Results 1 to 5 of 5
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 1,614, Level: 11
    Level completed: 22%, Points required for next Level: 236
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    26
    Points
    1,614
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    not very happy with new 42PFL7606K

    I have purchased tihs TV... but I am not very happy. I am a PHILIPS user since a lot time ago... this brand has lots of experience in design, so, I can not understand:

    1) Menu in this TV is absolutely CRAZY, imposible to understand... ¿why? they should update THE COMPLETE GUI in firmware

    2) When starting current (switching on a multiple AC outlet, for example) TV GOES ON ¿¿¿Why???? and then goes OFF????

    3) It is not possble to CHOOSE SPDIF OUTPUT FORMAT (PCM or multichannel) Very bad for me. My amp does not accept multichanel

    4) NOT ACCES to GUIDE, EPG, INFO channel DIRECTLY from the remote

    5) NO POWER ON/OFF in THE TV (ONLY IN THE REMOTE) ¿how can I turn off TV WITHOUT remote????

    5)I updated to last firmware but now TV POWER OFF RANDOMLY...

    I purchased This TV because image is good, but... at leas, I expect PHILIPS will sove these issues...

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 1,614, Level: 11
    Level completed: 22%, Points required for next Level: 236
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    26
    Points
    1,614
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have contacted with PHILIPS SERVICE for trying to solve PCM issue, but they said that CHOOSING BETWEEN PCM and DD for SPDIF output WILL NOT BE ENABLED... very good.

  3. #3
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    640
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    I think that this request was not something frequent for TVs. The sources have such capabilities, don't expect a TV to become an AV-amplifier.

    All TVs in the market decode signals, they don't re-encode them to provide alternative formats to what they receive.

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 1,614, Level: 11
    Level completed: 22%, Points required for next Level: 236
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    26
    Points
    1,614
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    But SAMSUNG, LH etc. do it. It is a simple downmix

    A minimal choosing option has to be made, allowing PCM, because PCM is accepted by all DACS, av amps, CD PLAYERS with digital inputs etc.

    Medium or hig TV can be in high-end systems, when sound is not heared by TV speakers... high-end systems can have a CD player as DAC, setreo amp with digital inputs...

    Now LCD apnel are manufactured by a few brand. This TV has a LG panel. PHILIPS has to do better SOFTWARE IMPLEMENTATION THAN LG for me to choose it... it LG has the ORIGINAL PANEL, and BETTER SOFTWARE IMPLEMENTATION ¿why to choose PHILIPS? LG allows to choose PCM

    any 30 euro DVD player allows choosing PCM output...

  5. #5
    Diamond Member
    Points: 51,111, Level: 69
    Level completed: 98%, Points required for next Level: 39
    Overall activity: 87.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,027
    Points
    51,111
    Level
    69
    Thanks
    156
    Thanked 174 Times in 155 Posts
    Rep Power
    10
    Hi,

    you can't say that image quality is the same if the same panel is used. Philips TVs are using LGD and Sharp panels. However, they have state of the art image quality algorithms... you cannot compare that easily with a LG TV...

    Toengel@Alex

Similar Topics

  1. PCM output on OPTICAL OUTPUT 42PFL7606K
    By tiomiguel in forum TV: Connectivity
    Replies: 22
    Last Post: 02-27-2012, 12:51 PM
  2. Philips 42PFL7606K/02
    By dorenthe in forum TV: 3D
    Replies: 7
    Last Post: 07-22-2011, 09:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •