View Poll Results: [POLL] Did the upgrade to FW v14.95 solve the "Flashing Ambilight" issue for you?

Voters
6. You may not vote on this poll
  • Yes: FW v14.95 solved the issue for me.

    0 0%
  • No: v14.95 did NOT solve the issue for me.

    6 100.00%
Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 106
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #16
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Philips UK want me to Update the firmware.

    Ended up talking to Philips UK technical team, they have asked me to update the firmware.

    I'm going to do that now. I'll let you and them know what it happens.

  2. #17
    Bronze Member
    Points: 856, Level: 7
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 94
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Germany
    Posts
    19
    Points
    856
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by MrEdd View Post
    Ended up talking to Philips UK technical team, they have asked me to update the firmware.

    I'm going to do that now. I'll let you and them know what it happens.
    When I still had my 42pfl7606k/02 tv, i also tried if the problem would be fixed by updating to firmware 14.84 (currently still the newest). It didn't change anything at all, it only made the tv to go to standby every once in a while when using the tv menu or changing channels....

    Please tell me if the update fixes the situation for you... i wish you best of luck. Thx for keeping us updated.

  3. #18
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Updated the Firmware - better but not solved

    Hi all,

    I have updated the firmware on my 42pfl7666t/12 to the latest version and although the issue (intermittent very bright flashes) is still present when the ambilight feature is switched on, when the ambilight was switched off it did not flash for the 40 minutes I was playing uncharted 3 this morning.

    This seems much better than before as it would flash intermittently prior to the update even with the ambilight feature turned off.

    I will continue to monitor it and keep you all informed.

    Thanks everyone .... please keep posting your experiences with this issue in this thread as I'm sure it will prompt Philips to find a comprehensive fix once and for all.

  4. #19
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Contacted Philips Head Office....

    Hi all,

    I Called Philips head office in the Netherlands and spoke to a nice person there who sympathised with the problems I was having. She said she would contact Philips UK and get this issue resolved.

    Philips UK called and offered me what they always offer - to take the TV to a local authorised workshop and "fix" it. This means (as I understand it) taking my brand new, unmarked TV apart in an effort to get to the bottom of the problem. I'm not happy with this as a solution as I don't want a reconditioned TV I want my New TV to just work.

    The person from Philips UK said on the call, by the way, that he has a 7000 series model and a PS3 and has had no issues.

    What do You guys think?

    I let everyone I spoke to know about this thread and my disappointment that no one from Philips has yet joined this conversation.

  5. #20
    Bronze Member
    Points: 856, Level: 7
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 94
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Germany
    Posts
    19
    Points
    856
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Thanks MrEdd for the information.
    From your explanation and regarding my own experience, this issue must be solely based on a bad firmware...
    Otherwise, the issue shouldn't change at all.
    I also don't recommend to send your TV in for a "fix", as it is highly unlikely to be a hardware-based issue...

    Moreover I hereby also want to state my disappointment about this service...
    This thread has already 20 entries... and yet, not a single reaction from Philips. I thought this forum is meant to solve problems of their customers, ... not ignoring them.

    And also great for the contact person you got from philips...
    Having a 7000 series model doesn't mean anything regarding this problem, as long as it's not a 2011 model with "Easy3D" technology. (Model number ending on a 6).

    Best regards,
    D

  6. #21
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Thanks Dyna

    Thanks for your help so far Dyna with these problems you really have helped me continue to to try and get to the bottom of this issue. I think I would have given up by now and bought a different brand TV.

  7. #22
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I just remembered the man I spoke to yesterday at Philips UK regarding this issue (the one who said he had a 7000 series TV and a PS3 with no issues) said it may be a "batch" issue. he made a note of my TV's serial number, hopefully he will look into that and get back to me.

    Thanks all.

  8. #23
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Please Join this thread if you have this issue

    Hi ,

    If you are reading this thread because you have a Philips Ambilight TV and the Ambilights flash intermittently while gaming through HDMI in 3D Mode please join the forum and post your experiences.

    I want to say a huge thank you to everyone who has posted so far.

  9. #24
    New Member
    Points: 771, Level: 7
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 179
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Aachen Germany
    Posts
    2
    Points
    771
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,
    I have an 42pfl7606k/02 and i'm also got the flashing ambilight problem during 3d gaming. Also tried updating to the newest firmware, but it was not solved. 3d movies work great and without problems.

  10. #25
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Still flashing even when ambilight function is off

    hi all just an update on my situation...

    After I updated the TV to the latest firmware and playing uncharted 3 for 40 mins on the ps3 the ambilights had not flashed (Ambilight function turned off) BUT playing it today it did flash - so the latest firmware did not solve anything.

  11. #26
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Matthi1983 View Post
    Hi,
    I have an 42pfl7606k/02 and i'm also got the flashing ambilight problem during 3d gaming. Also tried updating to the newest firmware, but it was not solved. 3d movies work great and without problems.
    Thanks for joining the thread Matthi - hopefully Philips will join the conversation soon and acknowledge the issue were all having.

  12. #27
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    @ Matthi1983 was you gaming on a PS3 or Xbox360

    Hi Matthi1983

    I was just wondering if you experienced these issues while 3D gaming on a PS3 or a Xbox 360?

    Thanks.

  13. #28
    New Member
    Points: 771, Level: 7
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 179
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Aachen Germany
    Posts
    2
    Points
    771
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by MrEdd View Post
    Hi Matthi1983

    I was just wondering if you experienced these issues while 3D gaming on a PS3 or a Xbox 360?

    Thanks.
    Hi
    i play 3d on a ps3.

  14. #29
    New Member
    Points: 769, Level: 7
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 181
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    France
    Posts
    2
    Points
    769
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Sorry for my bad english because I use an automatic translator

    I join you to share the same problem when using my PS3.

    I have a 42PFL7606H/12 and I intall the latest firmware (ie: Version: 000.014.084.000).

    We hope Philips fixes the problem until now because I've never had anything wrong with this brand .......

  15. #30
    Bronze Member
    Points: 2,926, Level: 15
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 124
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    UK
    Posts
    41
    Points
    2,926
    Level
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Thanks for sharing your experience Yemmeth

    Quote Originally Posted by Yemmeth View Post
    Sorry for my bad english because I use an automatic translator

    I join you to share the same problem when using my PS3.

    I have a 42PFL7606H/12 and I intall the latest firmware (ie: Version: 000.014.084.000).

    We hope Philips fixes the problem until now because I've never had anything wrong with this brand .......
    Thanks for joining the forum and sharing your experience with this issue.

    I too have always had great products from Philips. This is my second TV set for a games room. I have a 42pfl7962 in the living room and its been great.

    When asked by friends and colleagues about which TV's are best I am the one singing the praises of Philips and ambilight.

    I'm sure they will resolve the issue.

    Thanks again for you input.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Topics

  1. Dual 3D-gaming splitscreen?
    By B|G1 in forum TV: 3D
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2011, 05:11 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 10-25-2011, 08:51 AM
  3. Philips smart 7 series and 3D on the PS3
    By jurgbutt in forum TV: 3D
    Replies: 7
    Last Post: 07-05-2011, 04:10 PM
  4. software problems.(flashing ambilight, dhcp errors
    By evad1st in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 0
    Last Post: 05-27-2011, 10:41 AM
  5. Philips Series 8 and 9 and 3D Gaming
    By danielx in forum TV: 3D
    Replies: 40
    Last Post: 04-05-2011, 07:28 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •