Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 62
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #31
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    639
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by ali54 View Post
    what your view on the pictuer quilty after 0.25 do you think the black levle is not as good. im asking you this becuse you me and freddy had are 9705 about same time
    I never had any issues regarding black levels. I bought my 46" 9705 on mid-September 2010 (I was the first 46" 9705 own in Greece), and despite reading various rumors on the forums (about newer panels & board replacements), I was never tempted to send my TV to the service.

    Regarding black levels, I had measured (with a special instrument called ColourMunki from Spectracal) the black level on an image provided by a plasma fan, and measured these:


    Of course I would like better blacks near black objects, but the blacks are satisfactory, and what I expected from a direct local dimming TV with 224 zones.

  2. #32
    Bronze Member
    Points: 943, Level: 7
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    21
    Points
    943
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    How do I go about downgrading. Is it the same method as upgrading?

    Thanks.

  3. #33
    Silver Member
    Points: 2,268, Level: 13
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    188
    Points
    2,268
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Tech-UK View Post
    How do I go about downgrading. Is it the same method as upgrading?

    Thanks.
    turn off tv by the switch put the usb in keep your finger on the ok botten then turn the switch back on then the downgrade will start if you have the old 9705 go back to 0.25 as this is the best for pictuer qulity let me no what you think off it

  4. #34
    Bronze Member
    Points: 943, Level: 7
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    21
    Points
    943
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thank you. Can it be installed (.25) through the menu of the TV, as I have it up now as auto_root. Or shall I do it the way you have suggested.

    Thanks.

  5. #35
    Silver Member
    Points: 2,268, Level: 13
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    188
    Points
    2,268
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    dont matter long as it shows the update wich version are u downgrading form

  6. #36
    Bronze Member
    Points: 943, Level: 7
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    21
    Points
    943
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Just done it. And holy mother of god! The PQ is amazing! Thank you for your help. I will be doing some tests!

  7. #37
    Silver Member
    Points: 2,268, Level: 13
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    188
    Points
    2,268
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Tech-UK View Post
    Just done it. And holy mother of god! The PQ is amazing! Thank you for your help. I will be doing some tests!
    ok no need to rub it in as i cant go back to 0.25 and im pissed off

  8. #38
    Silver Member
    Points: 3,881, Level: 18
    Level completed: 8%, Points required for next Level: 369
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Freddy's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    219
    Points
    3,881
    Level
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by ali54 View Post
    ok no need to rub it in as i cant go back to 0.25 and im pissed off

  9. #39
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    639
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Tech-UK View Post
    Just done it. And holy mother of god! The PQ is amazing! Thank you for your help. I will be doing some tests!
    Is it possible to upload some images from the TV, running the two different firmwares, so as to have a reference for the improvement?

  10. #40
    Silver Member
    Points: 2,268, Level: 13
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    188
    Points
    2,268
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    petasis
    you can go back to 0.25 and see it for your self as you have one of the old 9705

  11. #41
    Diamond Member
    Points: 53,578, Level: 71
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 472
    Overall activity: 87.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,086
    Points
    53,578
    Level
    71
    Thanks
    162
    Thanked 182 Times in 163 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    generally, firmware downgrad should work if one remains in the same software branch (e.g. 140.x). However, the standby software need to be in line... as Philips wrote here: http://www.supportforum.philips.com/...ull=1#post7906

    Toengel@Alex

  12. #42
    Silver Member
    Points: 2,268, Level: 13
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 182
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    188
    Points
    2,268
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    toengel
    is there any that the sandby softwear can be changed

  13. #43
    Diamond Member
    Points: 53,578, Level: 71
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 472
    Overall activity: 87.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,086
    Points
    53,578
    Level
    71
    Thanks
    162
    Thanked 182 Times in 163 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    standby software can only be applied by technicans...

    Toengel@Alex

  14. #44
    Bronze Member
    Points: 943, Level: 7
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    21
    Points
    943
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by ali54 View Post
    ok no need to rub it in as i cant go back to 0.25 and im pissed off


    Quote Originally Posted by petasis View Post
    Is it possible to upload some images from the TV, running the two different firmwares, so as to have a reference for the improvement?
    I am unable to do that, but the blacks are more inky in 0.25, detail in shadow/darker areas has improved, which to me was a problem. I am still trying out different titles, as I only use the set to watch Blu-rays. I am actually using your settings from the AVS forum!

  15. #45
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    639
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by ali54 View Post
    petasis
    you can go back to 0.25 and see it for your self as you have one of the old 9705
    Dear Ali,

    I have used almost all firmwares in my 9705, and I don't remember any particular firmware as having "excellent" image quality. I have noticed some changes in it, i.e. introducing the more global effect in the picture when intense local changes happen. This may cause some trouble with subtiles in some cases, but it has decreased "undecidability" of zones, an extreme affect of which was the "Christmas lights".

    I have never had a problem with black levels, and I don't remember any firmware for its "good" image, except 140.40, for its noisy DVB-T (along with some early firmwares, maybe including 0.25).

    So, there is no point in me trying to go back - I won't see any "better" image quality or better blacks.

    But I would like people that report these kind of things, i.e. that 0.25 has a much better picture quality than 140.44, 140.45 & 140.46, to also post some images, so we can also see the improvement.
    If there is an improvement, it will be easy to capture it on camera...

    This way I might understand what you are discussing about. Right now I am not sure I understand what you consider as improvement...

    What is the motivation for Philips to make the picture quality worse with recent firmware updates?
    TVs playing at customer houses is really their most effective advertisement. Why to make them look bad?

    I think uploading images, is a way to document things. I think an image from a clip like this one:


    from a few firmwares, would be perfect.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Similar Topics

  1. Bad quality Uitzendinggemist
    By BertO in forum Smart TV: Apps
    Replies: 3
    Last Post: 11-01-2011, 10:15 AM
  2. 9705 and new parts
    By ali54 in forum TV: Other
    Replies: 6
    Last Post: 07-19-2011, 10:12 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 05-21-2011, 12:57 PM
  4. Bad picture quality 32pfl5405H/12
    By makucv in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 0
    Last Post: 01-05-2011, 12:34 PM
  5. No Picture in Picture (PIP) on the Net TV homepage.
    By Philips in forum Smart TV: Apps
    Replies: 0
    Last Post: 12-06-2010, 04:01 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •