall activity: 99.7%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,747
    Points
    17,333
    Level
    40
    Thanks
    2
    Thanked 37 Times in 34 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    Please set the TV and the NAS to manual IP Adresse, after you have done that, connect the NAS directly with a CrossLink Ethernet Cable and check if the behavior is the same.

    Regards
    Thomas

  3. #3
    New Member
    Points: 1,288, Level: 9
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 62
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Roma
    Posts
    9
    Points
    1,288
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Problem fixed!
    It's a router problem. I changed it and now works all fine!

    Thanks!

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 2,154, Level: 13
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Drenthe NL
    Posts
    39
    Points
    2,154
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by roberto75 View Post
    Problem fixed!
    It's a router problem. I changed it and now works all fine!

    Thanks!
    Hi Roberto,

    I am experiencing the same issue. What was the issue with the router and how exactly did you fix it? For me it is not possible to create a permanent solution with a cross-link cable.

    Looking forward to your response,

    Patrick

  5. #5
    New Member
    Points: 1,288, Level: 9
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 62
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Roma
    Posts
    9
    Points
    1,288
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Patrick,

    Sorry for my English!
    I think that is route problem setting. Try to set a static ip addres to your TV and NAS. Because after 30-40 minutes the router change the ip adddress an the tv lose the connection.

    Search in the router settings the DHCP a lease and expiration time of IP Address.

    I hope to help you.

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 2,154, Level: 13
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Drenthe NL
    Posts
    39
    Points
    2,154
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi Roberto

    Thanks for the reply. Too bad this is not going to solve my issues. My tv and media server are already on a static IP.

    Thanks for responding anyway,

    Patrick

  7. #7
    Silver Member
    Points: 3,405, Level: 16
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 45
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    164
    Points
    3,405
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Too bad,

    I also hoped to solve my problems by setting up a static IP, but even with static IP, I still have some connection problems (resulting in auto-resets of the TV).

    Niels

  8. #8
    Gold Member
    Points: 1,885, Level: 12
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 265
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Germany
    Posts
    276
    Points
    1,885
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    hey; if you can, disable dhcp on the ROuter itself completly and set all devices (router including) to manual ip addreses.

Similar Topics

  1. 40PFL7605M/08 lose connection to Twonky Media Server 5.1.9
    By roberto75 in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 13
    Last Post: 08-11-2011, 04:52 PM
  2. Twonky Media Server 5.1.9 - small photo on TV by DLNA
    By roberto75 in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 4
    Last Post: 08-10-2011, 08:36 PM
  3. Problemlist 8605 TV while watching movies from Media Server or USB
    By mrcoffee in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 2
    Last Post: 02-26-2011, 03:12 PM
  4. Howto Connect Philips 8605 to my Freenas DLNA Media Server
    By mrcoffee in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 3
    Last Post: 01-29-2011, 09:57 AM
  5. photo not fullscreen in media server (dlna)
    By FJW in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 2
    Last Post: 08-03-2010, 10:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •