Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    BDP3000 Blank Screen for a few seconds when watching a DVD or Blu Ray

    I've a BDP3000 running the latest v1142.1 firmwareand am still experiencing a problem where periodically when watching any DVD or Blu Ray the screen on my TV (Sony LCD) will go blank for 2-3 seconds and then the movie will come back.

    I can see there are numerous posts on forums on the Internet regarding this exact problem with this Blu Ray player and I've tried different HDMI cables and different resolution settings on the Blu Ray player but can't resolve the problem.

    Can anyone at Philips confirm if this is a known issue or not?

    I upgraded to the latest firmware hoping this would fix the problem but it didn't and the firmware release notes are extremely vague so I'm not sure what v1142.1 fixes anyway.

    Any assistance on this problem would be greatly appreciated.

    Thanks for reading this.

  2. #2
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    Have seen this before but only with Sony Tvīs and no others, did you try on another one also to see what happens??

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    Thanks for the reply - both my TV's are Sony unfortunately but I could see if I can test this on another one.

    However, other posts I've found on other forums that indicate this problem aren't Sony specific

    For example....

    http://www.avforums.com/forums/blu-r...t-bdp3000.html

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    5
    periodically means how frequent?

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It does it on every DVD and Blu Ray I've tried and it's typically every 20-30 minutes but does vary. I've tried setting the resolution to 720p, 1080i, etc on the player and it doesn't make any difference.

  6. #6
    Gold Member
    Points: 1,784, Level: 11
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    spain
    Posts
    286
    Points
    1,784
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    3
    Did you try a different a different HDMI entry, instead of 1 on 2 ( if your tv has it ofcourse ), or did that not make any difference??

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes it has 3 HDMI inputs and it does it on all 3. I've also got other HD devices and they work without issue - I've also tried it with just the Blu-Ray player plugged in.

  8. #8
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    5
    sometimes, during play if it's blank out for 2-3 seconds (which i consider this to be quite long), this can be because of the memory usage... if there s not enough memory to process the files, the playback will be stopped so as to release more memory to load the file...

    so what i suggest the following steps one by one...all steps helps releasing more memory for the player...
    1) disconnect it from internet
    2) disable the screensaver
    3) try setting it to factory settings

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for your reply. The only thing I haven't done is turn off the screensaver (assuming it's on by default) so will try that. It's been at factory settings since I upgraded the firmware (although I have tried lower resolutions like 720p with no improvement). I don't have it connected to the internet.

    This can't be solved with a firmware upgrade then I assume as it's the hardware in the machine that is the limitation/problem?

  10. #10
    Bronze Member
    Points: 1,759, Level: 11
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!1000 Experience Points

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    28
    Points
    1,759
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Most probably it's a bad contact in the player's HDMI port.

  11. #11
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    sometimes, during play if it's blank out for 2-3 seconds (which i consider this to be quite long), this can be because of the memory usage... if there s not enough memory to process the files, the playback will be stopped so as to release more memory to load the file...

    so what i suggest the following steps one by one...all steps helps releasing more memory for the player...
    1) disconnect it from internet
    2) disable the screensaver
    3) try setting it to factory settings
    Have been testing with these suggestions. As I indicated previously it's not connected to the internet and is running with factory settings. I've disabled the screensaver and it's made some difference. The player only shows a blank screen approximately every 50 minutes to 1 hour now so your suggestion regarding the player releasing memory periodically sounds correct. Will Philips be able to release an updated firmware to fix this completely or is the hardware the limitation? Seems a little crazy that it's not upto the job its designed to do. I'm wondering now if I should continue putting up with the annoyance or just buy a replacement brand.

  12. #12
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    5
    is your file that demanding i wonder that it shows blank screen 50 mins to 1 hour...
    this to me is quite frequent.

    can you advise more on the video that you play? is that a disc?

  13. #13
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    If you are looking for examples I've recently seen the problem with Spiderman 3 (Blu Ray), Bridesmaids (DVD) and Star Wars Revenge of the Sith (DVD)

  14. #14
    New Member
    Points: 771, Level: 7
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 179
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Norway
    Posts
    1
    Points
    771
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Problem with BDP7600T

    Hi,
    I have exactly same problems with my new BDP7600T player connected via HDMI1 to Philips 47PFL7606T set. TV screen loose video signal for some seconds and this occur rather randomly. I have updated both sets with latest firmware and problem still occur. (use short high speed hdmi 1.4 cable) Any new updates on this issue?? Philips?

    Latest BD movie with this problem : "Castaway on the moon"

  15. #15
    Bronze Member
    Points: 962, Level: 8
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Points
    962
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I'd also appreciate an update on this if possible?

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Topics

  1. Mood light switching off after 10 seconds
    By MoonMan in forum TV: User Interface
    Replies: 10
    Last Post: 11-21-2011, 04:49 PM
  2. Wish for the next year blu-ray player models
    By Freddo in forum Blu-ray: Share Your Wish List and Insights
    Replies: 4
    Last Post: 10-06-2011, 06:42 AM
  3. 37pfl5405h loses audio after watching blu-ray
    By JuMe in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 3
    Last Post: 08-14-2011, 06:29 PM
  4. Startup behaviour of your blu ray player
    By rollufje in forum Blu-ray: Share Your Wish List and Insights
    Replies: 8
    Last Post: 08-09-2011, 06:24 PM
  5. Black screen when watching tv
    By Marco in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 7
    Last Post: 06-20-2011, 01:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •