Results 1 to 7 of 7
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 855, Level: 7
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 95
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bonn
    Posts
    4
    Points
    855
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    37PFL8605K connectivitiy problems with DVDR5570H and Yamaha RX-V1900

    Hello everyone,

    Last week I changed my TV 32PFL5604H by a new 37PFL8605K. By this I used the same HDMI cable to connect the Philips DVD recorder DVDR5570H and the surround-amplifier Yamaha RX-V1900 as formerly with the 32PFL5604H.

    1.
    Now I have the effect the DVB-T picture of the DVDR5570H transmitted by HDMI, is worse than direct from 37PFL8605K over DVB-T antenna.
    The antenna is plugged in DVDR5570H and DVB-T signal connected through into 37PFL8605K. I expect the DVB-T picture should have the same qualitiy in both ways (no signal losses by HDMI transmitting)?
    If I connect the recorder by SCART with TV, the picture is better than with HDMI and almost as good as via antenna direct connetion with TV.
    The effect is the same at all HDMI TV interfaces. DVDR5570H has HDMI 1.1 interface and TV HDMI 1.3 interface.

    What is the reason for this effect?

    2.
    When I watch a blu-ray movie with surround-system Yamaha RX-V1900 the picture from amplifier to TV is excelent. But I recognize there is no sound transmitted from the amplifier to the TV via HDMI cable. The RX-V1900 has HDMI 1.3a output interface. At all HDMI interfaces at TV I have the same effect - no sound in TV.
    Sure, if I use an surround-amplifier sound via TV is not nessecary. But with my former TV 32PFL5604H I got sound from surround-amplifier and together from TV. So I could compare the sound quality of TV and amplifier.

    Is this new effect correct, or is this an error?

    I hope someone could give me more informations to the two points.
    Thanks and best regards
    Andreas

  2. #2
    Moderator
    Points: 17,579, Level: 40
    Level completed: 42%, Points required for next Level: 471
    Overall activity: 99.8%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,760
    Points
    17,579
    Level
    40
    Thanks
    2
    Thanked 38 Times in 35 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    please make sure that you changed the HDMI Cable and tried different ports on the TV.
    Also if you watch DVB-T make sure that you dont use any Cable Splitters, so only 1 Cable from the ANtenna to the Device (in this Case the Recorder).

    Regards
    Thomas

  3. #3
    New Member
    Points: 855, Level: 7
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 95
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bonn
    Posts
    4
    Points
    855
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Thomas,

    thank you for answering.
    I plugged in the antenna into antenna in port of the recorder without anny splitter. Then I used new HDMI cable for connection recorder to TV. I tried every HDMI port of TV (ports 1 to 3 and side HDMI) for connection. At every port I got the same picture quality - there are light pixel at the whole screen and the program logo always are "surrounded" with strong pixels.
    With SCART cable connection recorder to TV the pixels at program logo are nearly not to see and the light pixels over the whole TV screen are not to see.

    Is maybe the HDMI signal between recorder and TV not 100% synchronous?

    Best regards
    Andreas

  4. #4
    Moderator
    Points: 17,579, Level: 40
    Level completed: 42%, Points required for next Level: 471
    Overall activity: 99.8%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,760
    Points
    17,579
    Level
    40
    Thanks
    2
    Thanked 38 Times in 35 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    in this case just connect the Recorder to a different TV via HDMi and check for the same.

    Regards
    Thomas

  5. #5
    New Member
    Points: 855, Level: 7
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 95
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bonn
    Posts
    4
    Points
    855
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Thomas,

    I checked the HDMI connection from the Recorder to a 32PFL5604H TV. There the picture is with less pixels / no pixels.

    Regards
    Andreas

  6. #6
    Moderator
    Points: 17,579, Level: 40
    Level completed: 42%, Points required for next Level: 471
    Overall activity: 99.8%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,760
    Points
    17,579
    Level
    40
    Thanks
    2
    Thanked 38 Times in 35 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    in this Case please call directly the local Call Center to have this checked:
    http://www.support.philips.com/suppo...userCountry=de

    Regards
    Thomas

  7. #7
    New Member
    Points: 855, Level: 7
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 95
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bonn
    Posts
    4
    Points
    855
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Thomas,

    now I have found a solution for connectivity problem between my TV and recorder. I switched off the function Pixel-Plus-Link (a submenue of EasyLink) of the TV.
    Now the picture from recorder has the same quality as direct from DVB-T antenna (no additional pixel by HDMI-connection).
    Many thanks for your support!

    Best Regards
    Andreas

Similar Topics

  1. 37PFL8605K/02 doesn't work
    By Lord Vader in forum Apps: MyRemote App (for Android)
    Replies: 8
    Last Post: 09-22-2011, 06:51 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •