Results 1 to 2 of 2
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Silver Member
    Points: 2,385, Level: 13
    Level completed: 79%, Points required for next Level: 65
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    88
    Points
    2,385
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    3

    NP 3900 reports wrong duration for the track

    In my search for a better UPnP control point app I've come across BubbleUPnP. There is lively discussion about this app at the xda-developers forum and the app's author is responsive to questions posed there. A participant in the discussion noted last month that BubbleUPnP fails to display the correct track duration of tracks played on a Philips NP3900. The BubbleUPnP developer replied that this is due to a bug in the NP3900.

    I am posting this here because it seems like a way to bring this problem to the attention of the Philips firmware programmers.

    The user wrote:
    Streaming to Philips NP 3900:
    When having selected in options "Show playing track time" = Remaining time:
    In "now playing" on the left of the slider the elapsed time is displayed correctly. On the right hand side (that usually displays remaining time) nothing is displayed. The slider is always in start position.
    In "playlist" elapsed time is shown (instead of time remaining)
    The rest (e.g. track advance) is working fine, so there's only this small cosmetic problem.
    Works fine on WDTV Live and Local renderer. Seems to be an issue with the Philips NP 3900. But with the available information (track length and elapsed time) it should be possible to show remaining time.
    The BubbleUPnP author replied:
    This indeed a bug of the NP 3900 reporting wrong duration for the track, probably 0, which is interpreted as "infinite length", for example for web streams. In that mode duration is not displayed nor can be used.
    This probably could be workarounded using the track length from the Media Server which is usually known.
    See http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=204

  2. #2
    Philips - Gary
    Guest
    Hi jdthood,

    Thanks for your feedback, as always this is much appreciated .

    I shall forward the information to our development team but cannot confirm what can be done about this a present.

    Kind regards,

    Gary

Similar Topics

  1. My Remote with NP 3500
    By MRO in forum Apps: MyRemote App (for Android)
    Replies: 9
    Last Post: 11-27-2011, 09:08 PM
  2. NP 3300 supported playlist formats
    By Kumabjorn in forum Sound: Streamium NP Series (NP3900|NP3700|NP3500|NP3300|NP2900)
    Replies: 2
    Last Post: 11-23-2011, 12:56 PM
  3. NP 3700 : problem with accessing MP3 files
    By jfmiaux in forum Sound: Streamium NP Series (NP3900|NP3700|NP3500|NP3300|NP2900)
    Replies: 5
    Last Post: 10-25-2011, 05:01 PM
  4. No DVD voice track via analog stereo out
    By zdshelby in forum Blu-ray: BDP7000 Series
    Replies: 4
    Last Post: 09-30-2011, 08:03 AM
  5. GoGear Muse - SA3MUS16S : Problem order track
    By lbn in forum Sound: GoGear SA3-series (2011)
    Replies: 5
    Last Post: 09-14-2011, 09:06 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •