Results 1 to 11 of 11
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 906, Level: 7
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 44
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Birmingham UK
    Posts
    6
    Points
    906
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Unhappy MCi298/05 - which support link?

    One for the support guys, if they are listening


    I seem to have found two possible support links for the MCi298

    http://www.supportforum.philips.com/...-Audio-Systems


    http://www.supportforum.philips.com/...ound-Streamium

    Which is the official one?

    Also, what happened to all the forum messages from the streamium cafe, they seem to have disappeared?

    Also, any info regarding new firmware for the MCi298? My device consistently turns itself off (or enters eco mode) after a few hours, after which it needs to reboot, which renders the alarm function unuseable and is a PITA.

    I live in hope

  2. #2
    Moderator
    Points: 3,802, Level: 17
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips - Andrea's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    169
    Points
    3,802
    Level
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10
    Hello Davium,

    In answer to your question about the links, both of them are part of our Sound support forum- however the Streamium sub catergory is a new one so there are no posts as yet but we will be migrating information across!

    Your MCi298 will automatically go into the energy saving Eco- mode after a certain length of time in idle mode. However, I can reassure you that the Eco mode does not affect the alarm functionality- as this will still 'sound'.

    I would like to find out more details about the re-booting you have to do once your MCi goes into Eco mode:
    • Once in Eco-mode is it unresponsive? If you press the stand-by button does this 'wake- up' the device?
    • Or, do you need to fully re-boot the MCi by unplugging from the mains?
    Kind regards,

    Andrea
    Forum Mod

  3. #3
    New Member
    Points: 906, Level: 7
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 44
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Birmingham UK
    Posts
    6
    Points
    906
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Andrea

    Thanks for the quick reply

    I wasn't sure it was entering Eco mode, but now you've confirmed it, I'll give a few more details!

    With the alarm set to on, and set to play FM radio, the device will do one of three things within a six hour interval....

    1) It might work properly occasionally! (Not very often)

    2) It might re-boot? and display the Media Library icon. In this case the alarm does not work at all. (If it does this and I try to access the menus it re-boots and re-connects wirelessly. There is no problem with the wireless connection, the device is 1m away from the router, all other network devices are OK).

    3) The alarm brings on the radio, but the radio seems to be detuned, and is sqwarky and unintelligible

    In addition, if I put the device into standby for several hours, and then bring it out of standby, it re-boots before I can use it again.

    It seems Eco mode is causing a lot of problems, not least the de-tuning of the FM radio and turning off the wireless transmitter.

    How do I stop the damn thing from going into Eco mode????
    Why aren't we given the choice???
    Please, please fix. This device would be great if Phillips had tested it thoroughly before releasing it.

    Kind regards

    Dave Nash

    PS While composing this message your system logged me out, can we have more time to compose messages?
    Also, although subscribed to this topic I did not receive an email notification of your reply, I new of it only when I logged into the forum.
    Last edited by davium; 11-23-2011 at 12:42 PM.

  4. #4
    Moderator
    Points: 3,802, Level: 17
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips - Andrea's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    169
    Points
    3,802
    Level
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10
    Hi Davium,

    Thanks for sending more details.

    One thing I would like to confirm is when you say the MCi 're-boots' do you mean that after the device comes out of Eco mode it 'wakes- up' and reloads? Or is the unit totally unresponsive and shuts down entirely- do you need to physically unplug it from the mains to get the MCi working again?

    With regards to the radio being 'de-tuned' this to me sounds like a reception issue, have you tried it in a different spot? Or is the radio quality generally fine, except when it plays the alarm when coming out of Eco- mode?

    The Eco stand-by feature has been designed for power saving reasons, as it reduces unnecessary power consumption for our users. The Eco power stand-by mode is automatic if the dock is not active for a period of time. With regards to being able to change this feature, we do appreciate your feedback and I shall pass this on to the development team.

    Kind regards,

    Andrea
    Forum Mod

  5. #5
    New Member
    Points: 906, Level: 7
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 44
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Birmingham UK
    Posts
    6
    Points
    906
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Andrea

    The unit just re-loads, I never have to unplug it.

    The radio is perfectly fine and reception is good, but on the occasions when it seems to wake up out of Eco mode it wakes up in a de-tuned state. When this happens, and I attempt to access the home screen via the remote or the units own screen it re-boots itself, presenting the normal splash screens as it does so. After that it's perfect again in every respect, until the next random sleep!

    I understand the reason for Eco mode, but instead of the software designers telling us what we should have, wouldn't it be better if they gave us the choice. This is bad software design, especially since it doesn't seem to work!! Simple standby would suit me fine!

    (I am able to have my computer never switch off, never blank the display, or at the other extreme, make it sleep in a low power state, at whatever intervals I desire. What's so difficult?)

    If Eco mode is designed to save me money, it's my money, give me a choice. If Eco mode is designed to save the planet, that's fine, but I seriously doubt whether the energy saving from ALL the Streamiums for a year is noticeable compared to what industries waste in a single day.

    Thanks for listening!

    Kind regards

    Dave Nash

    PS Your system still logs me out before I can finish composing a reply - very frustrating!!

  6. #6
    Diamond Member
    Points: 54,225, Level: 72
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 1,325
    Overall activity: 37.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,137
    Points
    54,225
    Level
    72
    Thanks
    166
    Thanked 196 Times in 175 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by davium View Post
    PS Your system still logs me out before I can finish composing a reply - very frustrating!!
    Hi,

    login without entering a name - then an error occurs, but now you can login and activate to be logged in permanently...

    Toengel@Alex

  7. #7
    New Member
    Points: 906, Level: 7
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 44
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Birmingham UK
    Posts
    6
    Points
    906
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    login without entering a name - then an error occurs, but now you can login and activate to be logged in permanently...
    If I log in this way I end up at the other link I referred to in my original post, which takes me to the "new" Streamium forum which has no posts!!

    More time to compose is much simpler

    Regards

  8. #8
    New Member
    Points: 746, Level: 6
    Level completed: 98%, Points required for next Level: 4
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    france
    Posts
    2
    Points
    746
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello,

    I bought MCI298 one month ago.
    It has same problem as davium: it seems to go into standby mode and then there is bug and it restarts like if I had unplugged power supply. Then it works well.
    Did you find any solution to this problem?

    Thank you
    Best regards.
    D.KERNEIS

  9. #9
    New Member
    Points: 906, Level: 7
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 44
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Birmingham UK
    Posts
    6
    Points
    906
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kerneis View Post
    Hello,

    I bought MCI298 one month ago.
    It has same problem as davium: it seems to go into standby mode and then there is bug and it restarts like if I had unplugged power supply. Then it works well.
    Did you find any solution to this problem?

    Thank you
    Best regards.
    D.KERNEIS
    Hi

    I sent you a PM in reply to the one you sent me, but just in case you didn't read it.......
    No, I have not found a solution, and I doubt that I will!
    The latest firmware addressed other issues, so we'll have to wait for the next update and hope for the best. It's a pity, it's a nice piece of kit otherwise.

    Regards

    Dave

  10. #10
    New Member
    Points: 746, Level: 6
    Level completed: 98%, Points required for next Level: 4
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    france
    Posts
    2
    Points
    746
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello,

    I have news about problem I had with my MCI298.
    I got a new router after changing of Internet provider. With this new router, it works very well! no more problem. that why reparing service couldn't reproduce the failure.

    David

  11. #11
    Bronze Member
    Points: 1,295, Level: 9
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 55
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    18
    Points
    1,295
    Level
    9
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Dear Philips Support,

    can it be that you never ever read the threads here in this forum? Have you noticed that a lot of users have exactly the same problem as the one davium is describing? Unsolicited restarts, freezing, etc.? We all wait for a fix of these errors since we own this device.

    Thomas

    p.s. referring to the router solution kerneis is proposing: I own a Fritz!Box 7390 which is one of the most popular DSL routers in Germany. If it should really be the case that the MCi298 reacts with reboots to the type of router it is connected to then I think somebosy at Philips should rethink the exception handling in their firmware.
    Last edited by fröschl; 08-04-2012 at 05:04 PM.

Similar Topics

  1. 26pfl5522d/05
    By Roger Lane in forum TV: Installation
    Replies: 28
    Last Post: 10-09-2012, 11:26 AM
  2. wac700/05
    By olly17 in forum Sound: Other Wireless Audio Models
    Replies: 24
    Last Post: 03-04-2012, 05:48 PM
  3. BDP7500B2/05 not reacting to inputs
    By hergipotter in forum Blu-ray: BDP7000 Series
    Replies: 3
    Last Post: 09-23-2011, 11:15 AM
  4. YouTube on BDP3200/05
    By Kizzi in forum Blu-ray: BDP2000 & 3000 Series
    Replies: 19
    Last Post: 08-05-2011, 03:12 PM
  5. Waiting for MCi298/12?
    By Juaniyo in forum Apps: MyRemote App (for Android)
    Replies: 0
    Last Post: 07-21-2011, 03:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •