Results 1 to 2 of 2
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 838, Level: 7
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 112
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1
    Points
    838
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    When switching on TV does not recognize used input

    Hi,

    I've got a Cineos TV model no. 32PW9551 and a digital HD satellite receiver type DSR5020. I'm used to switch on and off all my TV equipment via a switchable power strip, to economise the power consumption. With my old receivers Kathrein and also CGV the TV always switched automatically to the right input (SCART/EXT1) when switching on with the power strip. With my new receiver Philips DSR5020 I'm using the HDMI connection, but the TV doesn't switch to this input when switching on with the power strip. Using the SCART connection instead doesn't work as wanted either. So I guess there is a signal from the receiver missing, telling the TV to use the corresponding input. Is this a defect, firmware bug or do I miss something to set in the menus?

    THX
    Regards,
    Stefan

  2. #2
    Moderator
    Points: 16,799, Level: 39
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 451
    Overall activity: 99.8%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,694
    Points
    16,799
    Level
    39
    Thanks
    2
    Thanked 36 Times in 33 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    Sorry but this TV is not Supported in here, only the Flats are.
    In general: via Scart you have a Control Pin (8). By putting Voltage to that Pin, the TV recognizes that there is something and switches to that Input.
    For HDMI that is different, here all is handled via Ports and Protocals.
    However even if that TV has an HDMI input, it does not support thoe Protocols like CEC.

    Regards
    Thomas

Similar Topics

  1. Pin 8 on Scart input! does it works?
    By Marionese in forum TV: Connectivity
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2011, 11:55 AM
  2. Philips 2011 TV's series input lag
    By fhantom in forum TV: Other
    Replies: 4
    Last Post: 10-29-2011, 04:41 PM
  3. TV is switching channels automatically
    By globetrotter in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 18
    Last Post: 07-08-2011, 03:40 PM
  4. HDMI with separate audio input
    By Kevin in forum TV: Connectivity
    Replies: 7
    Last Post: 06-06-2011, 04:44 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 04-02-2011, 11:45 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •